Sevilla een fietsvriendelijk stad

Beleef de fijnste fietsroutes in de Stad Sevilla, ga met een Nederlandse gids een fietstour en fietstocht maken door de fietsvriendelijke stad Sevilla. 

SEVILLA EEN STAD VOOR FIETSEN - In Sevilla hebben ze begrepen dat steden steeds menselijker moeten worden. In slechts een paar jaar tijd zijn ze geëvolueerd naar een mobiliteitsmodel waarin de fiets de hoofdrolspeler is. Ga eens de stad Sevilla op de fiets ontdekken, dit is een vlugge en leuke manier om veel van deze stad te beleven en te zien. De stad Sevilla is een vrij makkelijke, vlakke en vooral zonnige stad, en dat moest ook eindelijk eens benut worden maar vooral op tweewielers. Daarom begon Sevilla kilometers en kilometers lange fietspaden aan te leggen en gelijktijdig werd er een openbare fiets verhuurdienst in het leven geroepen genaamd “Sevici” en dat resulteerde in een stad met meer als 170 kilometer fietspaden en 250 Sevici-stations, die 24 uur per dag geopend zijn.

SEVILLA EEN FIETSVRIENDELIJK STAD

Ontdek de stad op de fiets

Met het netwerk aan fietspaden kom u naar alle wijken van de stad, u kunt zich vrij verplaatsen van het ene uiteinde van Sevilla naar het andere en zelfs enkele gemeenten in het grootstedelijk gebied van Sevilla bereiken. Dit alles heeft van Sevilla een paradijs gemaakt voor fietsliefhebbers.

Booking.com

Lang Leve de wielerrevolutie

Fietsen door Sevilla is onbetaalbaar: dankzij het aangename klimaat, de schoonheid van de monumenten en de lengte van het fietspaden kunt u genieten van een unieke ervaring dat u in heel weinig steden ter wereld terug zult vinden.

Er zijn vijf routes, zodat je alle  karakteristieke plekken van de stad kunt ontdekken en beleven.
En we stoppen niet, het fietspadennetwerk breidt zich uit, het gebruik van dit vervoermiddel wordt elke dag algemener en het ritme van de stad past zich aan, het Sevilla van de 21e eeuw mag je niet missen.

Sevilla een fietsvriendelijk stad

Fiets met een Nederlandse local langs de mooiste plekjes van de stad

 • Rondleiding met Nederlandse gids
 • Zie alle highlights in relatief korte gids
 • Veilige, makkelijke en leuke fietsroutes
 • Kinderzitjes & E-bikes verkrijgbaar
 • Boek nu binnen slechts 1 minuut & betaal later

Ga jij deze temperamentvolle stad in Zuid-Spanje binnenkort bezoeken? Fiets mee en bezichtig de indrukwekkende pleinen en meer samen met een Nederlandse gids die je alle verhalen van de stad vertelt. 

 

Fietsen in Sevilla met Nederlandse gids

Niet alleen het klimaat maar ook de bezienswaardigheden in deze stad maken fietsen in Sevilla met Nederlandse gids tot een geweldige ervaring. Verken de stad per fiets waarbij je bijvoorbeeld langs Giralda, Barrio de Santa Cruz en Real Fabrica de Tobacos komt.

Het is een van de warmste steden van Europa. Niets is daarom fijner dan de hoofdstad van Andalusië te verkennen per fiets. Met de wind door je haren bezoek je binnen slechts een paar uur tijd de best bewaarde plekjes van de stad.

Onze ervaren Nederlandse gids kent de stad als geen ander en vertelt je met plezier alle interessante verhalen. De enthousiaste gids weet je ook te vertellen waar je na de tour de lekkerste restaurants vindt of wat je absoluut gedaan moet hebben in deze bestemming. Mis het niet en ontdek ook het verhaal achter al de prachtige bouwwerken. 

 • Sevilla Fietstour: de highlights
  De beste tour voor als je de stad de eerste keer bezoekt. Een geweldige tour langs de hoogtepunten van de stad met een leuke gids die je alles hierover vertelt.
 • Sevilla Fietstocht + Tapas
  Een uitstekende combinatie van een culinair hapje in vorm van Spaanse tapas met de highlights van de Zuid-Spaanse parel. Beter begint je vakantie niet dan het deelnemen aan deze toptouR
 • Sevilla Fietstour en Fietshuur
  Ontdek eerst de highlights met een gids en ga vervolgens lekker zelf op pad. Zo neem je alle tijd om de mooiste bezienswaardigheden nog eens goed te bewonderen of andere plekken te bezoeken.
 • Sevilla Privé Fietstour
  Als je liever op een ander tijdstip fietst dan de standaard tours met je eigen groep fiets je mee met de privétour. Samen met enkel je eigen vrienden of familie op pad en een privégids voor de juiste informatie.
 • Fietsen naar Italica
  Als je langer blijft of de Andalusische hoofdstad al eens eerder hebt gezien ga je absoluut mee met deze topper. Bezichtig de Romeinse ruïnes en zie meer dan enkel het populaire centrum.
 • Sevilla Studenten fietstour
  Voor schoolgroepen vanaf 20 studenten organiseren wij deze speciale tour. Geschiedenis & leuke weetjes om een school- of studiereis compleet mee te maken. 
 • Andalusië dagtocht en omgeving Sevilla
  Een exclusieve dagtocht waarbij je door de Andalusische omgeving fietst. Authentieke dorpjes waar je de mooiste kiekjes maakt zorgen voor een unieke beleving.

Wat maakt fietsen in Sevilla zo veilig?

Ben je enthousiast geworden maar vraag je je af of het veilig is om te fietsen in Sevilla? Qua veiligheid staat deze topstad al jarenlang op de lijst van meest fietsvriendelijke steden. Dit komt vooral doordat de fietspaden flink zijn aangepakt waardoor er meer dan 170 kilometer aan fietspaden aangelegd is. Hierdoor heb je een keuze aan ruime, rustige fietspaden. Een aanrader zijn de vias verdes: oude treinbeddingen die zijn omgebouwd tot plekken waar je rustig rondrijdt. Ook zijn automobilisten inmiddels gewend aan de medeweggebruikers op de tweewieler waardoor je met een gerust hart door de straten kunt fietsen in Sevilla. Niet voor niets maken er tegenwoordig zo´n 70.000 mensen per dag gebruik van de fiets in deze zonnige stad.

 

Een fietstour met Baja Bikes is dé manier van sightseeing. Sevilla ontdekken op de fiets is leuk, veilig, informatief en milieuvriendelijk. Daarom kan een fietstour niet ontbreken op jouw to-do-list wanneer je een bezoekje brengt aan deze mooie stad. Fietsen in Sevilla met een Nederlandstalige gids is een uitstekende keuze omdat je binnen een paar uur alles te weten komt over deze Flamenco-stad. Ga je liever zelf op pad? Kom  fietsen huren in Sevilla

 

Boek nu en ontdek Sevilla per fiets

Reserveer nu je fietstocht om zeker te zijn van een plekje. Zonder reservering kunnen we geen beschikbaarheid garanderen. Selecteer daarom nu je tour naar keuze voor meer informatie en reserveer eenvoudig en snel via het boekingsmenu. In no time heb jij een onvergetelijke stadservaring geboekt die je niet snel meer vergeet. 

Ook bieden wij een wandelexcursie aan. Kijk voor een overzicht van al onze tours in Sevilla voor alle opties.

Je stedentrip begint pas echt met fietsen in Sevilla!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Baja-Bikes

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :