Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Tien oases in de stad Sevilla

Ken jij deze tien oases in de Spaanse stad Sevilla?

Tien oases om te bezoeken in de stad Sevilla. Nu de hitte in de stad zoals elk jaar weer oplopen, alleen dit jaar is de zomer nog warmer, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot over de 40°C. Dan is het goed om te weten waar in deze snikhete stad men verkoelende oases kan vinden en ook nog eens van cultuur en/of kunst van Sevilla kan genieten. Hier vind je een selectie van tien verkoelende oases in de Andalusische stad, Sevilla die ook in koelere tijden zeker een bezoek waard zijn.

Comida vegana

Foto van Paul English

Calle Verde

Er zijn maar weinig straten over waarvan de nomenclatuur in overeenstemming is met de essentie of met een element dat haar definieert. Als een oude stad niet langer wordt begrepen zonder de canvas luifels die bepaalde straten bedekken (afkomstig uit de 16e eeuw in Sevilla), gaat deze weg een stap verder omdat het de vegetatiebedekking is. Verschillende planten en wijnstokken die uit de tegenover elkaar liggende huizen tevoorschijn komen, weven een vals en verfrissend plafond dat de plus geeft aan een straat van amper twee meter breed.

Booking.com

Baños María de Padilla

Denken aan Arabische baden is het oproepen van vochtigheid, een warme atmosfeer en over het algemeen lauw water waar onderdompelen een waar genoegen is… in de winter. De baden die deel uitmaken van deze lijst hadden echter niet de bovengenoemde thermische en therapeutische functie, maar worden eerder beschouwd als een mysterieuze toeristische attractie binnen de Reales Alcázares. 

Baños de Doña María Padilla – foto: Eduardo Salas

Technisch gezien zijn ze ook niet Arabisch, zelfs geen baden, omdat ze zijn ontworpen als een stortbak om water op te slaan. Ja, ze werden gebouwd in de 14e eeuw op een uitgestorven Almohaden tuin. Als het optische samenspel van hun lijnen en verdwijnpunten daarin verrassend is, is het “micro klimaateffect” dat wordt waargenomen bij het doorlopen van de toegangskluis niet ver achter. In ieder geval dient het hele paleis als een onderbreking van de hittegolf, en met de zekerheid dat er geen airconditioning in de kamers is (behalve in de Admiral’s Room, omgebouwd tot een vergaderruimte) is het zelfs mogelijk om stromen van verse lucht, voortkomend uit de meesterlijke indeling van het gebouw.

Parque de María Luisa

Blijkbaar koesteren koala’s bomen, want door hun lichaam tegen de stammen te drukken, slagen ze erin hun temperatuur met gemiddeld 5 graden te verlagen. We raden je niet aan om een ​​mens-boomketting te proberen, met mogelijk prikkelend en zeker lachwekkend resultaat, maar we raden je wel aan om dichter bij de natuur te komen. En in die zin is er vanwege zijn charismatische en centrale karakter geen betere optie dan het Parque de María Luisa. Over de 34 hectare vindt u grote stroken schaduw, aangezien de bomen het thermische gevoel tot 10º kunnen verminderen, en watergebieden zoals de vertederende waterval van de berg Gurugú of de Fuente de las Ranas.

 

Iglesia Colegial del Salvador 

Ga je gang dat de kerken en kapellen vooral een plaats van gebed zijn, een toevluchtsoord voor degenen die verlangen naar spiritueel en niet naar thermisch comfort. Niemand ontsnapt echter aan het temperatuurverschil tussen buiten en binnen. Daarom stellen we hier, voor wat het heeft als monument (en betaalde bezoeken, met uitzondering van inwoners van de hoofdstad van Sevilla) de Colegial del Salvador voor.

Het overschrijden van de drempel brengt je niet alleen dichter bij de weelderige barokke altaarstukken, de architecturale kwaliteit of de perfectie van de Heer van Passie of de Christus van Liefde, maar het zal ook de hitte met minimaal 3º verminderen. Bovendien wordt, stipt, naar behoren bewapend en met Custody als hoogtepunt, de zilveren stap van Cayetano González gevonden.

Catedral de Santa Maria de la Sede, Sevilla – foto: Raul SG Bru

Catedral de Santa María de la Sede

Als er een tempel in Sevilla als monument kan worden gedefinieerd, dan is het ongetwijfeld de Heilige Kathedraal. Na een hal waarin de hulp van de airconditioning duidelijk wordt gewaardeerd, zal de bezoeker, zodra het loket van de Puerta del Príncipe is gepasseerd, de grootsheid van de Seo tegenkomen, maar ook met zijn inherente frisheid. Het is logisch dat de lucht met meer vrijheid circuleert over de 36 meter hoogte die het middenschip heeft, en dat reikt tot 40 meter in het geval van de koepel. De dikte van de muren en daken, evenals de grote afmetingen (116 meter lang en 76 meter breed) dragen bij aan een aangenamer thermisch gevoel en geven het de titel van de grootste gotische kathedraal ter wereld (11.500 vierkante meter).

 

Barreduela de Santa Marta

Het is altijd verrassend vanwege de afgelegen ligging, zonder uitgang, en op een paar meter van de Plaza Virgen de los Reyes, maar alleen toegankelijk voor die het meest bekend is in Sevilla. In de zomer doet het dat bovendien om de temperatuur enigszins verlaagt wordt, vooral vanwege de grote sinaasappelbomen die de zon afschermt op deze afgelegen plaats, die wordt begrensd door  twee privéhuizen en het Encarnación-klooster. Geniet van de adem en bekijk de kruiser, gebeeldhouwd door Hernán Ruiz “El Joven” en Diego Alcaraz in 1564, die tot het begin van de 20e eeuw werd vereerd in het Hospital de San Lázaro.

 

Rectorado

Het op een na grootste civiele gebouw van Spanje staat in Sevilla. Het is het werk van Ignacio Sala, Diego Bordick Deverez en Sebastián Van der Borcht. Dit is de Koninklijke Tabaksfabriek, tegenwoordig de zetel van het rectoraat van de Universiteit van Sevilla en van bepaalde faculteiten, waarvan de distributie in galerijen en centrale patio’s luchtstromingen bevordert en zelfs schaduw biedt om het van het ene naar het andere einde te lopen. Logischerwijs zal alles afhangen van de zonne-intensiteit, maar in ieder geval zal de temperatuur aanzienlijk worden verlaagt.

Op kun je comfortabel de verdienstelijke architectuur, de centrale fontein en het beeldhouwwerk van Maese Rodrigo observeren. En dat in de schaduw.

 

Panteón de Sevillanos Ilustres

Het kan een wat sombere optie zijn, maar niet vanwege dat gebrek aan geschiedenis, cultuur en curiosa. Hier onder de Universiteit voor Schone Kunsten voelt de temperatuur bijna als aangenaam, en daarom, in crypte van de Kerk van de Aankondiging, bevindt zich het Pantheon van Illustere Sevillians, waar sleutelfiguren zoals Gustavo Adolfo en Valeriano Bécquer, Rodrigo Caro of Arias Montano liggen.

Elke vrijdag, om 12 uur ’s ochtends, biedt de Universiteit van Sevilla een gratis bezoek om de eigenaardigheden van dit mausoleum te ontdekken, een activiteit die een aanvulling vormt op die van de kerk zelf (ook op vrijdag, maar om 11.30 uur). In augustus blijft deze ondergrondse ruimte gesloten.

 

Calle Lagar 

In de 18e eeuw huisvestte het een etablissement voor het bleken van was, dat tot 1845 het label “Lagar de la cera” droeg. Sindsdien is het commerciële gebruik veranderd in louter residentieel. Het is geen mooie straat en ook niet vol nuances, maar in de zomer herbergt het een schat: frisse lucht. De smalheid en de lay-out in de puurste stijl van de oude stad zorgen ervoor dat, in het gedeelte dat aansluit op Cuna, de temperatuur veel draaglijker is dan in de rest van het commerciële circuit in het centrum van Sevilla.

Castillo de San Jorge 

Aan de Triana-oever van de Guadalquivir en ondergronds onder de Triana-markt, maakt een laatste optie deze lijst met oases van de stad Sevilla compleet. Er zijn weinig overblijfselen van dat 12e-eeuwse Almohaden-kasteel, dat het toneel was van de herovering van Sevilla door Ferdinand III, met uitzondering van de ruïnes, en een vakkundige musealisering die een heel goed beeld van zijn geschiedenis vormt. Toegegeven, sommige airconditioning werken in het kasteel van San Jorge, maar het is slechts een bijdrage aan de koele vochtigheid van de plaats. Het pluspunt van kilheid wordt door de inhoud van de recensie geplaatst in de tijd dat het de zetel was van de Spaanse inquisitie.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  sevilla.abc.es
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :