Stedentrip Sevilla

Stedentrip - Boek gauw, gunstig en goedkoop een zorgeloze citytrip naar de stad Sevilla!

Stedentrip Sevilla - Hier op Vakantieland Spanje, vind je voor je stedentrip naar Sevilla leuke informatie en veel inspiratie en goede tips voor een fijne Citytrip naar Sevilla. Ga genieten van een heerlijke zorgeloze trip naar Spanje met de beste stedentrip aanbiedingen en geniet van een goed verzorgde en een goedkope citytrip vakantie.

Reisaanbod en vakantieaanbod Stedentrips naar SevillaSpanje 

Hieronder vind je verschillende reisorganisaties met een aanzienlijk aanbod aan diversen stedentrip aanbiedingen en reisaanbiedingen voor een zorgeloze stedentrip naar Sevilla, SpanjeKlik op de reisaanbieder van je keuze en je vindt een groot aanbod aan stedentrip aanbiedingen naar Sevilla. Hier op Vakantieland Spanje vind je altijd wel een stedentrip die aan bijna al je wensen voldoet! Lees meer »

Hier de leukste reistips voor een citytrip naar Sevilla

Een weekend lang proeven van het Spaanse leven? Boek dan vandaag nog een stedentrip naarSevilla! ...

Vakantie Sevilla. “Wat is de mooiste stad van Spanje?” Stel deze vraag, en je zal opvallend vaak “Sevilla”  ...

Op zoek naar een geslaagde  stedentrip in Sevilla? Ontdek onze scherpe aanbiedingen en boek ...

Genoeg vluchtmogelijkheden en een ruim aanbod diverse hotels. Voor een stedentrip Sevilla bent u bij ...

Je ideale stedentrip naar Sevilla boek je bij de grootste vakantie -vergelijker van Nederland. Bespaar uren ...

Stedentrip naar Sevilla. Vlucht en hotel inclusief ontbijt. Boek nu! Persoonlijk advies. Snel & voorde..

Alles voor een stedentrip naar Sevilla

Sevilla-Vakantieland-Spanje

Stedentrip Sevilla

De stad Sevilla is de hoofdstad van de autonome regio Andalusië, en de provincie Sevilla en ligt aan de rivier de Guadalquivir. De stad is vooral bekend om zijn prachtig historische centrum wat tot de grootste van Europa behoord. De Sevillaanse arbeiders wijk Triana wordt gezien als de geboorteplaats van het ontstaan van de Flamenco.

In de stad spreekt man een zeer afwijkend dialect, hier door zijn de “sevillanos” zelfs voor de Spanjaarden vaak niet te verstaan. In 1929 was de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling, hier voor werd het beroemde “Plaza de España” gebouwd. In 1992, was de Wereldtentoonstelling in Sevilla. Een deel deze gebouwen worden nu gebruikt voor een groot technologische wetenschapspark.

 

Het motto van Sevilla

"Het motto van Sevilla is “NO8DO”, waarbij de 8 een knot wol (in het Spaans: madeja) voorstelt. De rebus moet dus gelezen worden als "NO MADEJA DO", een informele uitspraak van "No me ha dejado", wat in het Spaans “Zij heeft me niet verlaten” betekent. Volgens de legende is deze spreuk in de 13e eeuw gebezigd door Alfons X die daarmee vaststelde dat Sevilla ("Zij") hem niet in de steek heeft gelaten bij zijn strijd tegen zijn zoon Sancho IV. De spreuk wordt echter ook toegeschreven aan Ferdinand III, die dit zei in 1248 bij de bevrijding van Sevilla van de Moren. Dit motto is niet alleen terug te vinden in de vlag van Sevilla maar ook op veel putdeksels en wordt altijd verwerkt in de poort ("La Portada") van de Feria de Abril." Bron: Wikipedia


Fietsen in Sevilla

Ontdek en beleef de Spaanse stad Sevilla  met een Nederlandse gids. Beleef de stad Sevilla eens op een unieke manier en zo zie je de highlights eens op een andere manier. Van de zo bekende de Sevillaanse wijk Triana, de kathedraal van Sevilla, Torre del Oro of het Alcázar. Tijdens een fijne fietstocht door de stad vertellen de Nederlandstalige gidsen je alles over de rijke historie en indrukwekkende cultuur van deze schitterende stad. De fietstours beginnen in het centrum van Sevilla.

Tip: Doe eens de tapas fietstour!

Sevilla op z'n Hollands


Het Klimaat

In Sevilla zijn de zomers heet, droog en lang, vanaf maart t/m november kunnen de temperatuur oplopen tot 30 graden. In de zomermaand juli ligt de temperatuur rond de 35, graden en de 40 graden wordt met regelmaat overschreden. De winters zijn relatief zacht; in januari ligt maximumtemperatuur bij16 graden. De stad Sevilla heeft gemiddeld 41 dagen regen per jaar, hier van kun je de helft vergeten is.

De bezienswaardigheden in Sevilla:

De stad Sevilla is een groot ‘openluchtmuseum’ het centrum staat vol met historische monumenten, kerken, parken en palmtuinen, dit zijn de overblijfselen van vele culturen.

Hier een kleine selectie van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Sevilla:

 • De kathedraal Maria de la Sede
 • De toren Giralda
 • Caños de Carmona: de resten van een Romeins aquaduct
 • Plaza de Toros, La Maestranza, de grootste stieren vechtarena van Spanje
 • Het Alcázar 
 • Tabaksfabriek van de Universiteit Sevilla
 • Palacio Arzobispal: aartsbisschoppelijk paleis
 • Plaza de España
 • Murallas de Sevilla: stadsmuren
 • Torre del Oro z
 • De Sevillaanse wijk Triana
 • Archeologisch Museum
 • Museum voor Schone Kunsten (Museo de Bellas Artes)
 • Metropol Parasol, klaarblijkelijk de grootste houten constructie ter wereld
Booking.com

De Gastronomie van Sevilla

Sevilla heeft een zeer gevarieerde keuken.  Vooral bekend zijn "pescaito frito" (gebakken vis) "gazpacho" (koude soep ), heel bekend is ook de "cola de toro" ,een gestoofde stieren staart, "caracoles" ,slakken met een lekker sausje en natuurlijk niet te vergeten "papas aliñás" ( aardappelen, eieren, uien, azijn en olijfolie).

Ook zoete, lekkernijen worden veel gegeten: "torrijas" (gebakken brood met kaneel en honing), pestiños (gebakken deeg met honing) en "tortas de aceite" ( koeken met anijs en olijfolie).

Als de Sevillianen beginnen te eten nemen ze er ook echt de tijd voor en meestal ook gezamenlijk. Om daarna even te rusten, de siësta wordt zeker in de zomer gehouden tot ongeveer vijf of zes uur.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :