De wijk - Barrio El Arenal

Sevilla - De wijk El Arenal bevindt zich aan de linkerkant van de rivier Guadalquivi en behoort bij het district Casco Antiguo. Deze wijk heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden.

De wijk El Arenal heeft zijn naam te danken aan een zandvlakte die vroeger op deze plaats was. Dan El Arenal betekend ‘het zand’. Deze wijk was in het verleden zeer belangrijk hier is de haven van Sevilla. In vroegere tijden behoorde  de haven van de stad Sevilla tot een van de belangrijke haven ter wereld.

De wijk El Arenal - Beleef Spanje

De bezienswaardigheden van Sevilla

Torre del Oro

In deze wijk vind je de Torre del Oro deze in de 13e eeuw gebouwde toren was een stuk van de stadsmuren.  Torre del Oro betekent eigenlijk de gouden toren en was toen een uitkijktoren. De naam Torre del Oro heeft zijn naam te danken, omdat de tegels goud zouden kleuren in het zonlicht. Maar het zou ook kunnen komen uit de tijd dat El Arenal als haven  een opslagplaats was voor goud. 

Booking.com

Plaza de Toros

 El Arenal is ook de wijk van  het stierenvechten. De lokale bevolking komen hier ook veel om naar het stierenvechten te gaan in Plaza de Toros.

Plaza de Toros is een eeuwenoude arena en goed te herkennen aan de mooie authentieke architectuur van de torens van de arena.  

 

Mercado Lonja del Barranco

Aan de rand bij de Puento de Isabel ll  vind je deze overdekte markthal , die in 2014 is omgetoverd tot een mooie maar toch vrij kleine markthal dit gebouw is ontworpen door Gustav Eiffel, en was vroeger een vismarkt.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :