Beleef Spanje  »  Andalusische stad Sevilla  »  Wijken in Sevilla »  De wijk La Macarena


De wijk La Macarena in Sevilla

De wijk La Macarena met info en tips van een local

In de wijk La Macarena staat de kerk, de Basilica de Macarena, in deze Basilica staat de ‘Virgen de la Esperanza de Macarena de Sevilla’ in het Nederlands de Heilige Maag van de Hoop van Macarena – de Virgen de la Esperanza de Macarena is beschermheilige van stierenvechters en de Sevillianen in het algemeen. Vele religieuze processies vinden in La Macarena plaats,  meestal op Calle Feria, en dan vooral tijdens La Semana Santa, de week vóór Pasen, is de Calle Feria de plaats waar de grootste processies plaats vinden.

DE WIJK LA MACARENA IN SEVILLA

Elke donderdagochtend vindt op de Calle Feria vindt de grootste vlooienmarkt van Sevilla hier plaats. Het gehele Plaza de Monte Sión samen met de Calle Feria is dan helemaal bezet door handelaren en verkopers.

 

Deze wijk La Macarena is een vrij grote wijk en loopt helemaal door tot het noordelijk deel van de stad. De grens van deze wijk loopt tot buiten de oude stadsmuren. Toen de wijk La Alameda steeds verder gegentrificeerd werdt, gingen steeds meer alternatieve groepen, zoals kunstenaars en muzikanten, naar de wijk La Macarena.

Booking.com

Calle San Luis is een andere belangrijke straat die dwars door het centrum van La Macarena loopt,

Calle San Luis kruist veel grote en mooie pleinen en straten hier kun je soms  livemuziek bij wonen. Hier zijn ook vele galeries, leuke winkeltjes en restaurantjes. In het noorden van Calle San Luis ligt de Basilica de Macarena.

 

Ben je een flamenco liefhebber, dan ben je hier op de juiste plaats hier zijn een aantal prima flamenco scholen, en flamenco winkels. In deze wijk, La Macarena vinden ook veel unieke Flamenco shows en andere culturele evenementen plaats. Trompeta Verde, La Casa Ensamblá en Gallo Rojo zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Buiten de stadsmuren zijn Centro Cultural Don Cecilio De Triana en Café Tarifa vind je erg goede en authentieke flamenco bars .

 

De wijk La Macarena loopt tot buiten de stadsmuren hier vind je ook goedkope en betaalbare accommodaties. Als je verder langs de rivier naar het noorden loopt, dan zie je de machtige Alamillo Brug via deze brug kom je zo in het Alamillo Park.

Beleef Spanje

De wijk La Macarena is een niet zo toeristisch deel van Sevilla. Dwaal over de straten en geniet van dit toch iets rustiger deel van de stad Sevilla.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SEVILLA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SEVILLA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :