MERCADO CENTRAL - CENTRALE MARKTHAL IN VALENCIe

Reisindrukken van de Mercado Central in het Valenciaans Mercat Central en in het Nederlands Centrale Markthal. 


Reisindrukken van de Mercado Central in het Valenciaans Mercat Central en in het Nederlands Centrale Markthal. Deze overdekte markt vind je in het Historisch centrum van de stad Valencia, om precies te zijn Plaza del Mercado, s/n; 46001 - Valencia.Reisimpressies van de Centrale Markthal in de stad Valencia, als je gek bent op gastronomie, geniet van de kleur en smaak van verse producten en de heerlijke gerechten, de verscheidenheid en de kwaliteit van de keuken op waarde weet te schatten, dan is de Mercado Central van Valencia een paradijs dat je niet mag missen. 


Booking.com

Een bezoek aan Valencia is niet compleet zonder de markt te hebben bezocht, een gigantisch gebouw in een modernistische stijl, waar alle verse producten rechtstreeks van de geïrrigeerde tuinbouwstreken van Valencia komen en waar je binnen het Middellandse Zeegebied kunt proeven en ruiken. Dus twijfel niet en struin door Mercado Central, waar al je zintuigen aan hun trekken komen!De grootste markt voor verse producten in Europa beschikt niet alleen over een heerlijk en gevarieerd voedselaanbod, maar bevindt zich ook nog eens in een van de meest toonaangevende en modernistische gebouwen van de stad. Met een oppervlakte van meer dan 8.000 vierkante meter, zit het vol met decoratieve verwijzingen naar de producten geïrrigeerde tuinbouwstreken en tuinen van Valencia. 


Onze tip: huur een fiets tijdens je vakantie in Spanje zodat je altijd je eigen vervoermiddel bij de hand hebt.

Onze tip: huur een auto gedurende je hele verblijf in Spanje zodat je altijd je eigen vervoermiddel bij de hand hebt. 

Ga deze zomer op vakantie met je eigen huis op wielen. Eenmaal onderweg heb je alle eigen benodigde voorzieningen . 


De structuur bestaat uit tegels, grote ramen en ijzeren kolommen die doen denken aan de Eiffeltoren, wat het een architectonische hoogstandje maakt dat je niet mag missen. Tijdens je wandeling kun je niet alleen genieten van de pracht en praal, want ook het aanbod op de markt staat bol van vreugde, kleuren, aroma's, smaken... Met andere woorden: veel bedrijvigheid en veel mediterraanse taferelen. Het is een plek waar traditionele winkels in contact komen met het groeiende aantal toeristen dat deze markt bezoekt.Dit marktplein van de Valenciaanse gastronomie heeft meer dan 1.200 kraampjes waarin verse groenten en fruit opvallen, met sinaasappels, tomaten en bonen als hoofdrolspelers; vlees; kaas; vis en schaal- en schelpdieren, in de kraampjes waar de levende palingen in het oog springen; specerijen; gedroogd fruit en nog veel meer. Als je niet van plan bent om iets te kopen, maar u bent wel benieuwd naar de kwaliteit van het product, dan blijf eens staan bij de Central Bar, deze traditionele bar van de Mercado Central, die nu in handen is van chef-kok Ricard Camarena, waar ze tapas, porties en broodjes aanbieden met het beste dat de kraampjes elke dag te bieden hebben. 


Op vakantie naar Valencia met:


Of je nu aan het winkelen bent of aan het genieten bent van een gastronomische ochtend, de Mercado Central is een magische plek. Mis het niet!Nuttige informatie

Te bereiken met de bus: 4, 7, 27, 28, 60, 81.

Adres

Plaza del Mercado, s/n; 46001 - Valencia

Telefoonnummer*+34 963 829 100

Web Mercado Central

 

Openingstijden

Van maandag tot zaterdag van 07.30 uur tot 15.00 uur

 

Bron: visitvalencia.comVakantie Spanje


Activiteiten in Valencia