Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Een prachtige route door de mooiste dorpen van Catalonië


Een prachtige route met de camper of caravan door de mooiste dorpen van CATALONIË

Het avontuur en het verlangen van de mens om te reizen is al zo oud als de mensheid. Daarom willen we je vandaag een route voorstellen door de mooiste dorpen die Catalonië rijk is. Het is gewoon heerlijk om met je camper of caravan door het Catalonische landschap dwalen. Kom laten we beginnen.

EEN PRACHTIGE ROUTE MET DE CAMPER OF CARAVAN DOOR DE MOOISTE DORPEN VAN CATALONIË

Foto: autocaravaners.com

Onze route voert ons nu door de mooiste dorpen van Catalonië. Nu een van de meest interessante routes door Catalonië. En het is de regio van Catalonië met zijn prachtige landschappen , de stranden van de Costa Brava, de prachtige steden met elk met hun eigen geschiedenis en het heeft een groot aantal natuurparken.

Booking.com

In Catalonië vind je prachtige middeleeuwse stadjes die in de tijd lijken stil te staan. Met smalle, enge straatjes die andere tijden oproepen, met een buitengewone schoonheid. Ze zijn omgeven door prachtige bossen, die door UNESCO tot erfgoed zijn verklaard. U kunt de Pyreneeën bezoeken, de Costa Brava bereiken en unieke landschappen van grote schoonheid ontdekken.

Vervolgens laten we je de beste alternatieven zien om in een caravan of camper te genieten van een route door de mooiste dorpen van Catalonië. Het beste alternatief is om vanuit Barcelona te vertrekken.

Het stadje Rupit

Rupit is een klein stadje dat nog steeds een middeleeuwse sfeer heeft dankzij de rustieke huizen, de geplaveide straatjes en de barokke kerk van Sant Miquel. In de grote rotsen eromheen vinden we het oude kasteel, nu in puin, en de hermitage van Santa Magdalena.

Om te overnachten raden wij de camperplaats Rupit (N 42º 01′ 34” / E 02º 27′ 51”) aan, die een prijs heeft van 5 euro per nacht.

Een prachtige route met de camper of caravan door de mooiste dorpen van Andalusië

Foto: autocaravaners.com

Siurana (Tarragona)

Siurana, gelegen op de top van een kalkstenen rots en domineert het hele landschap van de plaats, is een klein stadje dat uit een verhaal lijkt te komen. Wanneer u door de smalle straatjes van middeleeuwse oorsprong loopt, zult u een reeks legendes van prachtige Moorse edelen kunnen ontdekken.

Een andere must-see is de klif die in de volksmond bekend staat als de Salto de la Reina Mora. Om de nacht door te brengen, raden we camping Siurana aan, waarvan de tarieven variëren van 25 tot 40 euro, inclusief douches, zwembad en parkeerplaats.

EEN PRACHTIGE ROUTE MET DE CAMPER OF CARAVAN DOOR DE MOOISTE DORPEN VAN CATALONIË

Foto: autocaravaners.com

Miravet (Tarragona)

Miravet is zonder twijfel een van de parels van de Ebro, gelegen op een meander van de rivier, met een van de meest idyllische uitzichten van de omgeving dankzij het Tempeliers kasteel van islamitische oorsprong. Als u van plan bent een route door Tarragona te maken, is een van de verplichte haltes Miravet, een van de mooiste steden van Catalonië.

Kasteel Miravet heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Iberiërs, waar de moslims hun citadel bouwden.

EEN PRACHTIGE ROUTE MET DE CAMPER OF CARAVAN DOOR DE MOOISTE DORPEN VAN CATALONIË

Foto: autocaravaners.com

Tossa de Mar (Girona)

Met een landschap dat wordt gedomineerd door pijnbomen, muren en kliffen, is Tossa de Mar een van de mooiste steden van Catalonië. Gelegen in Girona, onderscheidt het zich door zijn verschillende monumenten, zowel middeleeuws als modernistisch, die een uitstekend voorbeeld zijn van zijn rijke verleden.

Om de nacht door te brengen, raden we de camping Can Martí aan (N 41º 43′ 44” / E 02º 55′ 33”), waarvan het tarief 29 euro is, inclusief de overnachting en waterverversing, maar zowel diensten als elektriciteit worden apart betaald .

Foto: autocaravaners.com

Monells (Girona)

Als u van plan bent om Girona in een camper te bezoeken, is Monells een prachtige bestemming. Het staat bekend om de schoonheid van zijn huizen, maar ook om zijn prachtige arcaden Plaza de Jaume I. Je zult zien dat geen van de arcades hetzelfde is. En dat is het zenuwcentrum van de bevolking.

Om de nacht door te brengen raden we het gebied van El Noguer in Cabanes aan (N 42º 18' 21" / E 02º 58' 33"), op slechts 40 minuten van Monells. Het tarief voor dit gebied is 10 euro per nacht, inclusief water, elektriciteit en wifi.

Foto: autocaravaners.com

Castellfollit de la Roca (Girona)

Castellfollit de la Roca ligt tussen de rivieren Fluvià en Toronell en valt op door zijn huizen en kerken die aan een basaltmuur hangen. Een spectaculair beeld dat in de regio zeer gewaardeerd wordt. Van middeleeuwse oorsprong, de oude stad heeft smalle straatjes vol geschiedenis.

Foto: autocaravaners.com

Pals (Girona)

Zeer dicht bij de Middellandse Zee gelegen vinden we de stad Pals. Een stad met een interessante middeleeuwse lay-out waarvan het historische centrum is uitgeroepen tot historisch-artistieke site. U kunt ook genieten van het strand van Pals tijdens een bezoek aan het ommuurde gebied.

Om te overnachten raden we camping Mas Patoxas (E 3º09´27” N 41º57´19”) aan, waarvan de tarieven beginnen bij 5,80 euro per volwassene per nacht.

Foto: autocaravaners.com

Besalu (Girona)

In Besalú vindt u de beste voorbeelden van monumenten uit de Catalaanse middeleeuwen. Het is gelegen in de regio Garrotxa. Zeer dicht bij het prachtige natuurpark van de vulkanische zone van La Garrotxa, evenals de laatste uitlopers van het oostelijke deel van de Pyreneeën van Girona.

Foto: autocaravaners.com

Om de nacht door te brengen, raden we de camperplaats van Besalú aan (N 42º 11′ 57” / E 02º 42′ 15”), gelegen op minder dan een kilometer van het historische centrum. Parkeren is gratis, u hoeft slechts 1 euro te betalen voor de waterverversing.

Cadaqués (Girona)

Deze stad ligt op het schiereiland Cap de Creus en is een van de bekendste aan de Girona Costa Brava. U kunt genieten van de prachtige stranden en baaien, met kristalhelder water, met een belangrijk historisch centrum, met een uitgesproken mediterrane stijl.

Overnachten kan op camping Cadaqués (N 42°17'30", E 3°16'57") en het tarief varieert van 23 tot 36 euro per nacht.

EEN PRACHTIGE ROUTE MET DE CAMPER OF CARAVAN DOOR DE MOOISTE DORPEN VAN ANDALUSIË

Foto: autocaravaners.com

Guimera (Lerida)

Guimerá is een van de mooiste bestemmingen in Lleida. Het bevindt zich op de top van een voorgebergte dat opvalt vanaf de vlakte van Pla d'Urgell. De top van dit voorgebergte wordt bekroond door de overblijfselen van de oude kerk van Santa María en de kasteeltoren.

Als u in de buurt van Guimerà wilt overnachten, raden we de camperplaats Cervera (N 41º 40′ 41” / E 01º 17′ 02”) aan, op slechts 20 minuten van Guimerà en het is gratis. Maar u kunt slechts een maximaal toegestaan ​​verblijf van 48 uur hebben.

 

En dat is nog niet alles, want in Catalonië vind je honderden alternatieven om per camper te bezoeken.

 

ZORG DAT JE JE REIS DOOR ANDALUSIË NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN CATALONIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :