Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De meest mysterieuze lagune van Spanje


DE MEEST MYSTERIEUZE LAGUNE VAN SPANJE

De meest mysterieuze lagune van Spanje: er wordt zelfs gezegd dat dat de lagune geen bodem heeft en dat er een monster leeft in zijn water. De enclave is altijd het onderwerp geweest van allerlei legendes.

DE MEEST MYSTERIEUZE LAGUNE VAN SPANJE

Spanje barst van de mysteries : verlaten gebouwen, betoverde bossen, vervloekte steden... Een van die enclaves is de Laguna Negra de Urbión , in de provincie Soria . Het is een waterlichaam dat even mooi als raadselachtig is, omdat er veel legendes omheen draaien, de een nog huiveringwekkender dan de ander.

Booking.com

Een mooie en donkere enclave

Laguna Negra is een van de mooiste landschappen in de hele provincie Soria en, zoals de naam al zegt, zijn donkere wateren vol mysterie. Deze enclave van natuurlijke oorsprong ligt bijna  2.000 meter boven de zeespiegel , omgeven door uitgestrekte dennenbossen en hoge granieten muren die de plek een wat sombere sfeer geven.

Een uitstapje maken naar de lagune is een magische ervaring. We kunnen de auto parkeren op een nabij gelegen parkeerplaats of aankomen via een wandelroute tussen grove dennen door de Revinuesa-vallei. Natuurlijk moet er rekening mee worden gehouden dat tijdens de zomermaanden de toegang van privé voertuigen verboden is en dat ze moeten worden achtergelaten bij de Paso de la Serrá en de rest van de weg te voet of met een bus moeten afleggen die vanaf dit punt vertrekt.

 

Eenmaal in de lagune kunnen we genieten van dit prachtige plaatje in al zijn pracht en wandelen door de dennen- en beukenbossen eromheen. We hebben zelfs de mogelijkheid om een route te doen naar de top van de Pico de Urbión en zijn 2.228 meter hoogte.

 

Legenden en mythen

Decennia lang heeft de Black Lagoon onvermijdelijk iedereen gefascineerd die naar de plek is gekomen. Dit blijkt uit alle verhalen en legendes die erover zijn verteld, waarvan 'La Tierra de Alvargonzález', het werk van Antonio Machado , de bekendste is . In dit lange gedicht beschrijft hij hoe twee zonen hun vader vermoorden en zijn lijk in de lagune gooien. Maar wroeging zorgt ervoor dat ze terugkeren naar de plaats, waar ze worden opgeslokt door 'het water van de bodemloze lagune ', vertelde Machado.

 

Maar zelfs vóór de dichter sprak de schrijver Pio Baroja ook over de plaats in zijn roman 'El Mayorazgo de Labraz', waar hij vertelde dat er in de lagune 'een vrouw is die op de bodem leeft en iedereen doodt die nadert . Iedereen die in dat water kijkt, sterft."

Maar daar blijft het niet bij, aangezien de Laguna Negra altijd het onderwerp is geweest van dit soort verhalen. Dat het geen bodem heeft, dat er een monster leeft , dat er stormen uit komen, dat er een mysterieuze mist uit de plaats komt... dit zijn slechts enkele van de mythen die al deel zijn gaan uitmaken van de collectieve verbeelding.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :