Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Ontdek Murcia met de caravan of camper


ONTDEK MURCIA MET DE CARAVAN OF CAMPER

Wie wil er nou niet met de caravan of camper langs de Costa Cálida in Murcia reizen? Als dit het plan is waarnaar u op zoek was voor uw vakantie, ontdek dan meer over de kustplaatsen van Murcia . Maar, het binnenland van de regio is niet voor minder! Het staat vol met steden die rijk zijn aan geschiedenis en architecturale kunst die oprijzen te midden van natuurlijke landschappen. Sommige hebben een overnachtingsplaats of een camping, wil je weten welke?

ONTDEK MURCIA MET DE CARAVAN OF CAMPER

Caravaca de la cruz

Caravaca de la Cruz is een ideale bestemming voor plattelandstoerisme, een bedevaartsoord met een waardevolle religieuze geschiedenis en natuurlijke hoekjes waar u kunt wandelen of andere buitensporten kunt beoefenen. Misschien wilt u de bronnen van de Fuentes del Marqués bezoeken of de Vía Verde die zich over 78 kilometer uitstrekt, u kunt de loop volgen die de spoorlijn tussen Caravaca en Murcia heeft afgelegd!

Booking.com

Het staat wereldwijd bekend als een van de zes heilige steden van het christendom, en het is dat de basiliek van het Real Alcázar de la Vera Cruz het beroemde Cruz de Caravaca bevindt. Het is van islamitische oorsprong en heeft talloze transformaties ondergaan. Binnen houdt het de Santísima Vera Cruz de Caravaca. Het heiligdom van Vera Cruz valt op door zijn barokke façade, toegevoegd in de 18e eeuw en gemaakt met lokaal marmer. Het bevindt zich binnen de ommuurde omheining van het Real Alcázar , dat diende als fort voor zowel de Orde van de Tempel als die van Santiago, en waarin tegenwoordig 14 torens van verschillende vormen en afmetingen staan.

In de stad vind je meer religieuze monumenten zoals de El Salvador-kerk, de Purísima Concepción-kerk, het Nuestra Señora del Carmen-klooster en de San José-kerk. Deze laatste twee zijn enclaves van de pelgrimsroutes Teresian en San Juan.

In Caravaca de la Cruz zijn camperplaatsen waar je gratis kunt overnachten (bijvoorbeeld aan de Calle de Pabellón). 

ONTDEK MURCIA MET DE CARAVAN OF CAMPER

Totana en Mula

Totana en Mula zijn twee van de gemeenten van Sierra Espuña , bekend als bestemming voor ecotoerisme en een natuurpark met een grote verscheidenheid aan landschappen!

Totana is een stad met een traditioneel vakmanschap dat gewoonlijk zijn ambachtelijke markt houdt op de laatste zondag van elke maand (geopend tussen 10:00 en 14:00 uur). U kunt ook een wandeling maken door de werkplaatsen van de oude pottenbakkerswijk Las Ollerías of door de 18e-eeuwse herenhuizen die hun oude binnenstad nog behouden hebben.

 

De landschappelijke schoonheid van Totana nodigt u uit om het te voet te verkennen en u kunt het bewonderen vanaf het uitkijkpunt Virgen Blanca. In deze gemeente ontdekt u de belangrijke bezienswaardigheden van La Bastida, boomgaarden en velden met sinaasappel-, citroen- en amandelbomen die een van de grootste schatten van Totana beschermen, het heiligdom van Santa Eulalia (7 kilometer van de stad). 

 

Mula is een stad waar het rijke erfgoed van de oude stad opvalt met monumenten zoals het koninklijk klooster van La Encarnación en het kasteel van Vélez. En als u een duik wilt nemen midden in de natuur, kunt u misschien een bad nemen en genieten van de landschappen van Fuente Caputa.

Als je een van deze twee steden bezoekt, op ongeveer 40 minuten rijden, kun je in Mula overnachten. Het heeft een gratis camperplaats op 500 meter van de stad en meerdere kampeerplaatsen voor maximaal twee dagen.

ONTDEK MURCIA MET DE CARAVAN OF CAMPER

Cieza en Ricote

De landschappen van Cieza zijn bijzonder mooi in één tijd van het jaar: de lente. Als je het in dat seizoen bezoekt, kun je zien hoe de bloeiende perzikbomen de vallei roze kleuren. Deze stad is ook populair vanwege de grotschilderingen en de archeologische vindplaatsen van Siyâsa, die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard. En als sterke emoties jouw ding zijn, wil je misschien de Almadenes Canyon afdalen! (gelegen nabij Cieza).

 

Op enkele kilometers van Cieza vindt u Ricote . Een kleine stad midden in de natuur waar u door de oude stad kunt slenteren en kerken, kloosters, hermitages, een kasteel en een klein paleis kunt ontdekken. Ricote biedt een overnachtingsplaats voor campers (half uur van Cieza) met zo'n 30 plaatsen. Het is helemaal gratis, maar de maximale parkeertijd is twee dagen. 

Als u wilt reizen met uitzicht op de Segura-rivier en uitgestrekte boomgaarden vanuit het raam van uw camper, kunt u de rest van de steden in de Ricote-vallei meenemen (Archena, Ulea, Ojós, Abarán en Villanueva del Río Segura) op je traject.

Trek eropuit tijdens een vakantie in Murcia

De gelijknamige regio is het ontdekken waard tijdens een vakantie in Murcia. Het landschap is er een van uitersten, met o.a. droge vlaktes, bergachtige gebieden, wijngaarden en kustgebieden. De bijnaam ‘moestuin van Europa’ dankt het aan de hoge groente- en fruitproductie. Ook wijn, bloemen en olijfolie komen vaak uit Murcia.

Zin in een strandvakantie in Murcia? De Costa Cálida (‘warme kust’) is een heerlijke plek om een handdoek uit te slaan. De witte stranden vind je aan Mar Menor en de Middellandse Zee. Wie de zee in durft te ruilen voor modderbaden, gaat naar natuurpark Salinas y Arsenales de San Pedro del Pinatar. Tof; in dit natuurpark liggen ook zoutmeren.

Zin in een actieve vakantie? Langs de kust (voornamelijk tussen Cabo de Palos en Águilas) en in het binnenland is er genoeg te beleven. Hiken, mountainbiken, klimmen en golfen zijn nog maar een paar opties. Bij zee of de rivier kun je o.a. duiken, windsurfen en jetskiën. Wat is jouw favoriet?

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

Bron: spain.info
WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN MURCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :