Hier 4 uitjes in Spaanse steden in het binnenland


HIER 4 UITJES naar steden IN HET BINNENLAND van Spanje

In het binnenland van Spanje vind je een groot aantal perfecte steden om er even tussenuit te gaan, vol leven, met een ongelooflijk cultureel en gastronomisch aanbod en met een jarenlange geschiedenis. Ontsnap naar een van deze steden en ontdek wat je er allemaal kunt doen. Vervolgens laten we je vier bestemmingen zien, zodat je inspiratie kunt opdoen.

DE MEEST MYSTERIEUZE LAGUNE VAN SPANJE

Teruel, Aragón

Uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de historische en architectonische waarde. Hier kunt u enkele kostbare gebouwen ontdekken, zoals de kathedraal van Santa María de Mediavilla , de Mudejar-toren van El Salvador of de Paseo del Óvalo-trappen en de gravure van de geliefden van Teruel, een beroemde legende van de stad die heeft niets te benijden aan die van Romeo en Julia.

Booking.com

Als u van de gastronomie en de sfeer wilt genieten, moet u ook door de Plaza del Torico gaan , die zijn naam dankt aan de fontein in het midden, bekroond door een kleine metalen stier. Dit is het hart van de stad en de perfecte plek om de typische gerechten te proberen, zoals gazpacho met sollapas, herdersstoofpot of skeins.

Burgos, Castilië en León

Een stad gesticht in de Middeleeuwen die nog enkele van de charmes van die tijd heeft behouden, zoals de  gotische kathedraal van Santa María , die door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. 

Het is ook aan te raden om naar het uitkijkpunt van het kasteel te gaan, vanwaar je de hele stad aan je voeten kunt zien liggen. 

 

Als u bovendien wilt genieten van de gastronomie van Burgos , mag u de wijk Las Llanas niet missen, waar u een groot aantal bars en restaurants vindt met de beste sfeer.

 

Waar u lekkernijen zoals bloedworst of Burgos-kaas kunt proberen, of de typische “cojonudos”, met pittige chorizo, hete peper en kwarteleitjes. Een hele delicatesse!

Córdoba, Andalusië

Deze stad is een perfecte mix tussen geschiedenis en moderniteit, bovendien staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

U zult genieten van een wandeling door de Juderia , de oude Joodse wijk van de stad en waar u momenteel het grootste deel van het gastronomische en recreatieve aanbod vindt.

 

Je vindt er ook prachtige gebouwen die je moet bezoeken, zoals de moskee-kathedraal met zijn gekleurde bogen, het Alcázar de los Reyes Cristianos met zijn prachtige patio's of het Viana-paleis met zijn tuinen en fonteinen. 

 

Bovendien geniet Córdoba van een ongelooflijke gastronomie, waaronder salmorejo , flamenquines en witte knoflook.

Bilbao, Baskenland

Een kleine stad, maar met veel dingen om te doen en plekken om te ontdekken. U kunt een van de modernste iconen, het Guggenheim Museum of Contemporary Art, niet missen. En van de meest moderne tot de meest klassieke, na een bezoek aan het museum kun je naar Casco Viejo,

Het centrum van de stad en de perfecte plek om traditionele producten te kopen. 

 

Daarnaast vind je in het centrum ook de kathedraal van Santiago en kun je genieten van de Baskische gastronomie met pintxos , kleine porties van verschillende etenswaren die meestal op een stuk brood gaan en meestal van bar naar bar worden meegenomen. 

 

Ten slotte kunt u Bilbao niet verlaten zonder een aangename wandeling bij zonsondergang langs de riviermonding, een onvergetelijke herinnering. Zoals u kunt zien, bieden deze steden u een groot aantal plannen. 

Cultuur, geschiedenis en gastronomie worden gemengd om u een perfect uitje te bieden. Maar dit zijn slechts enkele van de steden in Spanje waar u heerlijke dagen kunt doorbrengen, er wachten er nog veel meer op u om ze te ontdekken.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :