Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Antigua Casa de Guardia in Málaga

Wijnproeven in de oude leuke authentieke, bodega in de stad Málaga 


Wijnproeven in Antigua Casa de Guardia in de oudste bodega bar in Málaga, ga eens deze typische zoete wijnproeven in deze oude Bodega het is een prachtige authentieke bar een fijne en heerlijk plaats om eens een wijntje te gaan drinken in de stad Málaga. Don José Guardia opende 1840 deze Bodega die nu dog steeds deze naam draagt  en ook meer is dan een wijnbar. Het is ondertussen uitgegroeid tot een instituut en het is een cultureel erfgoed voor wijnliefhebbers.


ANTIGUA CASA DE GUARDIA IN MÁLAGA

Wanneer je La Bodega Antigua Casa Guardia binnenstapt, lijkt het alsof je terug in de tijd wordt gezet, want in de meer dan 100 jaar dat het Malaga-wijn maakt en verkoopt, is er weinig veranderd. De geur van wijn, de oude vaten en de drukte doen je denken aan tavernes waarvan je wel eens hebt gehoord, maar waarvan er maar weinig zijn om van te genieten.


Booking.com

Antigua Casa de Guardia ligt in hartje van de provincie Málaga en de daarbij behorende bodega , La Bodega Antigua Casa de Guardia, is de oudste bodega van Málaga. De bodega ligt noordelijk van Málaga in het prachtige natuurpark Montes de Málaga.

 

De Antigua Casa de Guardia is een wijnbedrijf dat wijnen produceert onder de Oorsprongsbenaming Málaga . Opgericht in 1840 , is het de oudste wijnmakerij in de provincie Malaga die aan deze oorsprongsbenaming is verbonden .Het wijnhuis is gelegen in het Olías- gebied , ten oosten van de gemeente Málaga , in de omgeving van de Montes de Málagaen heeft twee wijngaarden op de landgoederen La Letría en El Romerillo. Het produceert wijnen met de variëteiten Pedro Ximénezen Moscatel de Alejandría , onder andere van het type Pajarete  trasañejo, dulce trasañejo, Cream , seco añejo en Noble .

 

Tasca of typische wijnmakerij van degenen die niet meer bestaan, de Bodega is gelegen in de Alameda Principal, bewaard in zijn oorspronkelijke staat, ze schrijven nog steeds op de bar met een krijtje wat je verschuldigd bent, en deze wijnen zijn er te krijgen, (Moscatel, Pajarete, Pedro Ximenez, Quitapenas..

Het is er druk, want er is geen plek om te zitten en de hele bodega is een grote bar die uitkijkt over twee straten.

 

De Malagueños noemen Bodega Antigua Casa de Guardia ook wel “El Barril Místico” in het Nederlands: Mystieke Wijnvat. Hiermee wordt gezegd dat de wijn zo uitzonderlijk, uniek en schaars is dat het kostbare goed slechts aan enkele bevoorrechten is voorbehouden om te proeven. Door Koningin Isabel de IIe werdt Antigua Casa de Guardia tot koninklijke leverancier, benoemd en dat betekende dat op de flessen de koninklijke zegel geplaatst mocht worden.

 

Bodega Antigua Casa de Guardia ligt in hartje van de provincie Málaga en de daarbij horende bodega , La Bodega Antigua Casa de Guardia, is de oudste bodega van Málaga. De bodega ligt noordelijk van Málaga in het prachtige natuurpark Montes de Málaga.

 

Bodega Antigua Casa de Guardia is eigenlijk in de loop der jaren niet veranderd door de tand des tijds gemarkeerde eikenhouten togen, houten vaten en Cubaans / Russische taps alles nog uit een vooroorlogs tijdperk.Openingstijden:

zondag - 11:30–15:00

maandag - 11:00–22:00

dinsdag - 11:00–22:00

woensdag - 11:00–22:00

donderdag - 11:00–22:00

vrijdag - 11:00–22:45

zaterdag - 11:00–22:45

 

Adres: 

Alameda Principal, 18, 29005

Málaga

Telefoon: 952 21 46 80

     

    ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

    SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER


    WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE


    MISSCHIEN OOK INTERESSANT :