Plaza de Uncibay - Plein in de stad Málaga


Plaza de Uncibay - Plein in de stad Málaga

Midden in de het historisch centrum van de stad Málaga ligt Plaza de Uncibay, dit plein kun je door tweeën delen met een mooi deel en een lelijk deel.

Midden in het uitgaansgebied vind je Plaza de Uncibay - Midden in het oude centrum van Málaga ligt het plein Plaza de Uncibay en heeft zijn naam te danken aan Ferdinand Uncibay, een kapitein van adel die samen met het leger van de Katholieke Koningen Malaga veroverde.

PLAZA DE UNCIBAY - PLEIN IN DE STAD MÁLAGA

Het is helaas niet het mooiste plein van Málaga. Zeker als je kant van de gebouwen met de pizza centrale, sushibar en shoarma zaak bekijkt.

Booking.com

Het gezellige deel van het plein

Het is wel een gezellig plein als je de andere kant van het plein neemt. Hier staan verschillende gebouwen in neo-rationalistische stijl.

Na de siësta om vijf uur tref je veel oudere buurtbewoners bij cafetería Doña Mariquita. Hier wordt de koffie nog in een glas ingeschonken en kunnen de buurtbewoners eventjes lekker bijpraten.

Twee goede tapasbars

Ook cerveceria Los Gatos of Madeinterranea zijn zeker een bezoek waard. Cerveceria Los Gatos heeft heerlijke canapés zeker het proberen waard en deze tapas en bierbar is een van de beste van Malaga. Het is natuurlijk ook lekker dat je bij elk drankje een tapa krijgt.

Ook in Madeinterranea kun je genieten van een heerlijke hapjes en drankjes. In de zomermaanden is het hier heerlijk koel omdat het gehele plein in de schaduw ligt.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MÁLAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :