Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Plaza Jerónimo Cuervo - pleinen in de stad Málaga

Het plein Jerónimo Cuervo in Málaga

Plaza Jerónimo Cuervo - Plein Jerónimo Cuervo in Málaga. Het gezellige en kleine Plaza Jerónimo Cuervo in de stad Málaga ligt midden het historische centrum van Málaga, Het is een van de fijne, en gezellige pleintjes in de stad Málaga met als middelpunt het stedelijke Teatro Cervantes.

PLEIN - PLAZA JERÓNIMO CUERVO IN MÁLAGA

Rechts van het theater vind je het bekende en gezellige design restaurant “Vino Mio” , dit restaurant opende in 2003 haar deuren, en heeft een ongelooflijk mooi terras aan de voet van het Cervantes Theater. 

Op bepaalde avonden vinden in het Restaurant Vino Mio flamencoshows plaats.
De show is zo ontworpen dat u er van kunt genieten terwijl u dineert in de moderne lounge.
Bekende Artiesten uit Málaga zullen je een onvergetelijke avond bezorgen op de gitaar, dansend en zingend.

Booking.com

Adres:

Restaurante Vino Mío

Plaza Jerónimo Cuervo 2

29012 Málaga

 

Openingstijden

Donderdag tot Zondag vanaf 13:00 –  Non-Stop 

Woensdags vanaf 19:00 

Flamenco Show Iedere dag van 20:00 tot 21:30 

Wij zijn Maandags & Dinsdags gesloten. 

Filmfestival van Málaga

Tijdens het jaarlijkse filmfestival vindt een groot deel van de festiviteiten hier op Plaza Jerónimo Cuervo en het Teatro Cervantes plaats waar je vele bekende Spaanse filmsterren over de rode loper ziet lopen . Trouwens deze rode loper loopt dan door de hele stad.

PLEIN - PLAZA JERÓNIMO CUERVO IN MÁLAGA

Het Cervantes Theater op Plaza Jerónimo Cuervo

In de tweede helft van de 19e eeuw verwoestte een ernstige brand bijna volledig het Teatro de la Libertad, voorheen het Príncipe Alfonso Theater genaamd, ingehuldigd ter gelegenheid van een bezoek aan Málaga door koningin Isabel II. 

 

Na het verlies van dit emblematische gebouw komt een groep mensen van maatschappelijk belang, nauw verbonden met de kunst en cultuur van de hoofdstad, samen om de stad een nieuwe podium ruimte te bieden waarin de verschillende podiumkunsten die zich snel verspreidden, konden worden ondergebracht. als gevolg van de economische en culturele bloei die de stad doormaakt en zo voldoen aan de vrijetijdsbehoeften van de bourgeoisie.

 

Deze commissie, opgericht om het bouwproject van een groot theater voor de stad te verwezenlijken, vertrouwt de uitvoering ervan toe aan de gemeentelijke architect Gerónimo Cuervo, auteur van grote stedenbouwkundige en architecturale operaties, en dit vereist op zijn beurt de medewerking van de Valenciaanse schilder Bernardo Ferrándiz, gevestigd in Malaga. De decoratie is door beide kunstenaars gezamenlijk bedacht en vanwege de haast van de werken vonden ze het nodig om de hulp in te roepen van een andere schilder, Antonio Muñoz Degrain.

PLEIN - PLAZA JERÓNIMO CUERVO IN MÁLAGA

DE DECORATIE VAN HET PLAFOND

Ferrándiz is belast met het schilderen van het voorgordijn (waarin de schilder zichzelf afbeeldt in de figuur van Mephistopheles) en het plafond van de kamer. Voor dat laatste koos hij voor een allegorie van de stad, in de figuur van de Schone Kunsten, in het midden van het doek omringd door alle aspecten van haar economie, toen in volle bloei: landbouw, aardewerk, industrie, transport, visserij, strategische situatie voor maritieme handel die, zoals we hebben opgemerkt, aanleiding gaf tot de schijn van een rijke en cultureel rusteloze sociale klasse die leidde tot de bouw van het Colosseum.

De werken werden uitgevoerd tussen april en november 1870. De inhuldiging vond plaats op 17 december, met de vertolking van de symfonische versie van de opera Guillermo Tell, door Gioachino Rossini.

HM Koningin Sofía woont de officiële inhuldiging bij, op 6 april 1987, waarin een concert wordt aangeboden door het Symfonieorkest van de stad Malaga.

Datzelfde jaar won het Cervantes Theater de Europa Nostra (UNESCO) prijs voor zijn zorgvuldige herstel, en was het de Beste Andalusische Rehabilitatie van 1987.

In 2005 werd het Cervantes Theater geregistreerd in de Algemene Catalogus van Andalusisch Historisch Erfgoed als een actief van cultureel belang (BIC) met de categorie Monument.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MÁLAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :