Route witte dorpjes in Andalusië


Een rondreis langs de pueblos blancos, de witte dorpjes in Andalusië

Een route met veel rust en schoonheid, een reis langs de leukste en mooiste witte dorpen in de provincies Cadiz en de provincie Málaga

Zowel in de provincies Cadiz als de provincie Malaga vind je enkele van deze typische mooie pueblos blancos, witte dorpjes van Andalusië. Terwijl je door dit gebied reist, kom je dorpen tegen in prachtige natuurlijke omgevingen, waar je foto's kunt maken van de witgekalkte huizen die rondhangen met potten met kleurrijke bloemen, naar de berglandschappen kunt staren, de sporen van het islamitische en christelijke verleden kunt ontdekken, en echt, echt ontspannen.

EEN RONDREIS LANGS DE PUEBLOS BLANCOS, DE WITTE DORPJES IN ANDALUSIË

Aan de Costa del Sol

Als je op vakantie bent aan de Costa del Sol in de provincie Malaga , naast het verkennen van de mooie kustplaatsen en het genieten van de zon op de mediterrane stranden , raden we je aan om een ​​paar dagen vrij te maken voor een bezoek aan de witte dorpjes verder landinwaarts. 

Booking.com

Er zijn er veel plaatsen die je kunt bezoeken, maar enkele van de meest bekende zijn:

  • Frigiliana : de moeite waard om door de smalle straatjes en doorgangen te wandelen die het Moorse verleden oproepen, en de enige nog bestaande traditionele melassefabriek in Europa te bezoeken, met de Middellandse Zee op de achtergrond.

 

  • Casares : we raden aan om naar het Arabische kasteel bovenaan het dorp te gaan. Dit land is de thuisbasis van Iberiërs, Feniciërs, Romeinen… en je voelt de geschiedenis.

 

  • Ronda : een van de mooiste dorpen van Spanje. Geniet van het uitzicht vanaf de 98 meter hoge brug is een onvergetelijke ervaring. De bezoekers die gecharmeerd zijn door deze fotogenieke stad zijn onder meer Hemingway , Orson Welles en Rilke .

Deze drie dorpen zijn een klein eindje rijden van de stad Malaga, als je daar verblijft.

De provincie Cadiz

De provincie Cadiz heeft zijn eigen route met witte dorpen, met 19 haltes: Arcos de la Frontera , Bornos , Espera , Villamartín , Algodonales , El Gastor , Olvera , Torre Alháquime , Setenil de las Bodegas , Alcalá del Valle , Prado del Rey , El Bosque , Ubrique , Benaocaz , Villaluenga del Rosario , Grazalema , Zahara de la Sierra , Algar en Puerta Serrano .

 

Naast de witgekalkte huizen kunt u archeologische vindplaatsen, kastelen, kleine kerken en gedenkwaardige berglandschappen zien. 

 

Elk dorp heeft iets dat de reis de moeite waard maakt: Setenil de las Bodegas heeft zijn eigenaardige grotwoningen die in de rotsen zijn gebouwd; de witte huizen van Grazalema steken af ​​tegen het groen van het natuurpark eromheen; Arcos de la Frontera heeft indrukwekkende uitkijkpunten ...Afhankelijk van hoeveel tijd u heeft, kunt u de route aanpassen aan uw interesses.

 

Natuur, lokale keuken, ambachten… Authenticiteit

Een bezoek aan de witte dorpjes brengt je ook naar een fantastisch landschap. Je reis zou je door de Serranía de Ronda , het natuurpark Los Alcornocales of het natuurpark Sierra de Grazalema kunnen voeren, met ravijnen die je nooit zo dicht bij de zee zou verwachten. 

 

Deze gebieden zijn geweldig om te wandelen en je kunt de nacht doorbrengen in unieke hotels en pensions, zoals een omgebouwde windmolen. U kunt ambachtelijke producten vinden (Ubrique staat bijvoorbeeld bekend om zijn leerateliers) en u kunt de lokale keuken uitproberen met gerechten die u op uw gemak kunt proeven, genietend van elke hap. 

 Bijvoorbeeld de artisanale kazen , lokale gebakjes zoals buñuelos, gerechten zoals migas of gazpacho , de traditionele mollete broodjes of biologische wijn uit Ronda.Je kunt deze tochten op elk moment maken, maar we raden de lente en de herfst aan als de temperatuur milder is. 

 

En een laatste tip om de witte steden te ervaren: niet te veel plannen. Laat dingen gebeuren. Neem de tijd om tradities te ontdekken, vriendelijke mensen te ontmoeten, ambachtelijke werkplaatsen te bezoeken en de plaatsen te bereiken waar alles perfect lijkt. Het is te goed om te haasten!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spain.info

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :