Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Kakkerlakken in het Spaans Cucarachas

Kakkerlakken in het Spaans Cucarachas zijn nou niet de meest geliefde insecten in huis en ik denk dat kakkerlakken in Spanje wel de grootste afkeer genieten. Van de meer als 4.900 soorten kakkerlakken die er bestaan komen er in Spanje hoofdzakelijk 4 soorten voor. De kakkerlak is een van de minst gewaardeerde insecten of moet men zeggen ongedierte bij de meeste mensen.

Kakkerlakken in het Spaans Cucarachas  - Beleef Spanje

Foto: 123RF

Wellicht is de kakkerlak een van de minst gewaardeerde insecten of ongedierte bij de meeste mensen. Waarom er zo’n afkeer tegen kakkerlakken is, is ons niet helemaal bekend maar prettig zijn ze niet en als je ze in huis hebt moet je oppassen dat zich geen plaag vormt.

Ze worden veel gezien in Spanje, kakkerlakken (cucarachas) die er vaak groter uitzien dan in bijvoorbeeld Nederland en België. Kakkerlakken kunnen overal opduiken en ook in huis hebben ze niet veel ruimte nodig om hun aanwezigheid te tonen, iets wat bij de meeste mensen een grote afkeer geniet.

Booking.com

De meeste kakkerlakken zijn een plaaginsect waarbij ze vaak in grote aantallen voorkomen, zowel in de natuur alsook in woningen waar ze de voorkeur voor keukenafval hebben en zich kunnen verspreiden in woningen en flatgebouwen. In Spanje komen veel kakkerlakken voor maar de volgende vier soorten zijn de meest gebruikelijke soorten cucarachas in Spanje.

 

Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak komt ook in Nederland en België voor en heeft in Spanje de naam cucaracha alemana (of cucaracha rubia) geregen en in het Latijns blattella germanica. De Duitse kakkerlak heeft een lichaamslengte van 11 tot 13 millimeter. Hij is geel tot licht oranjebruin, met op het halsschild enkele donkere lengtestrepen.

Oosterse kakkerlak

De Oosterse kakkerlak komt praktisch niet voor in Nederland en België maar wordt wel gezien in Spanje waar deze soort de naam cucaracha oriental of cucaracha negra heeft gekregen en in het Latijns blatta orientalis heet. Op het eerste gezicht lijkt het lichaam wel wat op een kever vanwege de vrij gladde, in de lengte gegroefde vleugels, de ovale vorm en donkere zwarte en bruine kleuren. De poten zijn lichtbruin van kleur, de tasters zijn dun en ongeveer een derde van de lichaamslengte. De oosterse kakkerlak wordt ongeveer 25 mm lang.

 

Amerikaanse kakkerlak

De Amerikaanse kakkerlak is een van de grotere kakkerlakken die tot wel 5 centimeter lang kunnen worden. In het Spaans heten deze kakkerlakken cucaracha americana of cucaracha roja en in het Latijns heeft deze soort de naam periplaneta americana gekregen. Deze kakkerlak heeft een roodbruine lichaamskleur en de kop draagt twee lange antennes. De Amerikaanse kakkerlak is ondanks de naam niet van Amerikaanse oorsprong maar heeft zich ontwikkeld in Afrika en aangezien Spanje dicht bij Afrika ligt komt deze soort kakkerlakken regelmatig voor.

 

Bruin-gestreepte kakkerlak

De bruin-gestreepte kakkerlak heet in Spanje cucaracha marrón con bandas en in het Latijns supella longipalpa. Het is de kleinste kakkerlakken soort die men tegen kan komen in Spanje met afmetingen tussen de 10 en 14 mm. Deze kakkerlak heeft een lichte kleur maar twee bruine strepen over de vleugels en bruinachtige lichaam.

Wat kun ter tegen doen

Dit was het leukste en misschien ook wel het beste antwoordt wat ik vond op het internet

Jan CdS es schreef het volgende: Mijn spaanse buurvrouw, geheel in zwart gekleed en rieten hoed op haar hoofd, had het volgende antwoord.

Dweil twee maal daags je vloeren met water met een flinke scheut bleekwater er in.

Geef je tuin en planten ´s morgens water en niet bij zonsondergang. Dan is namelijk de omgeving van je huis niet vochtig warm waar de kakkerlak zo van houdt.

Ter ondersteuning van het laatste: Onze gemeente sproeit ´s morgens het openbare groen en spuit ook de straten ´s morgens schoon. Zouden ze het ´s avonds doen dat dansen de kakkerlakken over straat gedurende de nacht.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :