La Oliva


Reisindrukken van Het stadje La Oliva op Fuerteventura

Reisimpressies van het dorpje La Oliva op Fuerteventura, gelegen op een uitgestrekte vlakte in het noorden van Fuerteventura, het is een plaatsje met statige gebouwen waarvan het verleden nog steeds wordt gevoeld als het politieke, economische en sociale centrum van het eiland .

HET DORPJE LA OLIVA OP FUERTEVENTURA

Traditioneel legde La Oliva de basis van zijn economie op basis van landbouw en veeteelt gespecialiseerd in geitenhouderij, maar het kreeg een sterke economische en sociale impuls toen het tussen 1836 en 1860 de hoofdstad van Fuerteventura werd .

La Oliva ligt in het noorden van het eiland, in een ruimte omringd door een unieke natuurlijke omgeving met enkele wonderen van de natuur, zoals de duinen van Corralejo en de Montaña Tindaya .

Booking.com

Wat te zien in La Oliva

Door de strategische ligging is La Oliva een gezellige stad met een rijke geschiedenis waarin nog veel gebouwen bewaard zijn gebleven die getuige waren van het grote belang ervan voor het verleden van het eiland .

Dit zijn enkele van de plaatsen die het waard zijn om te  bezoeken in La Oliva:

  • Casa de los Coroneles : Gebouwd in de 18e eeuw als kazerne en huis voor hoge militaire posities, het Casa de los Coroneles is een statig bouwwerk waarin de geschiedenis van Fuerteventura nog steeds voelbaar is , evenals een van de beste voorbeelden van koloniale architectuur die op het eiland bewaard zijn gebleven.
HET DORPJE LA OLIVA OP FUERTEVENTURA
  • Iglesia de Nuestra Señora de la Candelaria : Gebouwd in de zeventiende eeuw om de ziel en het hart van La Oliva te worden, is de kerk van Nuestra Señora de la Candelaria een tempel met drie beuken met een donkere stenen klokkentoren die als toren diende van waakzaamheid.
  • Casa de la Cilla : Gebouwd in 1819, herbergt het het Museum van Graan, een ruimte die bestemd is om de geschiedenis van de landbouw te vertellen en het proces te documenteren van wat de belangrijkste economische activiteit op het eiland was.

Hoe komt u naar La Oliva

Zoals met de meeste plaatsen op Fuerteventura, is de gemakkelijkste manier met de auto , hoewel het ook mogelijk is om er met de bus te komen vanuit de steden zoals Puerto del Rosario of Corralejo.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen op de Balearen?

Misschien ook interessant :