BELEEF DE HERFST IN SPANJE

Ontdek en beleef Spanje eens in de herfst , Otoño in España

Velen gaan vaak naar Spanje in de zomer om te gaan genieten van zon, zee en strand maar de herfst (otoño) is een heerlijke tijd om Spanje te gaan ontdekken en te beleven. Dan is de ergste warmte en de grootste drukte is voorbij is dan is het de mooiste tijd om eens lekker te gaan nazomeren, dat is de juiste tijd om eens een reis te gaan maken langs de mooiste gebieden tijdens de herfst.

BELEEF DE HERFST IN SPANJE

Zo kun je nog heerlijk genieten van de zon en aangename temperaturen ook in het zuiden van Spanje of op de Canarische Eilanden. Het is in oktober perfect weer om te genieten van al het moois wat Spanje te bieden heeft, of het nu het natuurschoon is of de vele monumenten en prachtig gelegen dorpen en steden. Hier een paar tips:

Booking.com

Cabo de Gata, Almería

Het is waar dat vanwege zijn kleurrijke pracht, de bestemmingen in Spanje om in de herfst door Spanje te reizen de bossen zijn. Maar er zijn kusten die niet ver achterblijven bij de mogelijkheden om een verfrissende wandeling te maken. De maagdelijke stranden van Cabo Gata in Almería zijn bijvoorbeeld een uitstekende optie om te genieten van momenten van ontspanning en meditatie. En het is dat de stranden verder gaan dan het exotische en plezier. Hun enscenering tijdens het herfstseizoen maakt ruimte voor rustige ontspanning. Een scala aan diersoorten en hun vulkanische karakter laten ons genieten van een warm klimaat, wanneer de koude golven al op veel plaatsen voelbaar zijn.

Genieten van de Middellandse Zee met een goede cocktail, op een plek waar het strand wordt gecombineerd met rust en natuur, kan zeker de mooiste reis van je leven zijn. 

Nationaal en natuurpark Doñana, Huelva

Een verscheidenheid aan vogels wacht op u op deze magische plek. Dankzij de geografische ligging, tussen twee continenten, is het de ideale doorgang voor meer dan 300 soorten per jaar. Wie Doñana heeft bezocht, raadt ik aan om een ritje te paard te maken om op een bijzondere manier van deze omgeving te genieten. Evenzo kunt u de nabijheid van de zee ervaren. De ligging op het schiereiland laat zien dat de combinatie van berg met strand perfect kan zijn. Doñana wordt ook wel het vogelparadijs genoemd. Dus als je een liefhebber bent van deze dieren, dan is dit een van de bestemmingen in Spanje om exclusief voor jou in de herfst te reizen.

 

Wijngaarden van La Rioja, Logroño

Een stenen brug leidt naar de hoofdstad Logroño, waar de indrukwekkende wijngaarden van La Rioja zich bevinden. De herfst is de beste tijd van het jaar om het te bezoeken, dankzij het klimaat met veel zonnige dagen maar met draaglijke temperaturen kunt u ten volle van de landschappen genieten. Ook als je hebt gedroomd van een droomwandeling, waarbij het overwegen van oker- en gele kleuren essentieel is, dan is dit jouw tijd en jouw plaats. Zodra de oogstfeesten voorbij zijn, worden de wijngaarden van La Rioja geverfd in magische kleuren om ons een picturaal landschap te geven dat uitkomt.

 

Ambroz-vallei, Cáceres

De Abroz-vallei staat bekend om zijn immense bergen en zijn overvloed aan water en het is de favoriete plek om te genieten van de herfst. Ten noorden van Extremadura verrast deze regio ons met zijn spectaculaire kastanje- en berkenbomen. Dankzij de schoonheid van de oude Joodse wijk is Hervas, de hoofdstad van de regio, de meest bezochte stad in het toeristenseizoen.

 

In de herfst is deze natuurlijke ruimte bevoorrecht voor liefhebbers van wandelen, die genieten van wandelingen in het hart van de natuur. Prachtige landschappen, eeuwenoude architectuur en goede gastronomie maken deze site een favoriet bovenaan de lijst met bestemmingen in Spanje om in de herfst te reizen.

 

Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido, Aragón

Elk seizoen van het jaar heeft zijn charme, maar er zijn mensen die zeggen dat de herfst speciaal is. Ook zijn er bijzondere plekken zoals het op een na oudste park van Spanje, El Nacional de Ordesa en Monte Perdido. Als u zich aan dit bezoek waagt, vindt u landschappen met grote contrasten. In de hoger gelegen gebieden combineert een dorre atmosfeer met scheuren en droge bodems met het groen van de bosachtige vallei vergezeld van prachtige watervallen. Dit natuurspektakel is door UNESCO erkend als werelderfgoed .

 

Hayedo de La Pedrosa, Segovia

Met bossen uit de mythologische geschiedenis wordt de imposante Hayedo de La Pedrosa, gelegen tussen de provincie Segovia en die van Guadalajara, vergeleken. Liefhebbers van fotografie zullen de kans niet missen om beelden vast te leggen die als een mooie ansichtkaart in het geheugen van de bezoeker zullen blijven. De cameralens zelf zal versteld staan wanneer hij voor zijn weelderige eeuwenoude bomen staat, verwrongen en vol mos. Paardrijden en fietsen worden ook 100 procent aanbevolen om te genieten van een majestueus uitzicht.

Bezoek de UNESCO steden van Spanje

In Spanje zijn veel steden beschermd en erkend door UNESCO en deze makkelijk te bezoeken met een van de vele autorondreizen. Zo kun je beginnen in Madriden dan de route vervolgen naar Segoviamet de prachtige Alcazar en Kathedraal of naar Ávila, de stad met de mooie middeleeuwse muur. In dezelfde buurt vind je ook de steden Toledoen Salamanca, beiden met prachtige gebouwen en mooie straten waar je heerlijk kunt wandelen.

 

Verder naar het zuiden kun je onder andere de steden Granada, CórdobaSevillaof Málaga bezoeken en genieten van de kerken, kathedralen en andere monumenten zoals natuurlijk de Mezquita in Córdoba, het Alhambra in Granada en de kerk in Sevilla. Nog verder naar het zuiden vind je de prachtige steden Cáceres en Trujillo in de regio Extremadura en verder naar het oorden uiteraard Santiago de Compostela met de enorme kathedraal waar jaarlijks duizenden pelgrimgangers naar toe gaan.

 

Bezoek de eilanden

Een bezoek aan een eiland is altijd leuk en zeker in de herfst is het rustiger en zijn er minder (en andere) toeristen. Zo kun je op de Canarische eilanden zoals Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en de overige Canarische Eilanden genieten van zon, zee, strand en mooie wandelingen in de natuur of prachtige rondritten op de mooie routes.

 

Op de Balearen kun je genieten van de rust en natuur. Zo is Mallorca altijd druk in de zomermaanden maar wordt het rustiger en aangenamer in de herfst. Je kunt dan mooi rondrijden over de prachtige wegen, door mooie natuurgebieden en de mooi gelegen baaien bezoeken. Ook het eiland Menorca is meer dan de moeite waard om eens te ontdekken, ook al is het minder groot en minder bergachtig dan buureiland Mallorca. De baaien en stranden zijn overweldigend en rijden met een auto is op Menorca aangenaam en makkelijk.

 

Kortom, er zijn veel opties en prachtige bestemmingen in Spanje om in de herfst te bezoeken, maar het belangrijkste is om te genieten van dit goddelijke en fijne, misschien wel het mooiste seizoen van het jaar.

 

Reisaanbod Herfstvakantie Spanje >

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Málaga?

Misschien ook interessant :