Faro de Caballo - De vuurtoren van het paard


FARO DE CABALLO - DE VUURTOREN VAN HET PAARD

Faro de Caballo - De vuurtoren van het paard in Cantabrië

Als je door het Spaanse landschap rijd, loopt of fietst dan zie je dat Spanje heeft prachtige monumenten en gebouwen heeft die allemaal wel een bezoekje waard zijn.Een van deze juweeltjes is zeker de vuurtoren Faro de Caballo” die weliswaar niet meer in gebruik is maar wel heel bijzonder en spectaculair gelegen is aan de Spaanse kust. In het Nederlands “vuurtoren van het paard” gelegen in de gemeente Santoña in de regio Cantabrië. Deze adembenemend gelegen vuurtoren is alleen te bereiken via 700 traptreden of per boot of .

Faro de Caballo - De vuurtoren van het paard in Cantabrië

Om de Faro de Caballo te bereiken dien je via 700 traptreden af te dalen naar de plaats waar de vuurtoren staat. De trap naar beneden is spectaculair waarbij de vergezichten adembenemend zijn en men kan genieten van de bergen, de natuur en de azuurblauwe zee. De vuurtoren staat er wat verlaten bij want deze doet sinds 1993 al geen dienst meer als navigatiepunt.

Booking.com

De vuurtoren zelf werd in het jaar 1863 gebouwd. De trae met meer dan 700 traptreden werd aangelegd tussen 1824 en 1924 door de gevangenen van de Presidio de Santoña gevangenis. In het jaar 2013 hebben andere gevangenen van de Centro Penitenciario El Dueso de traptreden gerestaureerd waarbij de toegang verbeterd werd.

De wandelroute begint bij de Paseo Maritimo (boulevard) van Santoña. Vanaf dat punt dient men een duidelijk gesignaleerde wandeling te maken van ongeveer 5 kilometer (wat dus 10 kilometer heen en terug is). Over ongelijke traptreden en paden dient men zich door de dichtbeboste omgeving te wringen om uiteindelijk via 700 traptredens af te dalen naar de vuurtoren.

 

Eenmaal beneden aangekomen bij de Faro de Caballo kun je genieten van het geweldige uitzicht en de omgeving van de groene en rotsachtige Costa Esmeralda. Als je nog adem hebt kun je nog eens 100 traptreden afdalen naar de zee om een frisse duik te nemen in het heldere water van de Atlantische Oceaan.

 

Als je eenmaal genoten hebt van al het moois moet je er rekening mee houden dat men weer terug moet lopen, dit keer dus naar boven, opnieuw 700 traptreden en de 5 kilometer wandeling naar de plaats waar men is begonnen. Vermoeiend en wellicht moeilijk om te wandelen maar absoluut de moeite waard zoals ook te zien is op deze video van de websites Escapada Natural.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: SpanjeVandaag

Wat gaan we ondernemen op de Cantabrië

Misschien ook interessant :