Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De 7 mooiste steden in Cantabrië


Reisindrukken van de zeven mooiste steden in Cantabrië

De prachtigste zeven bezienswaardigheden van Cantabrië

Reisimpressies aan Cantabrië dat er altijd voor zorgt dat degenen die het bezoeken verliefd worden. Het zal zijn door het groen van de valleien, voor het diepe blauw van de zee, voor de traditionele architectuur van zijn steden of voor zijn goede gastronomie. Maar op de een of andere manier is het een van die bestemmingen waar we altijd naar terug willen. Het kan de charme van authenticiteit zijn, de schoonheid van zijn landschappen of de geur van frisse lucht, maar Cantabrië boeit en zijn steden zijn grotendeels verantwoordelijk voor zijn krachtige aantrekkingskracht.

Het is moeilijk en riskant om bij slechts zeven prachtige steden te blijven van alle steden die Cantabrië heeft. Iedereen heeft zeker zijn favorieten, maar vandaag gaan slechts enkelen bezoeken deze behoren tot de vereniging van “De Mooiste Steden van Spanje”, en dat zijn de zeven die we u hier laten zien: Bárcena Mayor, Comillas, Carmona, Liérganes, Potes, Mogrovejo en Santillana del Maart. Elk met zijn charmes en kenmerken natuurlijk, maar ze kunnen allemaal de perfecte bestemming zijn voor een vakantie midden in de natuur, omringd door weilanden en bergen.

Booking.com

Bárcena Mayor

We bevinden ons in het natuurpark Saja-Besaya, omgeven door een groene en spectaculaire natuurlijke omgeving. Hier werd Bárcena Mayor in 1979 uitgeroepen tot historisch-artistieke plaats en veronderstelt, niet meer of minder, dat het de oudste stad van Cantabrië is. Het is omgeven door kleine heuvels en in de steegjes vindt u een groot aantal voorbeelden van de typische architectuur van berghuizen, terwijl de rivier de Argoza, die de stad omspoelt, ons in staat stelt een verfrissende wandeling te maken die zijn loop volgt.

De kerk van Santa María, uit de 17e eeuw en met een barok altaarstuk, is een van de belangrijkste monumenten van Bárcena Mayor, hoewel het meest uw aandacht trekt, zijn misschien de oude berghuizen met grote veranda's, arcades en houten omheiningen, aangezien ze de ware essentie van deze Cantabrische stad. Een klein hoekje in het midden van de berg dat in de winter fascineert met de geur van zijn schoorstenen en in de lente en zomer met de bloemrijke balkons van zijn straten. En waar het natuurlijk ook altijd een goed plan is om in een van de restaurants te gaan zitten en een goede bergstoofpot te proeven.

 

Carmona

Op iets meer dan een half uur rijden van Bárcena Mayor ligt Carmona, ook uitgeroepen tot historisch-artistieke plek, en gelegen tussen de Saja- en Nansa-valleien. Een enclave die voor velen een van de mooiste van Cantabrië is. De niet meer dan 200 inwoners vormen een klein en rustig stadje met typische bergarchitectuur, ideaal voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een toevluchtsoord om te ontspannen. De omgeving is perfect om te wandelen, dus er is geen excuus om naar buiten te gaan en je benen te strekken, omringd door groen en Tudanca-koeien.

Het Palacio de los Díaz Cossio Calderón y Mier, bekend als de Casona de Carmona of de Venta de Carmona, valt ongetwijfeld op tussen de rest van de stenen huizen. Het dateert uit de 18e eeuw en is tegenwoordig een hotel. Maar om de stad in al zijn pracht te zien, kun je het beste naar de Mirador de la Asomada del Rivero gaan, op de weg naar Renedo de Cabuérniga, om te zien hoe de bruine huizen van Carmona opvallen tussen de omliggende weilanden.

De legende van de visman vertelt ons over Francisco de la Vega, die in 1660 in de stad werd geboren en die, nadat hij zich in de rivier de Miera had geworpen, in de Golf van Biskaje verdween. Volgens wat ze zeggen, werd hij jaren later, zonder reden en sprakeloos, in de baai van Cádiz gelokaliseerd. En het belang ervan in Liérganes is zo groot dat het zijn eigen Fish Man Interpretation Centre heeft, gevestigd in een oude molen aan de rivier de Miera. Het huis van de Cañones is ook een essentieel bezoek, evenals de beroemde 'Tetas de Liérganes', twee heuvels die in de volksmond bekend staan ​​om hun gelijkenis met de vrouwelijke anatomie die je uitnodigen om er langs te wandelen op een cirkelvormige route. Als u op zoek bent naar een absoluut ontspanningsplan, neem dan een kijkje in de spa van Liérganes.

 

Potes

Potes behoeft niet veel introductie. Het neemt zonder twijfel de topposities in van elke lijst die de mooiste steden van Cantabrië samenbrengt, en die het, samen met zijn ligging aan de poort van de Picos de Europa, zo bekend maakt als een toeristische bestemming. Het ligt in het hart van Liébana, omgeven door bergen en aan de samenvloeiing van vier valleien en de rivieren Deva en Quiviesa.

Een wandeling door het historische complex brengt ons door de Torre del Infantado uit de 15e eeuw, de kerk van San Vicente Mártir uit de jaren s. XVI, de toren van Orejón de la Lama uit de jaren s. XV en zijn geplaveide straten omringd door herenhuizen. Het staat bekend als de stad van de bruggen en de wandeling langs de rivier langs de rivier wordt ook sterk aanbevolen.

De straten van Potes spreken ons van een verleden van pracht, aangezien de stad in de 9e eeuw verbonden was met de adellijke huizen van de markies van Santillana en die van de Infantado, en dit is te zien aan de majestueuze gebouwen. Nog twee redenen om Potes te bezoeken? Eén, die in 1983 werd uitgeroepen tot historisch-artistieke site; en twee, dat het tweede weekend van november zijn Orujo-festival viert, dat wordt beschouwd als een festival van nationaal toeristisch belang.

 

Comillas

Gaudí's Caprice is een van de weinige werken van de Catalaanse architect buiten Catalonië. Een ongelooflijk mooie plek die je geluk hebt te zien in Cantabrië, met name in Comillas, waar de combinatie van kleuren en de eigenaardigheid van zijn vormen iedereen die het bezoekt betovert.

mooiste dorpen van cantabrië comillas

Gaudí's Caprice

Naast El Capricho is Comillas een van de essentiële steden in Cantabrië. Bijzondere aandacht trekken ook het gebouw van de Pauselijke Universiteit van Comillas of het Palacio de Sobrellano. Het lijdt geen twijfel dat u in Comillas verschillende zeer karakteristieke gebouwen van de regio zult vinden. 

 

Mogrovejo

Mogrovejo, met slechts 44 inwoners, is een van de kleinste steden van Spanje. Het is verborgen in de regio van Liébana, met de Picos de Europa als achtergrond, dus de indruk die wordt achtergelaten door de prachtige stenen huizen uit de 16e eeuw, de middeleeuwse toren en de 17e-eeuwse kerk, is absoluut perfect voor een ansichtkaart. Het ligt naast de weg die Potes verbindt met Fuente Dé, waar de kabelbaan ligt die ons naar het hart van Picos de Europa brengt. Heel dicht bij Mogrovejo ligt ook het klooster Santo Toribio de Liébana, een van de mooiste en belangrijkste in de hele provincie.

Mogrovejo zelf heeft een van de best bewaard gebleven voorbeelden van metselwerk en gemetselde herenhuizen, met smeedijzeren balkons, uit de 16e tot 18e eeuw. Het is omgeven door buitengewone bossen met eiken-, hulst- en kastanjebomen, en het is een ideale plek, net als de omgeving, om te genieten van de Lebaniego-stoofpot en de Liébana-quesucos of Picón Bejes-Tresviso-kaas en -honing te proberen, de drie met beschermde benaming van oorsprong.

Santillana del Mar

 Er zijn maar weinig mensen die Cantabrië bezoeken zonder een stop te maken in Santillana del Mar, en het is ongetwijfeld, samen met Potes, een van de meest toeristische steden in de provincie. Het is ook uitgeroepen tot historisch-artistieke site en is sinds de middeleeuwen een van de belangrijkste centra in de regio. Santillana heeft een buitengewoon architectonisch erfgoed, zowel religieus als burgerlijk, en om dat te bewijzen, hoeven we alleen maar een wandeling te maken door de Plaza de las Arenas, door de collegiale kerk van Santa Juliana uit de 12e eeuw, door de Plaza de Ramón Pelayo, door de Torres de Merino en Don Borja, door het stadhuis en door het gebied van de kloosters van Regina Coeli en San Ildefonso.

 

Nadat je de belangrijkste gebouwen hebt ontdekt, is het een goed idee om doelloos langs de middeleeuwse stenen lay-out te lopen om al zijn charmes op te snuiven. En hoewel je misschien hebt gehoord dat Santillana del Mar "de stad van de drie leugens" is, ben je misschien geïnteresseerd in het verifiëren dat 'Santillana del Mar heilig is, het is vlak en er is zee'. Het Altamira Museum en Onderzoekscentrum verdient ook een speciale vermelding, op slechts 5 minuten rijden van de stad, en die de grot herbergt die wordt beschouwd als de Sixtijnse Kapel van grotkunst. Een bezoek aan de originele grot van Altamira is moeilijk, maar niet onmogelijk, hoewel we gelukkig de Neocueva naast het museum hebben, een exacte millimetrische reproductie van de originele grot waarin we een getrouwe reproductie kunnen zien van de beroemde schilderijen van bizons, herten en andere figuren. Daarom ontbreekt het Santillana del Mar niet aan attracties voor ons om er een goed bezoek aan te wijden op onze weg door Cantabrië.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR CANTABRIË NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: eldiario.es

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN CANTABRIË

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :