Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA


Vijf mooie WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA

5 wandelingen door de provincie Málaga. Er zijn verschillende mogelijkheden om Malaga te ontdekken en van de heerlijke natuur te genieten die de provincie te bieden heeft zeker voor wandelliefhebbers. Er zijn meer dan 40 officiële wandelroutes in Malaga: kort en lang, met hellingen en vlaktes, met rivieren en met allerlei soorten flora en fauna . We stellen vijf van de mooiste routes voor wandelaars voor.

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA

WANDELROUTE  –  GUADALMINA KANAAL

Deze praktisch vlakke route loopt langs het kanaal dat parallel loopt aan de rivierbedding van de Guadalmina. Het moet niet worden verward met de Angosturas del Guadalmina-waterroute, hoewel het een goede aanvulling kan zijn op deze rivierroute.

HOE KOM JE BIJ HET STARTPUNT

Het startpunt van deze route ligt naast de toegangsweg naar Benahavís. Een paar kilometer voordat u de stad bereikt, ziet u aan de rechterkant de rivier de Guadalmina. In feite kun je het bestaan ​​van een houten brug zien die dient om het over te steken. Rechts is er een gebied ingeschakeld voor parkeren.

Booking.com

ROUTEBESCHRIJVING

Dit pad is open voor het publiek sinds het einde van de zomer van 2014, toen een houten brug werd gebouwd die dient om de Angosturas del Guadalmina vanaf de weg over te steken. Daarom is het eerste dat u op dit korte pad moet doen, door deze voetgangersbrug te gaan. Van daaruit kun je een interessant perspectief hebben op deze indrukwekkende kloof waardoor deze rivier die ontspringt in de Serranía de Ronda zijn weg heeft gevonden naar de kust van Marbella.

Zodra u de houten brug bent overgestoken, moet u iets naar rechts draaien om het enige toegestane pad op deze route te volgen. Deze begint licht te stijgen met enkele scherpe bochten totdat hij het irrigatiekanaal ontmoet dat zijn naam aan deze wandelroute geeft. Het pad wordt hier praktisch vlak, omdat het het niveau van het irrigatiekanaal zelf handhaaft.

 

Vanaf daar wacht iets meer dan een kilometer route die aan de berg vastzit, altijd naast het bovengenoemde irrigatiekanaal. Op sommige trajecten zijn bruggen en metalen loopbruggen aangebracht om bepaalde oneffenheden of zelfs het betreden van de sloot zelf te vermijden.

 

Onderweg kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het lager gelegen stroomgebied van de Guadalmina. Er zijn zelfs enkele hoekjes die u uitnodigen om van deze uitzichten te genieten.

Na anderhalve kilometer rijden houdt het pad dat parallel aan het irrigatiekanaal loopt op. Dit zal in principe het terugkeerpunt zijn, hoewel er ook de mogelijkheid is om verder te gaan langs een bredere baan die eindigt bij een golfbaan in Benahavís. 

 

In ieder geval moet de terugkeer altijd worden gedaan via hetzelfde pad dat op de heenweg wordt gebruikt.

Op de terugweg, na het oversteken van de houten brug, is er de mogelijkheid om, vooral in de zomer, te genieten van het water van de Guadalmina. Om dit te doen, kun je een nabijgelegen rijstrook afdalen naar een zwembad dat vanaf de bovengenoemde brug te zien is. Je kunt ook iets meer dan een kilometer langs de weg richting Benahavís gaan om de Charco de las Mozas te bereiken, een authentiek natuurlijk zwembad in deze stad aan de Costa del Sol.

 

WANDELROUTE  –  RIBERA DEL GUADIARO (STATION BENAOJÁN-JIMERA)

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA

Deze route langs de rivier van slechts 9 kilometer lang verbindt de steden Benaoján Station en Jimera Station. De route komt overeen met de vijfentwintigste etappe van het Grote Pad van Malaga

 

HOE KOM JE BIJ HET STARTPUNT

Het startpunt van deze route is bij het station van Benaoján. Specifiek naast de brug gelegen over de rivier de Guadiaro. Nadat u deze hebt overgestoken, vindt u de indicatieve panelen voor zowel dit pad als andere die zijn geïntegreerd in het Grote Pad van Malaga.

 

ROUTEBESCHRIJVING

De vijfentwintigste etappe van het Grote Pad, die de kern van het station van Benaoján verbindt met het station Jimera de Líbar, loopt grotendeels langs de oevers van de Guadiaro, een van de rivieren, samen met zijn belangrijkste zijrivier, de Genal , de belangrijkste in de Serranía de Ronda. De route is daarom praktisch vlak of met lichte afdalingen en beklimmingen in de begeleiding naar de Guadiaro.

 

Nadat u de rivier over de Benaoján Stationsbrug bent overgestoken, vindt u het eerste indicatieve paneel van deze route van de Gran Senda de Málaga. Zoals daar aangegeven, zal het nodig zijn om het pad naast de Guadiaro-baan te vervolgen in de richting van de baan zelf. Voordat je op dit punt de afdaling van de rivier kunt zien, met een spectaculaire en luide waterval.

 

Het station van Benaoján achterlatend, beweegt het pad tijdelijk weg van de rivierbedding en begint het lichtjes te klimmen langs een bospad naar het eikenbos van Monte de las Viñas. Op deze manier heb je een goed beeld van hoe deze route langs de rivier eruit zal zien, waarin de rivier is ingesloten in een spectaculaire vallei, in de volksmond bekend als de Angosturas del Guadiaro. 

 

Hoewel er in de eerste kilometer nauwelijks schaduw is, begint kort daarna de lommerrijke vegetatie die de rivier vergezelt, in overvloed te komen, wat dit pad meer verfrissend maakt. Je zult ook enkele zijrivieren zien die hun water vanuit beide delen van de vallei naar de loop van de Guadiaro voeren.

 

Tot aan de wijk Jimera Station wordt het hele pad afgelegd, waarbij u de rivier naar rechts verlaat en langs een bijna altijd comfortabel pad loopt waarmee u kunt genieten van de bergachtige omgeving van dit gebied van het natuurpark Sierra Grazalema. Zo bereikt u na iets minder dan tien kilometer de stad die het einde van de etappe markeert. Vanaf de brug over de Guadiaro heb je bij deze gelegenheid niet alleen een goed uitzicht op de rivier, maar ook op de Martín Gil-top, die met bijna 1.400 meter hoogte een van de belangrijkste toppen van de Sierra de Líbar is. Ook in dit gebied zijn er een aantal gebieden geschikt om te zwemmen en zelfs om te kanoën.

 

Vanaf de Barrio de la Estación de Jimera kun je langs hetzelfde pad terugkeren om verbinding te maken met het startpunt. Het is ook een gunstige route om voertuigen te verlaten voordat u aan het begin en het einde begint, aangezien de wegverbinding tussen beide steden slechts 10 minuten duurt. Een andere optie is om de terugreis met de trein te maken, aangezien beide buurten verbonden zijn door het traject Algeciras-Ronda, hoewel de dienstregeling van deze treinen van tevoren moet worden gecontroleerd. Houd er ook rekening mee dat etappe 26 van de Gran Senda de Málaga begint vanaf het station van Jimera en aansluit op de stad Atajate, al in de Genal-vallei.

 

WANDELROUTE  –  EL CANDADO-RINCÓN DE LA VICTORIA

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA Publiceren

Deze kustroute is een van de secties die deel uitmaken van het kustpad van Malaga. In dit geval dient het om het oostelijke deel van de stad Malaga te verenigen als de gemeente Rincón de la Victoria. Om dit te doen, passeert het langs emblematische enclaves van de kust, zoals de Peñón del Cuervo of El Cantal.

 

HOE KOM JE BIJ HET STARTPUNT

Het startpunt van deze route is naast de El Candado club, waar de gelijknamige jachthaven ligt. In de buurt, naast een parkeerplaats, ziet u het begin van de laan die langs het kustpad naar Rincón de la Victoria leidt. Dit gedeelte valt ook gedeeltelijk samen met de eerste etappe van de Gran Senda de Málaga.

 

ROUTEBESCHRIJVING

Deze route, die ruim 7 kilometer lang is, kan helemaal tot aan Rincón de la Victoria worden afgelegd of ervoor kiezen om eerder terug te gaan als er niet genoeg tijd is om er te komen of als het weer niet optimaal is. Natuurlijk, in tegenstelling tot andere delen van het kustpad, worden op sommige punten, zoals El Cantal of de Peñón del Cuervo-strook, tunnels doorkruist die gedeeltelijk beschutting bieden tegen slecht weer, zoals regen, wind of extreme hitte. Desondanks is het niet aan te raden om deze route te doen als het weer niet optimaal is.

 

De route, die bijna volledig vlak is, stelt je in staat om het kustlandschap van het oostelijke deel van Malaga en Rincón de la Victoria te leren kennen, waar de abrupte kustlijn van dit grootstedelijke en Axarquische gebied opvalt. Ongeveer vijfhonderd meter van de route, passeer je het strand van Peñón del Cuervo, dus bekend om de grote rots met dezelfde naam aan de kust.

 

Vanaf het strand van Peñón del Cuervo gaat het pad naar het centrum van La Araña, gelegen tegenover de spectaculaire cementfabriek. Hier loopt het pad door de straten van deze populaire wijk, waar nog steeds een uitkijktoren staat, van waaruit men een wijds uitzicht had op de baai van Malaga.

 

Vanaf La Araña gaat de weg naar de gemeente Rincón de la Victoria, waarbij de rivier de Totalán wordt overgestoken via een loopbrug, hoewel de bedding meestal bijna het hele jaar door droog is. Op deze manier gaat de wandelaar door de kuststrook van de kern van La Cala del Moral.  

 

Ongeveer anderhalve kilometer lang zal het pad de promenade zelf zijn die eindigt in het gebied dat bekend staat als El Cantal, een van de meest ruige kustplaatsen aan de hele kust van Malaga. Daarom is het een van de meest spectaculaire gebieden van dit deel van het kustpad.

 

Om El Cantal over te steken, kunnen verschillende alternatieven worden gevolgd die parallel lopen. Degene die via een trap naar rechts omhoog gaat, biedt u de beste uitzichten. In ieder geval zal dit deel van de route de tunnel bereiken die ooit werd gebruikt door de spoorlijn die Malaga verbond met andere steden in het oostelijke deel van de provincie Malaga.

 

De tunnel, die een must is, eindigt direct aan de Rincón de la Victoria-promenade, ter hoogte van de nis Virgen del Carmen. Hoewel het pad op dit punt kan eindigen, is het de moeite waard om een ​​paar meter verder te gaan om te genieten van de hoekstranden en de oude visserswijk.

 

De terugkeer zal worden gedaan via dezelfde route, hoewel er ook de mogelijkheid is om terug te keren met het openbaar vervoer, aangezien een intercitybus vrij vaak langs de Avenida del Mediterráneo rijdt, in het centrum van de Rincón-boulevard, die het centrum van Malaga bereikt. door het oostelijke deel van de stad.

 

WANDELROUTE – TORRE DEL MAR-LA CALETA DE VÉLEZ

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA

Deze kustroute is een van de secties die deel uitmaken van het kustpad van Malaga. In dit geval voegen ze zich bij de axárquicos-kernen van Torre del Mar en La Caleta de Vélez via routes die mogelijk zijn gemaakt door het strand en de promenade

 

HOE KOM JE BIJ HET STARTPUNT

Het startpunt van deze route is in het Veleño-centrum van Torre del Mar. In het bijzonder moet je op zoek naar de promenade en vanaf daar de mijlpaal in het meest westelijke deel van het strand.

 

ROUTEBESCHRIJVING

Deze route, die nog geen 3,5 kilometer lang is en praktisch vlak is, is bevorderlijk voor een rustige wandeling langs de kust van Veleño. Op deze manier is het mogelijk om via het pad op het strand zelf of langs de promenade in korte tijd van het toeristische stadje Torre del Mar naar de stad La Caleta de Vélez te gaan, vooral bekend om zijn vissershaven.

 

De route is praktisch stedelijk, maar u kunt er genieten van het rijke landschap van dit deel van de kust van Axarquien. Zo beslaat het in het begin praktisch de hele kust van Torre del Mar, de belangrijkste kern van de kustlijn van Vélez-Málaga. 

 

Hoewel veel van zijn historische overblijfselen in de loop van de tijd verloren zijn gegaan, is de charme van de stranden en de brede promenade bewaard gebleven. Vanaf deze kustwandeling kun je de belangrijkste enclaves zien of aanvoelen, zoals de industriële overblijfselen van het suikerverleden. Aan de andere kant, in het centrum van de stad, valt de Paseo de Larios op, de belangrijkste verkeersader voor voetgangers.

 

De route, die goed bewegwijzerd is, met wegwijzers om de vijfhonderd meter, laat je ook toe langs de vuurtorens van Torre del Mar. Naast de meest recente zie je er een gebouwd in steen, maar veel merkwaardiger is degene die verder landinwaarts gelegen, omgeven door gebouwen blokken. Aan dit alles moeten we de ecologische waarde toevoegen van de monding van de rivier de Vélez, naast het stadscentrum. Het is een enclave van ornithologisch belang vanwege de aanwezigheid van verschillende soorten trekvogels.

 

Deze korte route, die overeenkomt met een van de delen van het Kustpad, verliest de stedelijke kustgebieden nooit uit het oog. In feite is het vanaf Torre del Mar rechtstreeks verbonden met het eerder genoemde centrum van La Caleta de Vélez. Een paar meter na het betreden van het grondgebied van dit verspreide gebied, is de vissers- en sporthaven te zien, die momenteel de enige havenconstructie is aan de oostkust van Malaga. Veel van de vis, schaaldieren en weekdieren uit de Middellandse Zee komen daar aan, die vervolgens worden bereid in restaurants in de omgeving. Bovendien is het de afgelopen jaren geconsolideerd binnen de nautische en recreatieve locaties. In het meest oostelijke gebied kun je ook een bezoek brengen aan het verspreide Lagos en Mezquitilla, paradoxaal gelegen tussen Algarrobo en Torrox.

 

De terugkeer van La Caleta de Vélez naar Torre del Mar gaat via het strandpad, hoewel de promenade zelf ook als alternatief kan worden gebruikt. In elk geval wordt zowel voor de heenreis als voor de terugreis aanbevolen om warme dagen en de uren met de grootste zonne-inval te vermijden, vooral tijdens de zomer. Anderzijds zijn vooral de eerste en laatste uren van de dag aan te raden om nog meer van het kustlandschap van de Axarquia te genieten.

 

WANDELROUTE – LANGS DE RIVIER DE GUADAIZA

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA

Deze route loopt langs de bedding van de Guadaiza, een van de rivieren die ontspringt op de zuidelijke hellingen van de Sierra Bermeja en door een deel van het grondgebied van Marbella en Benahavís loopt tot hij uitmondt in het stedelijke centrum van San Pedro de Alcántara.

 

HOE KOM JE BIJ HET STARTPUNT

Het startpunt van deze route is naast de dam van de Guadaiza-rivier. Om er te komen moet je de A-7 nemen, zowel in de richting van Algeciras als in de richting van Malaga, tot aan de afslag Nueva Andalucía. Via de Girasoles Avenue, eerst, en Calderón de la Barca, later, bereikt u de golfbaan Los Naranjos. Op dit punt moet u Calle Sirio nemen en net onder de tolsnelweg (AP-7) passeren. Daar zal het aansluiten op de Guadaiza-rivier.

 

ROUTEBESCHRIJVING

Hoewel zijn loop niet zo verrassend is als andere rivieren in het gebied, zoals de Castor of de Guadalmansa, is deze rivierwandeling een van de rustigste en meest vredige die in dit gebied van de Costa del Sol kan worden gedaan. begint naast de eigen prooi.

 

Het eerste wat je moet doen is deze oversteken om naar de andere kant van de rivier te gaan. Later zullen we naar rechts moeten om het pad te zoeken dat de loop van de Guadaiza in dit gedeelte begeleidt. Altijd stroomopwaarts, is het pad in die eerste meters diffuus en moet je een klein beekje oversteken.

 

Stukje bij beetje, langs het aangegeven pad, verlaten we eerst de dam en daarna de loop van de Guadaiza, later rechts. Het pad is op veel punten smal, vooral wanneer de vegetatie overvloediger wordt. Soms maken de varens de te volgen route bijna onmerkbaar. Het zal nodig zijn om goed op te letten om niet van de route af te wijken, hoewel er rekening mee moet worden gehouden dat de Guadaiza-rivier altijd de rode draad zal zijn van deze rivierwandeling.

 

Na meer dan een halve kilometer reizen, begint het pad meer betrokken te raken bij de rivier, die zelfs zal dienen als een pad om een ​​van de diepste poelen te bereiken. Op dit punt kan het enigszins moeilijk zijn om het te vermijden, dus het is handig om waterdichte containers te dragen en het helemaal nat te maken. Je zult voorzichtig moeten zijn met de diepste gebieden, die je zullen dwingen om te zwemmen.

Het pad kan zelfs nog een paar kilometer parallel lopen, maar de klim, die langs de Caserío de las Máquinas -een oude boerderij in de omgeving- zou gaan, zou moeilijker te overwinnen zijn.

 

De terugkeer zal altijd door hetzelfde kanaal worden gedaan totdat u het startpunt bereikt. Zowel op de weg omhoog als op de weg naar beneden moet speciale aandacht worden besteed omdat sommige delen binnen en buiten de rivier glad zijn. Het zal nodig zijn om die stenen te vermijden die te geërodeerd zijn en ook die waaraan veel koper is gehecht.

 

Om dit soort rivierroutes te maken, moet je vooral voorzichtig zijn met objecten die kunnen worden beschadigd als ze nat worden, zoals camera's, mobiele telefoons of autosleutels, aangezien er plassen water zijn die alleen kunnen worden overwonnen door in de water en zwem erin. Daarom is het raadzaam om verzegelde containers mee te nemen, die onaangenaamheden met een bepaald materiaal voorkomen. Het is essentieel om geschikte kleding en schoeisel te dragen voor deze route, dat wil zeggen, kleding die nat kan worden, geen schuren veroorzaakt en een flexibele zool heeft, maar tegelijkertijd resistent is.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikiloc

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :