plein - PLAZA DE LA MARINA in Málaga

Ontdek, beleef en geniet van dit heerlijke plein Plaza marina in Málaga is een vrij nieuw plein. Dit plein ligt dichtbij de haven van de stad en het ontwerp is uit het midden van de 19e eeuw. Het is een plein ontworpen in 1848, toen de Nasrid muren werden afgebroken en nieuw land werd teruggewonnen op de zee, met het uitbreidingsproject . Sindsdien heeft het verschillende renovaties ondergaan, waarna archeologische resten zijn ontdekt zoals de havenmuur .

PLEIN - PLAZA DE LA MARINA IN MÁLAGA

De drie gebouwen die het noorden van het huidige plein stonden, was Acera de la Marina. Later heette het Plaza de Augusto Suárez de Figueroa en later Plaza del General Queipo de Llano .

Aan het begin van de jaren vijftig was het plein kleiner omdat er gebouwen waren in het westelijke deel van het plein die het plein momenteel inneemt. 

Booking.com

Het werd echter omgedoopt tot Plaza de la Marina met de eerste verbouwing van het plein, waaronder de installatie van de fontein in 1942, die uiteindelijk in 1948 werden afgebroken om het plein te vergroten. Ook in 1984 vond een nieuwe verbouwing plaats, met de aanleg van een ondergrondse parkeergarage en een tuin. Vanaf het plein kun je ook de parkeergarage bereiken.

Veel van de gemeentelijke culturele demonstraties of evenementen worden op dit plein gehouden. Tijdens de kerstperiode wordt er een lichtboom net boven de fontein geplaatst. 

Dit plein ( plaza Marina ) in Málaga

Dit plein ligt vlakbij de haven en dit wordt door bezoekers van de stad vaak als eerst eerste bezocht omdat hier een “Punto de Información Turística” of te wel in het Nederlands gezegd VVV kantoor is , waar je kunt informeren over de stad en een gratis platte grond van de stad in ontvangst kunt nemen, op het plein bevindt zich ook een skatebaan.

Vele bezoekers passeren dit plein als eerste als ze van de Cruiseschepen of van de bussen komen, achter het plein is het busstation “Estación Muelle de Heredia”  aan de Avda. M. Agustín Heredi dit is het aankomst en vertrek station voor de mensen uit en naar Velez Malaga, Torre del Mar, Torrox , Nerja en de andere kant op Fuengirola, Torremolinos, Benalmádena, etc

Plaza Marina vind je tegenover de hoofdingang van de haven van Málaga, links ligt het “ Palmeral de las Sorpresas”, met de Alameda Principal en rechts ligt het al om bekende park, het Parque de Malaga .

Hier vind je ook het AC Hotel dit hotel heeft het beste en hoogste dakterras van de stad, je mag het ook bezoeken als je geen gast bent van het hotel. Tip neem de lift links die gaat direct naar de 15de etage. Naast dit prachtige hotel staan nog verschillende andere prachtige gebouwen. 

Vanaf het plein Plaza Marina begint ook Calle Larios dit is een van de duurste winkelstraten in Spanje. Vanaf plaza Marina kun je ook naar het park Paseo del Parque lopen dat hier direct naast het plein begint, hetzelfde betreft voor paseo de Muelle Uno dit is een prachtige wandel promenade met winkels, restaurantjes etc, etc .

In de loop der jaren is Plaza de la Marina verschillende keren gerenoveerd, hier werden ook delen 17e eeuwse havenmuur ontdekt.

Standbeelden op het plein

Op het plein vind je ook de standbeelden van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen die in 1862 de stad bezocht. 

PLAZA DE LA MARINA - MÁLAGA

Als je van uit hier richting haven loopt dan vind je het standbeeld van ‘El Cenachero’. Dit was een visverkoper een Malagueno die door de straten liep en luid hals riep welke vissen hij te koop had.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MÁLAGA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MÁLAGA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :