Garachico

Gepubliceerd op 23 april 2022 om 14:57

Reisindrukken van het authentieke stadje Garachico

Reisimpressies het dorpje Garachico, het plaatsje ligt in de Spaanse provincie Santa Cruz de Tenerife, regio Canarische Eilanden. De stad Garachico is een aaneenschakeling van smalle straatjes, historische gebouwen en bezienswaardigheden. Bezoek het kasteel Castillo de San Miguel, hiermee werd de stad in vroegere tijden beschermd tegen de piraten die hier graag op bezoek wilden komen. Al hoewel je Palacio de los Condes de la Gomera alleen van buiten kunt bekijken is dit zeker de moeite waard. Palacio de los Condes de la Gomera ligt aan het plein Plaza de la Libertad, een leuk plein waar ook de lokale bevolking zich graag treft. Drink samen met de locals een goed glas wijn en misschien mag je een spelletje domino hun spelen.

tenerife-garachico

Foto: Wikipedia

Mensen die het eiland Tenerife bezoeken, mogen Garachico, dat in het noordwesten van het eiland Tenerife ligt tussen de steile berghellingen en de vulkanische rotswanden aan de kust van de Atlantische Oceaan, niet overslaan. Het is duidelijk een landschap van onbeschrijfelijke natuurlijke schoonheid.

Booking.com

Garachico werd gesticht aan het einde van de 15e eeuw en de zeehaven was mogelijk de belangrijkste haven van het eiland tijdens de 16e en 17e eeuw. In 1706 was er echter een vulkaanuitbarsting en de lava stroomde van de Trevejo-vulkaan naar de zee, waarbij een deel van de stad werd verwoest en de commerciële haven werd begraven. In feite verdween de prachtige baai onder de vulkanische lava terwijl de natuurlijke rotspoelen werden gevormd aan de kust, momenteel bekend als El Caletón.

Tegenwoordig heeft deze historische stad met een bevolking van ongeveer 5.000 inwoners en een aangenaam mild klimaat het hele jaar door bezoekers veel te bieden. Met name op het gebied van traditionele Canarische architectuur, buitengewoon natuurlijk landschap, typisch eten, heerlijke wijn, traditionele dans, natuur, cultuur, stranden en vooral El Caletón van Garachico, met natuurlijke zwembaden van zwarte vulkanische rotsen, en onder andere het adembenemende uitzicht op de omgeving.

 

Wat te bezoeken in Garachico

Beginnend in het levendige Plaza de la Libertad (Vrijheidsplein), het belangrijkste ontmoetingspunt van de stad, en Glorieta de San Francisco naast Plaza de la Libertad kunnen bezoekers de belangrijkste gebouwen van Garachico vinden.

De Santa Ana-kerk is een van de mooiste en meest opmerkelijke gebouwen van Garachico, daterend uit het midden van de 16e eeuw en werd gedeeltelijk verwoest door de vulkaanuitbarsting in 1607 en daarna herbouwd. De vierkante klokkentoren onderscheidt zich van alle huizen van Garachico. Binnen in de kerk bevinden zich een indrukwekkend altaarstuk en andere kunstwerken die het bezoeken waard zijn.

Klooster van San Francisco van Asis, een gebouw met twee verdiepingen dat dateert uit 1524, er zijn onder andere tentoonstellingen van Canarische eilanden, vulkanen, foto’s en de Public Libray. De Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen-kerk (Iglesia de Nuestra señora de los Angeles) dateert uit 1524, beide gebouwen, het klooster en de kerk, vormen een prachtig architectonisch ensemble in traditionele Canarische stijl.

Casa del Marqués de la Quintana Roja in traditionele Canarische stijl werd herbouwd na de vulkaanuitbarsting zoals het oorspronkelijke gebouw; La Casa de Piedra is een kunstruimte die ook werd herbouwd; en het stadhuisgebouw bevinden zich allemaal op Plaza de la Libertad.

Het kasteel-fort van San Miguel dateert uit de 16e eeuw en ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan, naast El Caletón, maar gelukkig werd het kasteel niet verwoest door de vulkaan in 1706. Het duurt 3 minuten lopen van Plaza de la Libertad naar het kasteel van San Miguel.

 

Puerta de Tierra is een pittoresk park in de stad met exotische planten en overblijfselen van de oude haven die ons herinneren aan de vulkaanuitbarsting. Het is gelegen naast het prachtige Plaza la Pila met een spectaculair uitzicht op Puerta de Tierra en omgeving. Het is 2 minuten lopen van Plaza de la Libertad.

Casa del Marques de Villafuerte, in traditionele Canarische stijl, werd gebouwd aan het einde van de 17e eeuw en werd door de geografische ligging niet vernietigd door de vulkaanuitbarsting; en Concepcionistas Franciscanas Convent zijn ook een bezoek waard.

Tijdens een ontspannen wandeling langs de promenade zullen bezoekers interessante sculpturen, historische gebouwen en Casa el Molino, een interessante oude korenmolen, tegenkomen, nadat ze aankomen bij de San Roque-kapel uit het begin van de 17e eeuw in de buurt van de nieuwe jachthaven.

 

De Garachico-rots , een eilandje tot 300 meter ver van de kust van Garachico en rond de Atlantische Oceaan, heeft een oppervlakte van 50.000 vierkante meter met een rijkdom aan inheemse flora en fauna. Hoe dan ook, het is zeker een natuurgebied en de bezoeken zijn verboden.

Stranden in Garachico

Vanwege de tropische passaatwinden, de jaarlijkse gemiddelde temperatuur tussen 18 graden en 24 graden en de geografische ligging nabij het Teide National Park, zijn de stranden en sportactiviteiten de belangrijkste toeristische attractie van Garachico.

 

El Caletón is gelegen op de plaats van de oude havenkust met natuurlijke zwembaden die zijn aangelegd tijdens de vulkaanuitbarsting. Het is vaak druk met toeristen met voldoende voorzieningen voor het hele gezin. Bezoekers mogen Garachico niet verlaten zonder te genieten van de prachtige zwembaden.

 

Het Muelle-strand, gelegen in de oude baai van Garachico, is een mooi en uitstekend strand met zwart zand en helderblauw water. Het is erg populair bij toeristen en lokale mensen. Het ligt vlakbij El Caletón.

 

Las Aguas Beach, gelegen naast New Marina, is groter, stiller en meer afgelegen dan het Muelle Beach met zwart zand, helderblauw water, veel vrije ruimte en een prachtig landschap.

 

Andere stranden van Garachico: Gomero, La Caleta, Guincho en La Madalena.

 

Trouwens, de berg Teide (El Teide) is een van de hoogste vulkanen ter wereld en de hoogste top van Spanje op 3718 meter boven zeeniveau. Deze bevindt zich op een majestueuze locatie in het centrum van het Canarische eiland, bekend als Nationaal Park Teide. een Werelderfgoed in 2007 door UNESCO.

Wat gaan we ondernemen op de Canarische eilanden?

Dit Is misschien ook interessant: