COLONIA DE SANT JORDI

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 09:22

Reisindrukken van de badplaats Colonia de Sant Jordi

REISIMPRESSIES VAN DE KUSTPLAATS COLONIA DE SANT JORDI. MALLLORCA

Reisimpressies van het dorpje Colonia de Sant Jordi, dit oude vissersdorpje ligt in het zuidelijke gedeelte van Mallorca behoort tot de eilandengroep de Balearen. De stadje Colonia de Sant Jordi, wat in de volksmond beter bekend is als La Colonia. Het plaatsje is gelijktijdig de dichtstbijzijnde haven bij het eiland Cabrera. Het dorpje is een echte toeristenbadplaats geworden omdat het omgeven is door prachtige stranden. als je de moeite neemt om 20 minuten naar de oostkant te lopen worden de stranden steeds rustiger op laatst is er bijna geen mens meer te bekennen. Het de bekendste strand van Colonia Sant Jordi is Platja Es Trenc.

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS COLONIA DE SANT JORDI

Foto: Wikipedia

Geschiedenis

Onder de overblijfselen van prehistorische en protohistorische nederzettingen die zich momenteel in de Colonia de San Jorge bevinden, is het de moeite waard om de Talaia Joana en Es Talayots de Na Mera, Es Mitjà Gran of Els Antigors te benadrukken. De Talayots ( 9e eeuw voor Christus ), megalithische monumenten van de bronzen cultuur , zijn aanwijzingen van de oorsprong van de landbouw en veeteelt in Las Salinas die bewaard zijn gebleven tot op de dag. Er zijn ook Punische overblijfselen op het eiland La Guardia en overblijfselen van Romeinse schepen in de buurt van de kust.

Booking.com

Colonia de Sant Jordi was oorspronkelijk een vissersdorp . Vanaf 1879 werd er een   landbouwkolonie gesticht, gepromoot door de markies del Palmer. De Colonia de San Jorge behoorde tot Santañí tot de segregatie in 1925 van de gemeente Las Salinas, waarvan het deel begon uit te maken. Een jaar later werd een Franciscaans klooster gebouwd . Met de impuls van het toerisme uit de jaren '40 werd het een grote urbanisatie .

Een van de grote trekpleisters van Colonia de Sant Jordi en omgeving zijn, zoals we al zeiden, de vele zoutpannen. Niet voor niets staat dit deel van het eiland bekend als Ses Salines. De beroemdste, vanwege hun ouderdom, zijn die van Sa Vall of Colonia de San Jorge en blijkbaar werd hun exploitatie in eerste instantie uitgevoerd door Punische kooplieden, hoewel de zoutpannen ook in de belangstelling stonden van degenen die na hen kwamen: Romeinen, Byzantijnen, Arabieren en christenen. De winning van het zout gebeurt nog op traditionele wijze. Deze zoutvlakten maken deel uit van het natuurgebied El Trench-Salobrar de Campos en zijn logischerwijs beschermd.

 

Wat te zien en te doen in Colonia de Sant Jordi

Er zijn veel toeristische attracties die Colonia de Sant Jordi heeft. De stranden zijn de belangrijkste attractie, maar vergeet niet dat de stad ook een jachthaven heeft van waaruit boten vertrekken naar het naburige eiland Cabrera, waar je het Cabrera Archipelago Maritime-Terrestrial National Park kunt bezoeken, zo wordt het genoemd. In Colonia de Sant Jordi is ook het interpretatiecentrum van het park, dus hier kun je alle nodige informatie verkrijgen om de bestemming te bezoeken, meer te weten te komen over de geschiedenis van Cabrera en al zijn rijkdom te waarderen. Hier kun je ook een talayot ​​zien. Maar er zijn nog veel meer dingen te zien en te doen in Colonia de Sant Jordi. Wij vertellen je:

 

Loop langs de Promenade

Deze aangename en levendige maritieme laan begint precies waar het strand van Es Port ligt en eindigt bij de haven, van waaruit we in de verte het eiland Cabrera kunnen aanschouwen.

 

Bezoek de markt op woensdag

Elke week is er een heerlijke markt op de Avenida de la Primavera waar we alles kunnen vinden, evenals tal van mode-, cadeau- en voedingswinkels. Deze laan is ook bezaaid met prachtige restaurants.

 

Geniet van het strand van Es Trenc

Het wordt omgeven door pijnbomen en is het langste natuurlijke strand van het eiland. Het zand is wit en fijn en het volledig transparante water maakt het een van de beste stranden van Mallorca. Het strand van Es Trenc behoort eigenlijk tot de gemeente Campos, maar is toegankelijk vanaf Colonia de Sant Jordi. Andere interessante stranden zijn Es Port, gelegen aan het begin van de Paseo Marítimo; Es Dolç, een ongerept strand met gemakkelijke toegang, en Es Marques, een strand met een hoge bezettingsgraad met veel voorzieningen.

 

Bezoek het Cabrera Interpretatiecentrum

Dit centrum, dat bezoekers dichter bij de geschiedenis van het eiland Cabrera wil brengen, herbergt binnenin een aquarium met inheemse zeedieren. De toegang is gratis, behalve tot het aquariumgedeelte. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht met Cabrera op de achtergrond.

 

Overweeg de zoutvlakten van Sa Vall

Aan het einde van de Avenida de la Primavera, net voordat we het strand van Estanys bereiken, vinden we deze oude zoutvlakten, waar in de maand augustus op traditionele wijze zout wordt gewonnen. Als we doorgaan in de richting van het strand van Es Trenc, zullen we meer zoutvlakten vinden, zoals Llevant, die naast enkele wetlands liggen die worden beschermd door hun belangrijke flora en fauna. Op sommige momenten van het jaar kun je hier flamingo’s zien.

 

Maak een excursie naar het Cabrera Marine Reserve

Cabrera is een onbewoond eiland dat in het verleden als gevangenis werd gebruikt. Vanuit de jachthaven van Colonia de Sant Jordi, op Mallorca, vertrekken bootexcursies naar dit eilandje met maagdelijke stranden, ideaal om te duiken, aangezien de zeebodem spectaculair is.

 

Om watersporten te beoefenen

Colonia de Sant Jordi is een zeer geschikte stad voor het beoefenen van watersporten. Je kunt er bijvoorbeeld een zeilboot huren, kanoën, zwemmen in het grote olympische zwembad en vooral duiken.

Bezoek nabijgelegen steden

Als je de mogelijkheid hebt, is het zeker de moeite waard om de dichtstbijzijnde steden te bezoeken, zoals Ses Salines, Campos, Santanyí, Cala d’Or en Cala Figuera. Elk heeft zijn eigen specifieke charme.

 

San Juan de la Fuente Santa Spa

Deze thermale baden bevinden zich op drie kilometer van de Colonia de San Jordi, in de gemeente Campos. Ze hebben de bijzonderheid dat ze de enige inboorlingen van Mallorca zijn,

 

Waar te eten in Colonia de Sant Jordi

De beste plekken om te eten in Colonia de Sant Jordi zijn de Paseo Marítimo, de haven en de Avenida de la Primavera, aangezien de meeste restaurants en bars zich hier bevinden.

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Barcelo.com

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant: