De 15 mooiste kerstmarkten van Spanje

De straten zijn gevuld met de kerstverlichting , het winkelen kan beginnen dan de geur van geroosterde kastanjes hangt in de lucht en nougat en panettone zijn de sterren van de horeca. Bovendien brengen deze festiviteiten de beroemde kerstmarkten met zich mee , perfecte plek om met je familie, partner of vrienden te rond te wandelen en de typische kerstvoorwerpen van deze tijd te ontdekken.

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kerstmarkt in Zaragoza | Bron: Flickr Zaragoza Toerisme

Houten hutten, gekleurde lichten, geuren die jeugdherinneringen oproepen en natuurlijk veel versieringen . Niemand kan ontkennen dat ze een speciale charme hebben, hoewel er sommigen zijn die ons meer doen dromen dan anderen. Zet je muts op en vergeet je handschoenen en sjaal niet, want we gaan op reis die ons naar de mooiste kerstmarkten van Spanje zal brengen.

Booking.com

1. Kerstmarkt op de Plaza Mayor in Madrid

De Plaza Mayor is op zich een emblematische plek in de hoofdstad, maar op dit moment wordt het een droomplek. De kerstmarkt is de meest bekende en de grootste in Madrid . Elk jaar trekt het een groot aantal toeristen van over de hele wereld. 

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Een ruimte met 104 gezellige kraampjes vol snoepgoed, decoratie voor in huis, dennenbomen, kerststallen, knutselspullen en zelfs grappen voor 1 april.

Dit jaar is het geopend van 25 november tot 31 december.

2. Kerstmarkt in El Corte Inglés Castellana

El Corte Inglés in Castellana heeft de afgelopen jaren een traditionele kerstmarkt georganiseerd. Een plek om het perfecte geschenk te vinden en heerlijke gastronomische voorstellen te proeven. Talrijke kraampjes verspreid over de parkeerplaats bieden decoraties, geschenken, ambachten en typische zoetigheden.

Vorig jaar had het zulke interessante gastronomische voorstellen als de luxe hamburgergastronomie Dabiz Muñoz , een chocoladewinkel San Ginés, een andere met sandwiches met inktvis van El Brillante en andere van de nougatmerken Vicens of El Almendro. Naast exposanten van bedrijven die zo populair zijn als Lego of Disney.

Van 25 november tot 5 januari 2023.

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kerstmarkt bij El Corte Inglés in Castellana

 

3. Kerstmarkt Santa Lucía in Barcelona

De Fira de Santa Llúcia is een markt die elk jaar wordt gehouden in de Gotische wijk en heeft de prachtige kathedraal van Santa Eulalia als achtergrond . Het is een van de oudste in Spanje; Het heeft een traditie van 236 jaar en is verdeeld in verschillende sectoren: groen, voor kerstbomen; die van ambachten en de sector gewijd aan de figuren van de kerststal, waar je de beroemde ' caganer ' kunt vinden. Een curiositeit is de installatie van een ' Gigant Tió de Nadal ', een stam die volgens de Catalaanse traditie, nadat er een kerstlied op is gezongen, met stokken moet worden geslagen zodat er cadeautjes voor kinderen op kerstavond 'uit worden gescheten' .

De kalender voor dit jaar 2022 loopt van 25 november tot 23 december . 

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kermis van Santa Llúcia, Barcelona | Bron: Flickr El llogaret Culturele Vereniging

 

4. Kerstmarkt van de Stad van Kunsten en Wetenschappen, Valencia

Het is opgesteld op de begane grond van de Umbracle en heeft ongeveer 60 ambachtelijke kraampjes en items die typerend zijn voor deze festiviteiten. Maar de Kerstmarkt in de Stad van Kunsten en Wetenschappen biedt dit jaar nog veel meer, want er worden veel kerstactiviteiten en workshops georganiseerd voor kinderen die er eens heen willen. Een aanbod met poppentheater, verhalen vertellen, een muzikale speelgoedbibliotheek en kinderattracties.

Er zal ook een Nazarene-recreatie zijn op de markt, een tentoonstelling van enkele traditionele ambachten en het verzamelen van brieven met verzoeken om geschenken . En om niets te missen, is er gastronomie op wielen, in foodtrucks en een solidariteitshoek waar enkele ngo's hun sociaal werk toelichten.

Van 16 december tot 8 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kerstmarkt in de Stad van Kunsten en Wetenschappen | De Stad van Kunsten en Wetenschappen

 

5. Ambachtelijke kerstmarkt in Sevilla

De Andalusische hoofdstad trekt in deze tijd van het jaar zijn beste kleren aan. Op de Plaza Nueva, vlakbij het centrale gedeelte van de kathedraal en de Giralda, staan  kleine houten huisjes en kraampjes met snoep en handwerk . De charme ligt in het ontwerp en de productie van de ambachtslieden die elk jaar hun kunstwerken tentoonstellen in hun stands . In de tachtig kramen vind je keramiek, beeldjes voor de kerststal, houten speelgoed en streekproducten. 

Van 15 december tot 5 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Sevilla Marktkraam | Bron: Officiële Facebook Seville Craft Federation

 

6. Kersthandel en ambachtsmarkt in Zaragoza

De Plaza del Pilar wordt een hele kerstmarkt en herstelt dit jaar het gebruikelijke aantal van 40 handwerk- en decoratiekraampjes. Ze worden opgedeeld in twee zones: voor het stadhuis en voor de oude rechtbanken. Er zullen tavernes en ruimtes zijn die zijn gewijd aan vrijetijdsactiviteiten voor het hele gezin. Dit jaar wordt ook het Santa Claus Village geïnstalleerd .

 

Gelegen tegenover de basiliek Pilar de Zaragoza , heeft het de grootste gigantische kerststal van Spanje: een immense kerststal van bijna 2.500 vierkante meter. Ook zal de Wensboom worden geplaatst , zodat bezoekers daar hun hoop voor het nieuwe jaar kunnen vastleggen.

Van 2 december tot 8 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kerstmarkt in Zaragoza | Bron: Flickr Zaragoza Toerisme

 

7. Kerstmarkt in Granada

De traditionele kerststalmarkt  is opgesteld in het centrum van Granada, in een van de drukste delen van de stad, de  Plaza de Bib-Rambla , vlakbij de imposante kathedraal.

 

De Christmas Crafts Fair wordt georganiseerd op het centrale Plaza de la Fuente de las Batallas en brengt ambachtslieden en kooplieden samen verspreid over 70 kraampjes , waar alles te vinden is, van cadeauartikelen tot ornamenten en figuren uit de kerststal, evenals gastronomische producten uit de zone en typerend voor deze data.

De Bib-Rambla-markt zal worden opgezet en open zijn voor het publiek van 1 december tot 6 januari 2023 .

Die van ambachten van Fuente de las Batallas, van 26 november tot 6 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Er zijn veel ambachtelijke kraampjes om uit te kiezen | Bron: Canva

 

8. Kerstmarkt in Puerto Portals, op Mallorca

Een markt in de puurste Midden-Europese stijl : houten kraampjes, duizenden lichtjes en een zeer zorgvuldige decoratie om te genieten van de typische sfeer van deze dates. Het biedt niet alleen allerlei soorten kerstartikelen, het is ook de ideale plek om de typische smaken en aroma's van deze tijd van het jaar op te snuiven.

Geïnspireerd door de sfeer van zijn Europese 'broers', heeft het 40 houten stands versierd met slingers van lichten die dennenbomen en een grote verscheidenheid aan decoratieve voorwerpen verkopen. Jaarlijks zijn er culturele activiteiten zoals live muziek, theatervoorstellingen, workshops voor kinderen en zelfs een schaatsbaan om de kerstsfeer compleet te maken.

Van 15 december tot 6 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kerstmarkt in Puerto Portals | Bron: Puerto Portals

 

9. Markt van de Koningen van Cabanyal in Valencia

El Cabanyal is een van de favoriete kerstmarkten van de Valencianen . Zoals de traditie voorschrijft, komen veel gezinnen na de Driekoningenparade naar dit punt om op het laatste moment cadeautjes, snoep of een beetje van de bekende 'kool' te zoeken.

Het strekt zich uit langs verschillende straten, zoals de Avenida del Mediterráneo of de Calle Escalante, met een groot aantal stands die klaar staan om bezoekers kennis te laten maken met de kerstsfeer. Het heeft meer dan 240 kramen waar ze grappenartikelen, beeldjes voor de kerststal, versieringen voor het huis en een grote verscheidenheid aan noga's hebben. 

De openingstijden zijn van 9.00 uur tot 22.00 uur , behalve op 5 januari, open blijft tot 6.00 uur op 6 januari,

3, 4 en 5 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Op deze markten is het aanbod aan decoratieve objecten enorm | Bron: Canva

 

10. Kerstmarkt van Santander

Het is geïnstalleerd op de Plaza de las Farolas , hoewel het jarenlang verschillende locaties had, zoals de Plaza Porticada, de Jardines de Pereda of de Plaza de Pombo. Het heeft meer dan 70 kraampjes en daarin kun je allerlei soorten handwerk kopen die verband houden met deze tijd van het jaar.

Van 3 december tot 8 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kerstmarkt Santander | Bron: website van de gemeente Santander

 

11. Kerstmarkt 'Ciudad de Salamanca', in Salamanca

Het vindt plaats op de Plaza de los Bandos en dit is de vierde editie. Naast het genieten van de prachtige lichten die het gebied sieren, heb je de mogelijkheid om te zien wat ze te bieden hebben in hun meer dan 40 houten kraampjes , vol met typische items, ambachten en ideale geschenken om onder de boom te laten liggen. 

Van 2 december tot 8 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Er zijn steeds meer originele versieringen voor de boom | Bron: Canva

 

12. Nadal-markt in Santiago de Compostela

Het is gelegen aan de Rua Carreira do Conde en zoals elk jaar kunnen de lokale bevolking en toeristen hun inkopen doen in de meer dan 70 kraampjes met decoraties, ambachten, lokale producten en zoetigheden . Daarnaast zal het een muzikaal programma hebben met een parade-format en een Creative Space voor workshops voor kinderen en volwassenen.

Van 2 december tot 5 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Kerstmarkt Santiago | Bron: Gemeenteraad van Santiago de Compostela

 

13. Kerstmarkt San Sebastian

San Sebastián biedt haar inwoners en toeristen altijd een heerlijke kerstsfeer. Maar dit jaar, dat samen met Genua (Italië) is gekozen tot 'Europese Kersthoofdstad 2022' , gooit de stad de rest erbij. In feite is het dankzij de tijd dat het ernaar heeft gestreefd een ondersteunende, inclusieve en originele omgeving te bieden, van harmonie en goed samenleven .

De lichten, de attracties, een spectaculair reuzenrad met uitzicht op de baai van La Concha en een kerstmarkt die loopt van de Urumea-promenade tot het Santa Catalina-plein , omringd door elegante statige gebouwen, zijn de kenmerken. Het bestaat uit een zorgvuldige selectie van versierde kraampjes waar ze een veelheid aan typische producten uit deze periode verkopen .

Van 25 november tot 6 januari 2023 .

 

14. Kerstmarkt Vigo

Elk jaar verkleedt Vigo zich op deze data en de Cíes-markt mocht niet ontbreken, met meer dan 100 stands . Gelegen in de Alameda, zal het 27 kunstsneeuwmachines hebben en  stands voor alle smaken met snoep, handgemaakte decoraties, beeldjes voor de kerststal en kerstkleding. Er is ook een gigantisch reuzenrad van 55 meter hoog en een kunstmatige sneeuwhelling van 12 meter hoog. 

Van 19 november tot 8 januari 2023 .

DE 15 MOOISTE KERSTMARKTEN VAN SPANJE

Cíes-markt, kerstmarkt in Vigo | Bron: Vigo Tourism Official Facebook

 

15. Kerstmarkt Pier One in Malaga

Dock One is een plaats in Malaga die veel wordt bezocht door gezinnen, een open ruimte waar je buiten kunt wandelen met verschillende attracties, afhankelijk van de tijd van het jaar. Elke kerst krijgt het bezoek van de kerstman en staat het vol met kraampjes vol versieringen, typische en lokale producten, kleding en eten. 

Van 25 november tot 5 januari 2023 .

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA BLANCANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BARCELONA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :