De 8 meest charmante straatjes in Andalusië


DE 8 MEEST CHARMANTE STRAATJES IN ANDALUSIË

De 8 meest charmante straatjes in Andalusië - Een wandeling door de 8 mooiste straten van de 8 provincies van Andalusië waar je kunt genieten van het uitzicht en de goede sfeer

De 8 meest charmante straatjes in Andalusië - Een wandeling door de 8 mooiste straten van de 8 provincies van Andalusië. De regio Andalusië is een autonome gemeenschap met veel contrasten en natuur. In elk van de provincies zijn er hoekjes vol charme en schoonheid die ervoor zorgen dat iedereen die het bezoekt er verliefd op wordt en er alleen maar aan denkt om terug te keren. Het is zonder twijfel moeilijk om een lijst te maken van de meest charmante straten van heel Andalusië zonder velen in het ongewisse te laten, want elke hoek is uniek en straalt magie uit. 

DE 8 MEEST CHARMANTE STRAATJES IN ANDALUSIË

Er zijn veel dorpen en steden die deel uitmaken van Andalusië die het pracht en praal geven en deze gemeenschap tot een paradijs maken voor de Andalusiërs zelf die er wonen, evenals voor iedereen die het jaarlijks bezoekt. Deze lijst is een afkorting van het aantal charmante plaatsen die er in heel Andalusië zijn, dus het staat de lezers vrij om deze lijst verder uit te breiden om deze completer te maken en andere mensen de kans te geven nieuwe plaatsen te ontdekken.

Booking.com

La calle Vida in Sevilla

In de wijken Santa Cruz, Santa María la Blanca en San Bartolomé ontvouwt zich een labyrint van smalle straatjes, een herinnering aan de oude Joodse wijk, die een van de meest charmante hoekjes van Sevilla vormt.

In het hart van de wijk Santa Cruz zijn er steegjes waar je het beste kunt verdwalen en ze zonder haast kunt verkennen. Een daarvan is Calle Vida, die bereikbaar is via de callejón del agua die verbonden is met de binnenplaats met vlaggen van het Real Alcázar. In de Vida-straat is er een legende die ervoor zorgt dat dit deel van de straat dat de Judería-straat verbindt met de wijk Santa Cruz, een van de deuren was waardoor in de 14e eeuw enkele joodse families wisten te ontsnappen aan een noodlottige uitkomst. .

Campo del Sur, in Cadiz

Deze laan die zich uitstrekt van de Puerta de Tierras tot de Baluarte de los Mártires. Deze wandeling biedt ongetwijfeld spectaculaire uitzichten over heel Cádiz, het strand van Santa María, het strand van La Victoria en natuurlijk de kathedraal. Het is een pad dat leuk wordt omdat je wandelt of fietst terwijl je de zee aan de ene kant aanschouwt en je de onmetelijkheid van de oceaan laat aanschouwen en tegelijkertijd de stad kunt zien.

 

Calleja de las flores, in Córdoba

Calleja de las flores, in Córdoba

Dit steegje bevindt zich in de Joodse wijk van de hoofdstad, het ligt dicht bij de moskee-kathedraal van Córdoba en eindigt op een klein plein met een centrale fontein die een vleugje leven en frisheid aan de straat geeft. Het is ook een van de meest gefotografeerde hoeken van de stad van de afgelopen tijd vanwege de straatbalkons vol bloemen die de perfecte achtergrond omlijsten, de klokkentoren van de moskee-kathedraal. 

 

Calle Elvira, en Granada

Deze straat ligt parallel aan de Gran Vía in Granada en is van islamitische oorsprong met de charme die dat met zich meebrengt, maar heeft ook de schoonheid van latere eeuwen, aangezien het altijd een van de straten in het Albaicín is geweest met het meeste verkeer. Bij de ingang van de straat zie je de Elvira-poort, die in de 11e eeuw werd gebouwd tijdens de Zirid-dynastie. 

 

Muelle del Tinto, en Huelva

Sinds 2007 is deze promenade gerestaureerd en uitgeroepen tot Site van Cultureel Belang. Het is een technisch werk dat werd uitgevoerd in het laatste kwart van de 19e eeuw. Via deze pier kunnen voorbijgangers uitkijken over het natuurgebied Doñana en de monding van de rivier de Odiel binnengaan, genietend van een prachtig kleurenpalet bij zonsondergang. 

 

Calle Larios, en Málaga

Het is een van de drukste en bekendste straten van Malaga, het bruist het hele jaar door en het is een van de meest commerciële straten van de stad. De architectuur van de straat trekt de aandacht vanwege het aantal nobele en symmetrische gebouwen die het omlijsten, allemaal met een gebogen ontwerp op de hoeken. Deze straat begint op de Plaza de la Constitución en eindigt bij het Alameda Principal-park. 

Plaza de la Constitución, en Almería

Deze plaats staat bekend als de Plaza Vieja, het ligt in de oude stad aan de voet van de San Cristóbal-heuvel. Daarin bevindt zich het stadhuis van de stad en verschillende institutionele kantoren, maar wat opvalt aan dit plein is het monument voor de martelaren van de vrijheid dat dit plein van Arabische oorsprong voorzit en waar de souk destijds plaatsvond. 

 

Calle Duque, en Jaén 

Als u een paar hellingen oploopt, bereikt u het uitkijkpunt Duque Street, dat zich in de buurt van de San Lorenzo-boog en de Iglesia de la Merced bevindt. Vanaf dit punt zie je de kathedraal van de Assumptie, een deel van de stad en de bergen op de achtergrond, wat een spectaculair beeld achterlaat. Bovendien zal de reis naar het uitkijkpunt de kleurrijke huizen die onderweg zijn leuker maken en die als je de top bereikt, deel uitmaken van het beeld.  

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA BLANCANOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BARCELONA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :