Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

25 plaatsen waar je de beste Churros eet in Spanje


25 PLAATSEN WAAR JE DE BESTE CHURROS EET IN SPANJE

Op deze 25 plaatsen in Spanje eet je de beste Churros 

Als je op zoek bent naar de beste churros in Spanje, staat je een heel zoete trip te wachten. Churros zijn voor Spanje wat beignets zijn voor New Orleans en poutine voor Canada.

Er zijn enkele variaties op verhalen als het gaat om de oorsprong en geschiedenis van churros in Spanje, maar aan het eind van de dag vragen we ons af: doet het er echt toe? Ze zijn zo'n integraal onderdeel van de Spaanse samenleving, vooral als toerist, dat we graag een excuus hebben om onze mond te vullen met gefrituurd deeg en suiker.

DE 25 BESTE CHURROS IN SPANJE

Foto: andaluciatucultura.es

Churros zijn gefrituurde deegstengels die vaak of recht of krom zijn en allerlei verschillende afmetingen hebben. Over de gefrituurde churros wordt suiker gestrooid waarna men deze, vaak in een papieren zak op straat, maar ook in een bar of op een terras, kan opeten. Ook kan men de churros in combinatie met een dikke warme chocolade saus eten door ze daarin te dompelen, dan heten ze ‘chocolate con churros’.

Booking.com

Om onze lijst met de beste churros in Spanje samen te stellen, hebben we expats, lokale bewoners en onze sociale gemeenschap van meer dan 1,5 miljoen hongerige lezers ondervraagd die tijdens de feestdagen meer dan een paar churros in warme chocolademelk hebben gedoopt. En we hebben er zelf ook een paar geprobeerd.

Van Madrid tot Valencia en zelfs tot enkele kleinere steden, hier vind je de 25 beste churros van Spanje. Je begint al te kwijlen voor je er aan begint.

Casa Aranda – Málaga

Voor buitenlanders staat Malaga bekend om Antonio Banderas en Pablo Picasso, maar we willen deze stad aan de Costa del Sol op de kaart zetten vanwege de heerlijke churros en zorgvuldig zoete chocolade. Als je echt wilt proberen wat Spaanse churros zijn, ga dan naar Casa Aranda, een van de beste cafés in Malaga en de beste plekken om churros, porras en zelfs tejeringos te eten.

 

Alhambra-cafetaria – Granada

Granada staat bij reizigers van over de hele wereld bekend als een van de meest historisch rijke steden in de Spaanse regio Andalusië. We zijn hier om je te vertellen dat reizigers ook dol zijn op de rijkdom van een ander deel van de iconische cultuur van Granada: de churros. Zowel expats, reizigers als de lokale bevolking denken dat er niets is zoals deze churreria niet heeft. Het is gelegen op de hoek van een schilderachtig plein, de chocolade is krachtig romig en de churros, nou ja, een van de beste in Spanje.

 

Churrería Desi – Granada

Deze churre ria serveert sinds de jaren 40 churros van topkwaliteit aan de inwoners van Granada. Hoewel ze ook beroemd zijn om hun pizza's, kunnen bezoekers niet wegblijven van hun zoetere menu-aanbod. Gelegen in een minder bekend deel van de stad, lijken expats ook te houden van het authentieke karakter van de bar, samen met de kwaliteit van de churros.

 

Café Voetbal – Grenada

Als je meer geïnteresseerd bent in chocolade dan in churros, ga dan rechtstreeks naar Café Fútbol in Granada, Spanje. Hier is de chocolade luchtig en perfect uitgebalanceerd. Het is de perfecte poel van zoetheid om langzaam je lange stokjes gesuikerd deeg in te dippen. Wees hier voorzichtig, anders dompel je churro na churro onder, zo goed zijn ze.

 

Café Don Pepe – Cordoba

Op zoek naar verse, smakelijke en luchtige churros in Córdoba? Je kunt nooit fout gaan met de churros en chocolade die geserveerd worden in Café Don Pepe. We raden aan hen uit te nodigen, aangezien veel reizigers opmerkten dat ze graag snoep aten terwijl ze zich klaarmaakten om de wereldberoemde Moorse architectuur van de stad in zich op te nemen.

 

De geheime keuken – Cádiz

Decadent en deegachtig zijn slechts twee woorden om te beschrijven hoe heerlijk de churros zijn in een van de best gewaardeerde cafés in Cádiz. La Cocina Secreta zal geen geheim blijven zolang meer reizigers beginnen te beseffen hoe verleidelijk de mix van churros en chocolade van deze plek is in vergelijking met de rest van de churrerías in Spanje.

 

Bar Comercio – Sevilla

De hoofdstad van Andalusië is over de hele wereld beroemd om zijn sensuele flamencoshows. Soms is het moeilijk te begrijpen hoe Andalusiërs in zo'n goede conditie blijven als ze zulke heerlijke churros in hun achtertuin hebben. Voorbeeld? De churros van Bar Comercio, een van de meest populaire ontbijttentjes onder de lokale bevolking.

 

Churrería Chocolatería San Juan – Sant Joan d'Alacant, Alicante

Gelegen net ten noordoosten van het grootstedelijk gebied van Alicante, vindt u het kleine stadje Sant Joan d'Alacant. Ondanks dat het minder dan 25.000 inwoners heeft, serveert deze Spaanse stad enkele van de beste churros van heel Spanje. Dik, zoet en zo goddelijk, er is niets meer dat we nodig hebben van een suikerachtige toffees van hoge kwaliteit in Spanje.

 

Horchateria Santa Catalina – Valencia

DE 25 BESTE CHURROS IN SPANJE

Terwijl de meeste Spanjaarden hun churros met chocolade vergezellen, consumeren Valencianen ze graag met horchata. Horchatería Santa Catalina is een van de oudste etablissementen in de stad en staat daarmee op de eerste plaats op een lijst van de beste churros in Valencia. Hoewel ze bekend staan om hun horchata, serveren ze ook een verscheidenheid aan chocolade voor degenen die meer van de traditionele voedselcombinatie houden.

 

El Contraste Buñoleria – Valencia

Je vindt El Contraste in de trendy wijk Ruzafa, wat handig is omdat je dan vlak naast veel toeristische stops en goede tapas zit. Als een toegevoegde bonus is deze plek net zo populair vanwege zijn beignets als vanwege zijn churros. Dus als je echt wilt genieten van enkele van de lokale zoetigheden, ga dan hierheen om beide te proberen.

 

Horchateria Fabian – Valencia

Je moet hier vroeg heen gaan als je niet in de rij wilt staan voor je churro. De lange rijen zijn echter slechts een indicatie dat ze echt weten hoe ze de beste churros van Valencia kunnen maken. Ondanks dat het een horchatería is die gespecialiseerd is in horchata, serveren ze je desgewenst chocolade als bijgerecht. Wat je ook besluit om hier te bestellen, je zult niet fout gaan, want ze zijn allemaal even lekker.

 

19e eeuw – Madrid

Hier vertellen ze je dat hun geheim voor het maken van de beste churros in Madrid veel liefde is. We denken dat het veel suiker is, maar aan de andere kant is er waarschijnlijk veel liefde toegevoegd aan de heerlijke lekkernijen van Siglo 19th. Om deze churros te proberen, moet je het centrum van de stad Madrid verlaten, maar dat geeft het volgens ons meer charme.

 

Chocoladewinkel San Ginés – Madrid

De nummer 1 plek waar je de beste churros van Spanje kunt krijgen? Die gaat zonder twijfel naar Chocolatería San Ginés in Madrid. Dat klopt, we zeiden het. De beste churros van Spanje vind je in de hoofdstad Madrid. Deze zaak serveert niet alleen heerlijke churros, maar is ook de oudste chocolaterie van Madrid. Het feit dat het is weggestopt in een schattig klein zijstraatje vlak bij Plaza del Sol, kan ook geen kwaad.

 

Chocolade – Madrid

Als je buiten de grenzen van Plaza Mayor in Madrid wilt verkennen (en we raden je ten zeerste aan om dat te doen), ga dan naar Huertas om de churros bij Chocolat te proberen. Deze plek is vrij nieuw in vergelijking met andere churre. ria's in Madrid, maar wat ze missen aan anciënniteit, maken ze zeker goed met smaak. Heerlijk smaakvol en zo luchtig, de churros hier zijn absoluut enkele van de beste churros in Spanje.

 

De ambachtslieden 1902 – Madrid

Weggestopt vlak bij de platgetreden weg die toeristen naar San Ginés brengt, vind je Los Artesanos 1902. Deze ria churre uit de eeuwwisseling is nog steeds in familiebezit en wordt geëxploiteerd, wat een beetje charme toevoegt. Ze serveren enkele van de beste churros in Madrid, en de lokale bevolking vindt het heerlijk dat het er minder druk is. We raden aan om hun churros met pure chocolade te proberen, aangezien het een van de weinige plaatsen is die de speciale donkere dipoptie aanbieden.

 

De oude Churrería – Madrid

Deze plaats serveert al een hele eeuw enkele van de beste churros in Madrid aan de lokale bevolking en toeristen. Hoewel je hier traditionele druppelvormige churros kunt bestellen, zul je merken dat ze ook andere zoete lekkernijen hebben om uit te kiezen. Bestel dikke en luchtige porras of zelfs met room gevulde churros.

 

Het Nonnencafé – Toledo

Nonnen die churros maken klinkt misschien vreemd als je niet uit Spanje komt, maar hier maken de nonnen van alles, van koekjes tot wijn. Als je merkt dat je een dagtrip maakt van Madrid naar Toledo, mis dan niet de kans om de churros te proberen in El Café de Las Monjas. Maak zeker een foto van hun schattige winkeletalage.

 

Chok – Barcelona

Op zoek naar de lekkerste churros van Spanje in een churrería ria waar je ook waanzinnig Instagramwaardige foto's kunt maken? Ga naar dit trendy café in het centrum van Barcelona en maak je klaar om te genieten. Hier worden de churros geserveerd met een onweerstaanbare kop 100% chocolade en gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten.

 

Xurreria San Román – Barcelona

Gevulde churros zijn misschien niet de beste traditionele manier om deze Spaanse traktatie te serveren, maar we hebben nooit gezegd dat we op zoek waren naar traditioneel, gewoon lekker . Xurreria San Roman serveert enkele van de beste churros in Spanje, vooral als je van chocoladevullingen houdt in plaats van ze te dippen. De chef-kok serveert al meer dan 50 jaar churros, dus hij weet wat hij doet.

 

La Pallaresa-boerderij – Barcelona

Veel expats vertelden ons dat hun favoriete onderdeel van Granja La Pallaresa was dat de chocolade hier niet zo zoet is als in andere delen van Barcelona. Als je op zoek bent naar zoete churros, maar ze liever doopt in chocolade zonder diabetes, probeer dan deze lokale dessertinstelling eens.

 

Dulcinea-boerderij – Barcelona

Dit schilderachtige café werd bezocht door Salvador Dali, wat vrij goed aangeeft hoe heerlijk churros zijn. Granja Dulcinea in Barcelona maakt hun churros met de hand, en maakt ze super groot en super zoet. Dus bereid je voor om te delen met vrienden of neem wat mee naar huis als toetje.

Comasurros – Barcelona

Churros zijn al honderden jaren een hoofdbestanddeel van de Spaanse keuken, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van een moderne kijk op deze zoete lekkernij. Comaxurros is daar het perfecte voorbeeld van, want het biedt moderne churros met vernieuwde recepten en unieke ingrediënten. Ontdek een andere kant van de chocolade- en churrocultuur van Barcelona en proef de lekkernijen hier. Pro-tip: deze winkel is ongelooflijk Instagrambaar.

 

Montse l'Artesana – Girona

Catalonië doet de dingen een beetje anders dan de rest van het land. En daar houden we van. Neem bijvoorbeeld hun ongelooflijk lekkere Xuixos . Als je in de regio bent, probeer er zeker een (of een paar). Of ga naar een plek met enkele van de beste churros van Spanje: Montse l'Artesana in Girona. De churros smelten bijna in je mond, wat het eerlijk gezegd gemakkelijker maakt om steeds meer in je gezicht te krijgen.

 

Churrería La Mañueta – Pamplona

Krokante churros van goede kwaliteit zijn soms moeilijk te vinden, maar deze kleine churro ria uit Pamplona frituurt ze tot in de perfectie. Je kunt hier alleen churros proeven tijdens het beroemde San Fermín-festival (ook wel bekend als el encierro), en het is bijna alsof de exclusiviteit van churros ze veel aantrekkelijker maakt.

DE 25 BESTE CHURROS IN SPANJE

Churrería Santa Lucía – San Sebastián

Churros zijn niet zo populair in San Sebastián als in andere delen van Spanje, wat betekent dat wanneer reizigers ons vertellen hoe goed de churros van Santa Lucia zijn, we dit als een teken beschouwen dat ze hier echt heel goed zijn. Barbara Streisand heeft hier zelfs de churros en chocolade geprobeerd. Als het door Streisand is goedgekeurd, is weten geweldig

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :