Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Routes in La Rioja

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 15:37

wandelRoutes in La Rioja

Ontdek de mooiste wandelroutes, en geniet van de schoonheid van La Rioja

Ontdek het mooiste wat La Rioja je te bieden heeft

Wandelpaden door de indrukwekkende bossen, wandelen langs de watervallen om van de schoonheid van La Rioja te genieten.

Rioja, met zijn onovertroffen gastronomie,  weggespoeld met enkele van de beste wijnen van dit land

Dat is gebruikelijk in La Rioja. Maar deze kleine autonome gemeenschap is veel meer: rijk historisch en architectonisch erfgoed, charmante stadjes , cultureel aanbod en vooral een natuurlijk landschap dat de moeite waard is om beetje bij beetje te leren kennen . 

In dit geval gaan we alles ontdekken wat dit prachtige land verbergt in 3 natuurrijke routes die we alleen of met gezin kunnen ondernemen om samen te genieten van een heerlijk weekendje er tussenuit.

Booking.com

Lumbreras Trail

Deze tour begint in de stad Lumbreras, in het natuurpark Sierra de Cebollera , zeer dicht bij de grens met de provincie Soria. 

Het is een cirkelvormige route van iets meer dan drie uur geniet van de enorme schoonheid en van de mooiste dorpen in de omgeving tussen beekjes, bossen, eiken en populieren. 

Dus na het vertrekpunt te hebben verlaten, kunnen we een bezoek brengen aan het Etnografisch Museum van San Andrés , het dorp Horcajo, het gebied van La Pinilla met een prachtig uitzicht of de ruïnes van wat eens de stad El Hoyo was. Zo keren we terug naar de stad van waaruit we aan dit prachtige pad zijn begonnen. 

Monte de Vico-pad

Deze nieuwe Riojan-route, die in een goed tempo iets meer dan anderhalf uur duurt, begint bij het Vico-klooster tussen de steden Arnedo en Préjano. 

Een pad dat we in het grootste deel  zullen door kruizen beschermd door dennenbossen en populieren, evenals een ander gedeelte met olijfbomen, en waar we de geheimen zullen ontdekken zoals de bron van de San Marcos-fontein of de ruïnes van de oude hermitage met dezelfde naam naast de nieuw herbouwde gebouw.

Trail of the Cascades

Onze laatste tour, amper twee uur lang en zonder veel moeite om het te doen, vertrekt vanuit de bekende Hermitage van Lomos de Orio, die sinds de 18e eeuw een plaats van aanbidding en traditionele bedevaarten is die herinneren aan de beloften van herders aan de Maagd. 

 

Bovendien passeren we met dit pad de Majada de las Desecadas, een rustplaats voor die vee-routes, totdat we in iets meer dan een uur de prachtige watervallen van de Ra- brugstroom bereiken 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com - Geschreven door: Victoria Herrero - fotos van : La Rioja Tourism

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE