Het dorpje Montanejos

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 12:33

HET DORPJE MONTANEJOS en zijn warmwaterbronnen

Het Spaanse dorpje Montanejos ligt in de autonome regio Valencia in de provincie Castellón . Dit dorpje ligt rond 60 km van de hoofdstad van de provincie Castellón de la Plana en 92 km van de stad Valencia. Het dorpje Montanejos is een perfecte bestemming om eens te gaan bezoeken en van zijn heerlijke warmwaterbronnen te genieten en dat midden in de natuur.

HET DORPJE MONTANEJOS EN ZIJN WARMWATERBRONNEN

Dit is een rustig stadje, genesteld tussen de bergen van de regio Alto Mijares, die een interessant historisch erfgoed bewaart dat u tijdens een wandeling kunt leren kennen.   Opvallend is de parochiekerk die is gewijd aan Santiago de Apostel , met zijn blauwe koepel en de oude klokkentoren, die bijna overal te zien is.

Booking.com

Tijdens zo een tour kun je ook de zogenaamde Arabische toren zien , die aan het oude paleis van de Vallterra is bevestigd en tot bezit van cultureel belang is verklaard. Als u bovendien in de buurt van de rivier de Montán komt, kunt u de brug uit het begin van de 19e eeuw aanschouwen die eroverheen loopt. Ten slotte, in de wijk La Alquería, vergeet niet om de kluis van de Virgen de los Desamparados te bezoeken , die dateert uit de 18e eeuw.

In de gehele gemeente vindt u een goed aanbod aan kleine hotels, landelijke huizen en restaurants waar u van de gastronomische specialiteiten kunt genieten. Hier bevindt zich ook de spa Montanejos , het  water heeft hydrogeochemische en biologische eigenschappen die gunstig zijn voor u gezondheid.

Water en landschap in perfecte harmonie

Wat Montanejos ongetwijfeld tot een ideale bestemming maakt om rust, gezondheid- en genieten van de natuur te combineren, is de bijzondere omgeving, die u kunt ontdekken door naar de Fuente de los Baños te gaan . Dit is een klein paradijsje, waar de natuurlijke waterpoelen , altijd op een constante temperatuur van 25º, een unieke setting creëren.

 

Hier kunt u ook de overblijfselen zien van de oude Arabische baden , zeer dicht bij de fontein van zeven pijpen waaruit het water stroomt, dat in 1863 van openbaar nut werd verklaard. Volgens de legende was het de Almohad die over Valencia regeerde, ten tijde van de overheersing Arabier, die de baden zo liet bouwen dat deze wateren de jeugd en schoonheid van de vrouwen in zijn harem zouden behouden.

Het grotere zwembad , transparant als glas, tussen de rotsen en vegetatie, is een werkelijk prachtig beeld dat uitnodigt tot zwemmen.

 

Wat je niet mag missen

Je hebt andere plaatsen en mogelijke routes die garant staan ​​voor een geweldig weekend op deze meer dan gewilde bestemming. Als je tijdens het wandelen een heel mooi landschap wilt ontdekken , ga dan naar het gebied dat bekend staat als Los Estrechos , tussen Montanejos en het nabijgelegen Arenoso-stuwmeer. Hier stroomt de rivier tussen nauwe kloven waarvan de stenen muren in sommige delen 100 meter hoog zijn.

 

Het is normaal om mensen langs de rivieren te zien klimmen of afdalen , maar als je liever iets rustigers wilt hebben, zo legt de Montanejos Tourism Foundation uit dat vanuit de spa zelf, je kunt afdalen richting de rivier, en daar een cirkelvormige route kunt lopen van ongeveer 7 kilometer , perfect om van de schoonheid van dit gebied te genieten.

Dicht bij El Chorro ligt het punt waar het Arenoso-reservoir uitmondt in een kleine overlaat van de sluisdeur die zich tussen Montanejos en Puebla de Arenoso bevindt. Vanaf de nabijgelegen brug kun je de indrukwekkende kracht van het water zien dat hier met maximale druk ontsnapt.

 

Voor liefhebbers van spelunking is bezoek aan de Black Cave zeker de moeite waard , die op minder dan een kilometer van de stad ligt en echt indruk maakt met zijn enorme afmetingen. Het is in feite een van de grootste grotten in de Valenciaanse Gemeenschap. De grot is van groot geologisch belang en de toegang is gemakkelijk te vinden.

 

Als je dit "geheime" gebied in het binnenland van Castellón wilt ontdekken, is Montanejos een goed startpunt. Bovendien vindt u hier tal van mogelijkheden om van de omgeving te genieten, zoals het beoefenen van nordic walking of met een mountainbike over de gemarkeerde paden te crossen. Maar ook  bergbeklimmen "Rock climbing", raften op de revier " Rio Mijares", Speleologie in de Cirat grot en Kajakken op de Rio Mijares behoren to de mogelijkheden. 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :