Natuurparken aan de Costa Brava

Geniet van de mooiste plekjes natuur aan de Costa Brava, Spanje


Aan de Costa Brava vind je woeste rotskusten en daar tussen liggen mooie intieme maar ook brede zandstranden. Geniet van de prachtige omgeving aan de Costa Brava de natuurparken en natuurreservaten met een prachtige, getemde natuur. Er zijn veel natuurparken aan de Costa Brava, zoals Empordà: Aiguamolls de l’Empordà (moerasland), Parc Natural Cap de Creus, Medes eilanden (vogel- en onderwaterreservaat) en Parc Natural de l’Albera (Pyreneeën uitloper).


Costa Brava Natuur - Beleef Spanje

Highlights aan de Costa Brava

Een hoogtepunt in het landschap is de Cap de Creus, de meest oostelijk gelegen punt van Spanje bij Cadaqués, waar de Pyreneeën eindigen in een woest maanlandschap. Sant Pere Pescador met zijn ongerepte stranden is zeer geliefd bij (Nederlandse) kampeerders. Opvallend aan de Costa Brava is de tramuntana, een koude noordenwind, die zowel ’s zomers als ’s winters langs de kust kan waaien. Hij blaast elke aanwezige vochtigheid in de lucht en alle duistere wolken weg en brengt een zo helder en intensief licht dat de hemel en de zee daaronder met een bijna bovennatuurlijk azuurblauw schitteren.


Booking.com

Wandelen aan de Costa Brava

De Costa Brava en vooral de nabijgelegen Pyreneeën bieden – behalve hartje zomer – een uitstekende omgeving om te wandelen. Catalonië kent een padennet van ongeveer 5000 km, ingedeeld in lange routes (GR, witrode markering), korte routes (PR, witgele markering) en lokale routes (SL, witgroene markering). In veel plaatsen worden nu zogeheten camins de ronda, rondwegen, aangelegd, die langs het water naar mooie baaien, uitkijkpunten of andere bezienswaardigheden voeren. Je kunt langs bijna de hele Costa Brava lopen over de Europese wandelroute GR 92 van Portbou naar Blanes. Daarbij kom je langs de mooiste stukjes van de kust.


Fietsen aan de Costa Brava - Beleef Spanje

Fietsen aan de Costa Brava

De wielersport is in Spanje immens populair. Veel campings verhuren dan ook fietsen. Overigens moet je aan de Costa Brava wel grote hoogteverschillen, hobbelige paden en drukke secundaire wegen voor lief nemen. Het is belangrijk extra voorzichtig te zijn, want de automobilisten houden vaak geen rekening met fietsers. In Spanje moeten fietsers verplicht een helm dragen.Vogelparadijs in natuurpark Aiguamolls

Over het algemeen is de Costa Brava een woest en ruig gebied. Heel anders doet ze zich echter voor in het vlakke moerasgebied aan de monding van de rivier de Muga – hier hangt een bijzondere stilte boven de zoutpannen met de zoetwaterlagunes, die met hun bijzondere flora en fauna bescherming genieten binnen het Parc d'Aiguamolls de l’Empordà. In dit vogelparadijs ligt een heel netwerk van wandelpaden.


NATUUR AAN DE COSTA BRAVA - Beleef Spanje

Afhankelijk van het seizoen zijn hier flamingo’s, baardmannetjes, ooievaars, roerdompen en nachtegalen te zien. Een relatief klein gebied laat een grote verscheidenheid zien aan zoutpannen, moeras, weidelandschap, zoetwaterlagunes en aan de natuur overgelaten stranden. Het natuurpark met zijn vogelobservatieposten is geliefd bij vogelkenners. Met een wandeling van een tot twee uur krijg je al een goed beeld van de planten en dieren die hier leven.

 

Ontdek de natuur van de Costa Brava

De Costa Brava biedt afwisseling genoeg voor de natuurliefhebber! 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA BRAVA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: ANWB CAMPING

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Wat gaan we ondernemen aan de Costa Brava?


Misschien ook interessant :