Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Roses

Gepubliceerd op 12 juli 2022 om 17:11

reisindrukken van de badplaats ROSES 

Reisimpressies van de badplaats Roses - De kustplaats Roses ligt in de provincie Girona aan de Costa Brava in de autonome gemeenschap Catalonië  in noordoosten van Spanje.  De kustplaats Roses ligt rond 65 kilometer van Girona en ongeveer 160 kilometer van de stad Barcelona en ongeveer 30 kilometer van de Franse grens. Alhoewel Roses veel toeristen ontvangt elk jaar is de visserij er altijd belangrijk gebleven, dan de badplaats Roses heeft nog steeds de grootste vissersvloot van de Costa Brava. De kustplaats ligt aan de Baai van Roses en heeft een 4 kilometer groot zandstrand met boulevard. Hier vind je reisindrukken van de kustplaats Roses met veel Info, Inspiratie en Tips 

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS ROSES 

Het is onduidelijk wanneer de badplaats Roses is ontstaan, maar het is helder dat het al enkele eeuwen bestaat en verschillende machthebbers heeft gekend, waaronder de Romeinen en Arabieren. Na eeuwenlange oorlogen en belegeringen is de badplaats nu stabiel en trekt het zon grage reizigers naar de stranden.

Booking.com

Dat is dan ook meteen de hoofdzaak voor een vakantie in Roses; het kilometer lange zandstrand. Maar ook de keuken van Roses en de grote jachthaven maken het een heerlijke bestemming. Wij brengen je langs het mooiste en lekkerste van Roses!

Zonnen in Roses

Met ca. 4 km zandstrand is luieren aan de kust geen probleem! De kustlijn is bekroond met de Blue Flag Award. Wat dit inhoudt? In het kort is dit een garantie dat je op een schoon en veilig strand zont en wandelt. Enkele mooie stranden zijn Playa de Roses, Playa La Punta en Playa de Palangres.

Achter het strand vind je de boulevard. Omdat je tussen de palmbomen loopt, zal je het vakantiegevoel al snel te pakken hebben. Ook leuk: watersporten zijn er in veelvoud in Roses. Zo heb je de mogelijkheid om te duiken of snorkelen. Er zijn daarnaast genoeg opties voor boottochtjes langs de kust.

 

De nog altijd aanwezige visserij

Evenals veel Spaanse badplaatsen, hield Roses zich vóór de komst van het toerisme voornamelijk bezig met de visserij. Uit Roses is het echter nooit weggegaan. Visserschepen vertrekken dagelijks uit de haven om terug te keren met een boot vol verse vis.

De keuken in Roses is – mede door deze achtergrond – zeker niet te min! Er is één specialiteit uit de badplaats waarvan het water je in de mond loopt. Dit gerecht wordt suquet de peix genoemd. Het is een relatief simpel gerecht: verse vis wordt samen met aardappelen gekookt en op smaak gebracht. Het is een echt cadeautje voor de smaakpapillen.

 

Wandelen door een oud fort

De geschiedenis heeft in Roses zijn sporen achtergelaten. Ciutadella de Roses is daar een van de bewijzen van. Dit fort, want dat doel had het, werd in de 16e eeuw gebouwd. In 1961 werd de citadel, waarvan nu nog slechts een ruïne over is, tot monument gedoopt. Erg bijzonder zijn de archeologische vondsten in de citadel. Deze geven meer weer over de Griekse en Romeinse bezetting.

Tijdens jouw vakantie heb je de mogelijkheid dit oude fort en bijbehorende museum te bezoeken. Het monument is het hele jaar lang geopend en is in het hoogseizoen ook ’s avonds nog open.

Verblijven in Roses

In welk hotel je ook verblijft, je zult niet ver te hoeven lopen voor je op het strand zit. Dat is wel zo fijn als je van zonnen houdt. In deze drie hotels zal je gegarandeerd een fijne vakantie in Roses tegemoet gaan:

  • De ingrediënten voor een goede vakantie zijn zeker aanwezig in Prestige Hotel Goya Park. In het zwembad kun je heerlijk zwemmen, terwijl de live muziek en shows voor sfeer zorgen.

   

  • In Mediterraneo Park & Hotel heb je niet één maar twee zwembaden tot je beschikking; dat is pas fijn! Tel daar een sauna, zonneterras en leuke kinderfaciliteiten bij op en je vakantie is in één woord relaxed.

   

  • Vanaf het zwembad van Almadraba Park Hotel kijk je zo uit op de zee; erg mooi! Je kunt daarnaast even een balletje slaan op de tennisbaan van het hotel.

   

  ZORG DAT JE JE REIS NAAR ROSES NOOIT VERGEET

  SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

  Wat gaan we ondernemen in de provincie Gerona?

  Misschien ook interessant :