REISINDRUKKEN VAN de badplaats PALAMOS

Het Spaanse vissersdorpje Palamós - De badplaats Palamos is een van de geliefdste vakantiebestemmingen onder de Belgische en Nederlandse vakantiegangers dan hier is zon, zee en strand geheid aanwezig.

Reisimpressies van de kustplaats Palamós -  Het dorpje ligt in de provincie Girona en de autonome gemeenschap Catalonië. De badplaats Palamos ligt aan de Spaanse Costa Brava aan de Middellandse Zee. De kustplaats ligt noordelijk van Palafrugell en 7 kilometer zuidelijk van Castell-Platja d'Aro. Bezoek eens deze heerlijke afwissel rijke kustplaats. Hier vind je reisindrukken van de Spaanse badplaats Palamós met veel Info, Inspiratie en Tips!

VAKANTIE PALAMOS -Beleef Spanje

Palamós werdt door Peter III van Aragón op 3 december 1279 gesticht. Zijne Koninklijke Hoogheid Peter III van Aragón had een nieuwe haven nodig omdat de oude haven Torroella de Montgrí, aan de monding van de Ter verzilt was. Het vissersdorp Palamós heeft nog steeds een haven met een vissersvloot. Als je van een fijne vakantie gaat genieten in Palamós vergeet dan niet “Gamba de Palamós” te eten in een van de leuke vissersrestaurantjes.

Booking.com

Ontdek, Beleef en Geniet van het Spaanse vissersdorp Palamos

Hier, aan de noordoostelijke kust van Spanje kun je heerlijk genieten van het weer, zon, zee en strand tijdens je vakantie in Palamos.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan het oude centrum met zijn smalle steegjes, de oude vissershaven, hier liggen de traditionele vissersboten die de vangst van de dag binnenbrengen en de gotische kerk Santa Maria..

Ontdek, Beleef en Geniet van het Spaanse vissersdorp Palamos

Cultuur snuiven in Palamos

Om van je vakantie in Palamos een actieve vakantie te maken kun je ervoor kiezen om een wandeling of fietstocht te maken langs rotsige baaien en prachtige stranden. Maak een middag vrij om het visserijmuseum, het 'Musea de la Pesca', te bezoeken in de haven. Hier kun je exposities bewonderen over de geschiedenis van de visserij aan de Costa Brava.

Bron: Tui.nl

Wat gaan we ondernemen aan de Costa Brava

Dit Is misschien ook interessant: