DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN de Spaanse badplaats ESTEPONA

Informatie: Andalusië » Provincie Málaga » badplaats Estepona » Costa del Sol »  met de mooiste bezienswaardigheden


Andalusië » Provincie Málaga » Reisimpressies van de Andalusische stad Estepona met veel unieke  hints, tips en inspiratie voor je vakantie naar de badplaats Estepona. Wij hebben alle nuttige Reis- en Vakantie informatie zoals, weer, klimaat de bezienswaardigheden etc. over de kustplaats Estepona voor je verzameld. De kustplaats Estepona is de ‘tuin van de Costa del Sol’ en misschien wel het mooiste stadje aan de Costa del Sol.  De badplaats Estepona ligt aan de Costa del Sol tussen de plaatsen Marbella en Manilva in de provincie Málaga, Andalusië, Spanje. De badplaats ligt zuidwestelijk van de stads Málaga. De badplaats Estepona, met haar heerlijke zandstranden aan de zonnige Costa del Sol,  is dé ideale plaats voor een fijne zon, zee, strandvakantie.


Estepona - BeleefSpanje

De badplaats Estepona wordt ook wel de ‘tuin van de Costa del SolJardin de la Costa del Sol genoemd, en misschien wel het mooiste stadje aan de Costa del Sol met haar heerlijke zandstranden zoals Playa de Sabinillas, Playa El Cristo, Playa de Arroyo las Cañas, Playa Ancha, Playa de la Rada en Playa El Padrón. Dit traditionele vissersdorp is dé ideale plaats voor een fijne strandvakantie

 

Estepona was een vissersdorpje in Andalusië

Deze Andalusische stad ligt aan de Middellandse Zee en heeft een heerlijk mediterraan klimaat met heerlijke temperaturen die in de zomer tot 30 graden of meer kunnen bereiken. Deze leuke plaats aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje is rijk aan prachtige stranden, culturele bezienswaardigheden, een prachtige boulevard met talloze restaurantjes en terrassen en je voelt de authentieke Spaanse sfeer in het historische centrum van Estepona het is heerlijk om door de smalle enge kronkelige straatjes te dwalen en te genieten van de verschillende gezellige pleintjes, zoals Plazas de las Flores dit bloemenplein  met fontein en vele leuke terrasjes. Ontdek de vele  muurschilderingen die het stadje rijk is en geniet van de verschillende mooie historische gebouwen en vooral van de vele bloemen.

 

De badplaats Estepona ligt vrij gunstig t.o.z van Airport Malaga dan de afstand is rond de 80 kilometer


Booking.com

De klokkentoren van Estepona

De klokkentoren bevindt zich in het historische centrum van Estepona, op de Plaza del Reloj

 

De kerk Los Remedios

Ontdek de schitterende 'gouden'  Los Remedios kerk op Plaza San Francisco. Deze kerk geheel gebouwd zandsteen deze stenen bevatten kleine stukjes ijzererts en  stamt uit de 18e eeuw  door het het zonlicht en weerkaatsing van het licht door stukje ijzererts fonkelt de gehele kerk .  Echt een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vakantie in Estepona.

 

Markten in Estepona

Aan de haven van Estepona is zondags een leuke en elke woensdag morgen is er "El Rastro", deze markt is te vinden aan de Avenida Juan Carlos.

Natuurlijk niet te vergeten de overdekte markt 'Mercado de Abastos'. Deze vind je in de buurt van het kasteel en de Plaza del Reloj.De bezienswaardigheden van Estepona

Botanische tuin

De Moderne botanische tuin onder drie glazen koepels, met meer dan 1500 verschillende soorten orchideeën en diversen andere bloemen zijn hier te bewonderen en daarbij een zacht ruisende 15 meter hoge  waterval.

Adres: Calle Terraza, 86, 29680 Estepona

Website: Orchidarium van Estepona

 

De vuurtoren Punta Doncella 

Tussen de boulevard en de haven staat fier de 22 meter hoge vuurtoren Punta Doncella deze werdt tussen 1861 en 1863 gebouwd.


Estepona - Beleef Spanje

Castillo de San Luis de Estepona

In de oude gedeelte van de stad van Estepona zie je de restanten van het San Luis kasteel. In de 16e eeuw gaven de katholieke vorsten opdracht tot de bouw van het San kasteel Luis de Estepona dat op de plaats van het oude fort van Arabische oorsprong zou moeten komen te staan, wat Estebbuna werdt genoemd, hieruit ontstond de naam Estepona.

Het haventje van Estepona

Dit al meer als 500 jaar oude vissersstadje heeft zowel een Vissershaven als een jachthaven. Het pittoreske haventje van Estepona nodigt uit om op een van de vele terrasjes en restaurants plaats te nemen waar je heerlijk tot rust kunt komen en van de omgeving kunt genieten.

 

Muurschildering in Estepona

Als je door het plaatsje Estepona wandelt zie je veel gevels van verschillende gebouwen versierd met prachtige muurschilderingen van verschillende bekende  artiesten zoals: Juan José Sanpedro, Conchi Alvarez, José Fernández Ríoz, Anna Cecilia Salinas,  Joaquin Fabián Aguilera Díaz en Alejandro Martinez Garciaen .


Estepona - BeleefSpanje

Estepona - BeleefSpanje

Deze muurschildering van José Fernández Ríos 'Dia de Pesca' vind je op de hoek van Calle Terraza op het gebouw van Edificio Isabel Simon en beslaat zes gebouwen en is de grootste muurtekening van SpanjeBron: Tui.nl

Wat kunnen we ondernemen vanuit Estopona?

WAT GAAN WE ONDERNEMEN AAN IN DE PROVINCIE MALAGA