REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS Canet de Mar

Het Spaanse vissersstadje Canet de Mar is een geliefde vakantiebestemming in Spanje onder Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand.

Reisimpressies van het Spaanse vissersstadje Canet de Mar  -  De badplaats Canet de Mar ligt in het noordelijkste deel van de provincie Barcelona en de autonome gemeenschap Catalonië. De kustplaats ligt aan de Spaanse Costa del Maresme en de Middellandse Zee. De badplaats Canet de Mar, de charme van een mediterrane stad, waar cultuur, traditie, gastronomie samen gaan waarbij het zandstrand 2 kilometer lang is en direct grenst aan de promenade. Hier vind je reisindrukken van de Spaanse badplaats Canet de Mar met veel Info, Inspiratie en Tips!

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS CANET DE MAR

Canet de Mar ligt in de regio El Maresme, tussen Barcelona en Girona. Het is een gemeente die openstaat voor de zee en geniet van meer dan twee kilometer kustlijn en een mild klimaat dankzij de ligging tussen het natuurpark Carrilet en Corredor. De zandstranden en het transparante water contrasteren met het groen van de bossen en historische gebouwen, waardoor een bevoorrechte natuurlijke en artistieke omgeving in Catalonië ontstaat.

Booking.com

De hellingen van het El Guingueta-gebergte reiken tot Canet de Mar en vormen de Canet-vallei en de Pedracastell-bossen . Vanaf de top, ongeveer driehonderd meter boven zeeniveau, kun je Montseny en een groot deel van de kust zien.
In het gebied zijn er, naast de inheemse vegetatie, neolithische hunebedden, Iberische overblijfselen en middeleeuwse kerken. Te voet of met de fiets zijn er diverse gemarkeerde routes die door deze bossen, of langs de kust, gevolgd kunnen worden. Op deze manier wordt het strandtoerisme aangevuld met plattelands- of bergtoerisme.

Canet de Mar bezit een van de belangrijkste modernistische erfgoederen in Catalonië , deels dankzij de architect Lluís Domènech i Montaner , die in de stad woonde en zijn werk ontwikkelde. Het meest opvallende is het museumcomplex Lluís Domènech i Montaner House Museum , dat de Masía Rocosa uit de 17e eeuw omvat, en het Domènech-huis, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw door de architect, zijn zoon en zijn schoonzoon. wet.

 

Daarnaast kun je via de modernistische route ook het historische centrum bezoeken en kun je een rondleiding volgen om de gevels van de modernistische gebouwen te bewonderen, zoals onder meer de Ateneo, het stadhuis en de huizen Carbonell of Joaquim Floris. Binnen deze route is er ook de mogelijkheid om de artistieke glas-in-loodwerkplaats te bezoeken, een ambacht dat diep geworteld is in Canet. In de bossen van Pedracastell bouwde Domènech i Montaner het Castell de Santa Florentina . Hoewel het tegenwoordig bewoond is, kun je rondleidingen volgen om meer te weten te komen over het interieur en de geschiedenis ervan.

 

De oude Amerikaanse huizen , de mensen die naar de Spaanse koloniën van Cuba emigreerden en daar fortuin verdienden; evenals het vissersdistrict, waar de huizen van de oude zeelieden nog steeds bewaard zijn gebleven. Zowel de buurt als het Visplein, het centrum van de eerste markt van de stad, dateren uit de 15e eeuw.

Reisimpressies van het Spaanse vissersstadje Canet de Mar

De Canet Promenade, versierd met palmbomen, loopt direct langs de kustlijn tot aan het naburige stadje Arenys de Mar. Het is een ideale plek om er van de zee te genieten en tegelijkertijd te wandelen, uit te rusten of te sporten.

 

De gemeente staat bekend om haar ruime gastronomische aanbod. Er zijn veel restaurants die gespecialiseerd zijn in de mediterrane en huisgemaakte keuken, waar ingrediënten uit de zee en de bergen worden gemengd. Onder hen vallen de aardbeien, die in het gebied worden geteeld, of de slakken, die op duizend verschillende manieren worden gekookt, op. 

 

Om hun producten onder de aandacht te brengen, organiseren Canet de Mar en de omliggende steden verschillende gastronomische evenementen, zoals La Cocina del Bolet del Maresme, La Cocina del Pèsol del Maresme , een van de meest karakteristieke producten van de regio; de zeevruchtenkeuken van El Maresme , waar vis en zeevruchten de hoofdrol spelen; of de Maduixa de la Vallalta del Maresme , een vrucht met een unieke smaak en textuur in het land.

Sport is ook zeer aanwezig in Canet de Mar. De nautische clubs promoten alle soorten maritieme activiteiten, van zeilen tot windsurfen, zeilen, waterfietsen of het huren van boten voor excursies langs de kust. Ze organiseren ook nautische wedstrijden, zoals het Catalonia Skate Sailing Championship . Andere sportevenementen die in de stad plaatsvinden zijn de Ironkids, een race voor kinderen en tieners; de Grote Populaire Wandeling; of het 4×4 beachvolleybaltoernooi.

 

Canet de Mar is een zeer dynamische stad, zoals blijkt uit de vele activiteiten, niet alleen sportief, maar ook cultureel, die het hele jaar door plaatsvinden. Naast de twee grote festivals worden het Odèon Re-percussion Festival, het Castillo Santa Florentina Classical Music Festival, de Record and Collecting Fair of de Modernist Market Fair gevierd . Tijdens deze periode maakt de stad een reis terug in de tijd en transformeert ze in het modernistische Canet van het begin van de 20e eeuw. Maar misschien wel het belangrijkste muzikale evenement is CanetRock , de showcase van de beste muziek gemaakt in Catalonië, die een maatstaf voor muziek wil zijn.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA DEL MARESME NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan de Costa del Maresme?

Dit Is misschien ook interessant: