reisindrukken van de badplaats malgrat de mar

Het Spaanse vissersdorpje Malgrat de Mar is een geliefde vakantiebestemming in Spanje onder Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand.

Reisimpressies van de vissersdorp Malgrat de Mar -  De badplaats Malgrat de Mar ligt in de provincie Barcelona en de autonome gemeenschap Catalonië. De badplaats ligt aan de Spaanse Costa del Maresme en de Middellandse Zee. Hoewel dit vissersdorp soms tot de Costa Brava wordt gerekend, is dit incorrect. De Spaanse Costa Brava ligt een beetje noordelijker de meest zuidelijke badplaats Blanes. De badplaats Malgrat de Mar is de noordelijkste plaats van de Costa del Maresme. Hier vind je reisindrukken van de Spaanse badplaats Malgrat de Mar met veel Info, Inspiratie en Tips!

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS MALGRAT DE MAR

Malgrat de Mar ligt aan de noordkust van Barcelona, op slechts 60 kilometer van de stad Barcelona. Het mediterrane klimaat en de meer dan 4,5 kilometer aan ruime witte zandstranden nodigen u uit om een dag aan zee door te brengen.

Booking.com

U kunt rust en stilte vinden voor wandelingen en vogels kijken in natuurlijke ruimtes zoals de duinen van Playa de la Conca of de Tordera rivierdelta. Malgrat de Mar wordt ook omringd door wildernis gebieden die perfect zijn om te wandelen of te fietsen.

 

Maak een wandeling door het oude stadscentrum en vind architectonische bezienswaardigheden zoals de 18e-eeuwse kerk van Sant Nicolau of de late 19e-eeuwse Peixateries Velles (oude vismarkt). Een andere interessante plek is La Pilona, een rotsachtig platform in het midden van de zee, dat een eeuw geleden werd gebruikt voor het laden van ladingen ijzer.

Malgrat de Mar beschikt ook over het Castell Park (met uitzicht dat zeker de moeite waard is) en het Frances Macià Park (met sculpturen, botanische rondleidingen, speeltuinen en picknickplaatsen).

 

Als u geïnteresseerd bent in de traditionele keuken, probeer dan de 'ganxet' bonen (bijvoorbeeld in de gastronomische evenementen die elk najaar worden gehouden). Malgrat de Mar draagt ook het merk 'Family Holiday Destination' dankzij een scala aan accommodaties, restaurants en vrijetijdsactiviteiten die vooral geschikt zijn voor kinderen.

REISINDRUKKEN VAN DE BADPLAATS PINEDA DE

Platja de Malgrat Centre: Is het belangrijkste strand van Malgrat de Mar. Het heeft een vrij geleidelijke toegang tot de zee. Het ligt stroomafwaarts van de Sant Genis de Palafolls en strekt zich uit tot het begin van de weg naar La Pomereda. Ideaal voor watersporten, en ook voor jongeren, het heeft een breed scala aan diensten. Je hebt geen toegang met je eigen voertuig. De toegang tot het strand gaat via een tunnel onder de spoorlijn door. Het strand heeft een lengte van 900 m. en een gemiddelde breedte van 72 m. 

 

Malgrat heeft een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde winters met iets meer neerslag dan in de zomermaanden. In de periode juni tot en met augustus is het vrijwel alle dagen zonnig en warm. Soms komt er een regenfront over dat voor de nodige neerslag en onweersbuien kan zorgen. In de winterperiode daalt de temperatuur overdag naar zo'n 13-16 graden en is er een kleine kans op winters weer in de nachten.

Het Waterpark

Het drijvende waterpark wordt afgewisseld tussen de stranden van Pescadores en Poblenou. 

Wat betreft het waterpark:

  • Gemaakt van sterk PVC. Getest en gecertificeerd door TÜV-laboratoria in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften voor openbare waterblaasbare speels en waterblaasbare toepassingen EN 15649.
  • Met 16 elementen, 9 oefeningen.
  • 910 m2.
  • Geschikt voor 70 personen.
  • De openingstijden zijn van 10:30 tot 19:00 uur.
    geopend van 1 juni tot 1 oktober.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA DEL MARESME NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen aan de Costa del Maresme?

Dit Is misschien ook interessant: