Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Plaza de la Corredera in Córdoba

Bezoek het Plaza de la Corredera - Plein in de stad Córdoba

Bezoek het Plaza de la Corredera van de stad Cordoba in Andalusië. Hier vind je alles over dit historische plein in Córdoba en zijn bezienswaardigheid in Córdoba. Sinds de oprichting aan het einde van de 17e eeuw heeft de Plaza de la Corredera gediend als een gevangenis, een arena, het toneel van executies van de Inquisitie en een markt. Maak kennis met het enige rechthoekige hoofdplein van Andalusië .

PLAZA DE LA CORREDERA IN CÓRDOBA

Verschillende toepassingen van het plein

Op een paar meter van het stadhuis van Cordoba ligt het grootste en belangrijkste plein van de stad: de Plaza de la Corredera. Het wordt verondersteld te zijn gebouwd op de overblijfselen van het oude Romeinse circus .

Booking.com

Tijdens de Middeleeuwen werd deze ruimte gebruikt als het toneel van executies van de Inquisitie en als gevangenis . 

 

Er wordt gezegd dat de beul zelf op het plein woonde voor het geval er een "noodgeval" was. Jaren later werd de ruimte omgebouwd tot een arena tot in de 17e eeuw de architect Antonio Ramos het volledig aanpaste en de Plaza de la Corredera zijn huidige uiterlijk gaf.

Aan het einde van de 19e eeuw werd het plein gebruikt om de belangrijkste markt in Córdoba te lokaliseren . Tegenwoordig is de Plaza de la Corredera de thuisbasis van tal van cafés en cocktailbars , evenals het toneel van belangrijke festiviteiten in Cordoba, zoals de Witte Nacht van de Flamenco .

 

Uniek plein in Andalusië

De rechthoekige vorm van het plein en de gewelfde portieken zijn kenmerkend voor de Castiliaanse pleinen , waardoor Plaza de la Corredera de enige in zijn soort in Andalusië is. Het hele plein heeft een uniforme architectuur met uitzondering van twee gebouwen: het oude stadhuis en het Casa de Doña Jacinta, originele gebouwen uit de 16e eeuw.

De stijl doet sterk denken aan de Plaza Mayor in Madrid en de Plaza Mayor in Valladolid . 

Adres

Een paar meter van het stadhuis van Córdoba.

 

Vervoer

Bus : lijn C2

Wat kun je ondernemen in Córdoba

Dit Is misschien ook interessant: