Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De stranden van Málaga

STRANDEN VAN MALAGA - DE LEUKSTE STRANDEN VAN DE STAD MALAGA

Stranden van Málaga . De aantrekkelijkste stranden in Málaga om tijdens je vakantie mee te maken. Hier vind je een overzicht van de stranden in de stad Málaga. Maar waar vind je nu de beste, schoonste en de mooiste stranden in en bij Málaga?  Zowel westelijk als oostelijk van de haven van Málaga vind je fijne stranden. Bijna alle stranden hebben prima voorzieningen zoals de chiringuitos (strandtentjes) hier kun je wat eten en/of drinken. Aan de stranden van Pedregalejo en El Palo zijn prima visrestaurants om de typische espetos de sardinas te eten. We vliegen met duizenden op Málaga maar reizen dan gelijk door naar de badplaatsen aan de Costa del Sol zoals: Fuengirola, Torremolinos, Benalmádena, Estepona en Marbella. Maar waarom willen we niet in de stad Málaga zelf blijven?

Fraaiste en mooiste stranden van Málaga

Málaga is mooi, Málaga is zonnig, Málaga is modern en Málaga is kosmopolitisch. Dat zijn maar weinige uitdrukkingen om de hoofdstad Málaga aan de Costa del Sol, te omschrijven. Een heerlijke bruisende stad. Naast veel cultuur in het historisch centrum heeft Málaga ook nog eens prachtige stranden. Het wordt tijd om deze is onder de loep te nemen!

 

Málaga in een vogelvlucht

Als het op Spaanse steden aankomt, is Málaga duidelijk een underdog. En dat terwijl menig vakantieganger – including myself – verliefd uit de stad terugkomt. De stad biedt de perfecte balans tussen cultuur, lekker eten, winkelen én stranden. En dat laatste is meer dan welkom; aan de Costa del Sol schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar.

 

’s Ochtends, als het nog relatief koel is, kun je het Gibralfaro kasteel beklimmen of het Alcazaba ontdekken. Daarna lunch je aan de moderne boulevard Muelle Uno, om vervolgens neer te ploffen op één van de stadsstranden. ’s Avonds diner je met uitzicht op de imposante kathedraal. Een veelzijdige vakantie pur sang!

Een kijkje bij La Malagueta

Het strand dat het dichtstbij het centrum ligt en daarmee ook het drukst en het meest populair is, is La Malagueta. Dit strand – ook wel aangeduid als Playa de La Malagueta, is geliefd onder zowel locals als toeristen. Het zeewater is er van een goede kwaliteit en het strand is schoon; een verdiende Blauwe Vlag-keurmerk voor dit strand!

 

Er zijn ligbedjes en schattige rieten parasols om te chillen in de zon, maar je kunt ook een frisse duik nemen in het water of een potje beachvolleybal spelen. Of wat dacht je van een massage? Masseurs lopen rond op het strand en als je wilt, nemen ze je goed onder handen.

 

Regelmatig komen er ook drankverkopers langs je bedje, waardoor opstaan niet eens nodig is. Maar als je dan toch opstaat, ga dan voor verse sardientjes bij een van de chiringuitos. Dit zijn de typische Spaanse strandtentjes die je aan de rand van het strand vindt. Ze kosten slechts een paar euro, maar zijn goddelijk.

 

De meest bekende spot van La Malagueta zijn de ‘zandletters’ die samen de naam van het strand vormen. Het is misschien wel één van de meest gefotografeerde ‘bezienswaardigheden’ van de stad. Hoe corny ook, ook jij maakt die foto natuurlijk!

Een fietstocht langs de stranden van Málaga

Waar La Malagueta zich direct bij de stad bevindt, geldt dat niet voor de andere stranden in en rondom Málaga. Je kunt gebruikmaken van de bus en voor een habbekrats een retourtje kopen, leuker is het om een fiets te huren.

 

Er loopt namelijk een lange boulevard langs de kustlijn. Fiets je naar het oosten dan kom je bij kleine visserswijken als Pedregalejo en El Palo. Charmant zijn de kleurrijke vissershuisjes, maar nog fijner zijn de (cocktail)tentjes aan de kleine en gemoedelijkere stranden. De stranden – die feitelijk uit allemaal kleine baaitjes bestaan – zijn in de weekenden een fijne getaway voor locals die de drukte van de stad willen ontvluchten.

 

De chiringuitos zijn hier nog leuker dan aan La Malagueta én de vis lijkt nog lekker te smaken. De vis – en je hebt een ruimere keuze dan alleen sardientjes – wordt veelal op een houten boot gegrild. Helemaal in stijl!

 

Strandtentjes die hier de moeite waard zijn voor een tussenstop:

  • Voormalig visser Antonio runt – samen met zijn familie – het gelijknamige Restaurante Antonio. Op een kaart hoef je niet te rekenen; er staat een houten huisje voor de deur met allemaal stokjes vis en daar kan je uit kiezen.
  • Ook bij El Tintero geen menu. De obers rennen rond met borden vol eten en als je iets ziet dat je wel wat lijkt, geef je simpelweg een seintje.

 

TIP: Meer weten over een fietstocht langs de stranden van Málaga? Lees dit eerder gepubliceerde en uitgebreid artikel over met handige tips.

 

La Misericordia, populair onder locals

De meeste vakantiegangers houden het bij La Malagueta of reizen af naar de bovengenoemde stranden ten oosten van de stad. Aan de westkust vind je echter een van de langste stranden van Málaga, Playa de la Misericordia.

Aan faciliteiten geen gebrek; op de aangrenzende boulevard Paseo Maritimo Antonio Banderas vind je diverse restaurants en voor de kleintjes zijn er speeltoestellen. Er is zelfs een klein waterpark aan het einde van de boulevard!

 

Nog meer mooie stranden in Málaga

Wie gaat voor kleinschaligheid en authenticiteit kan het beste naar Baños del Carmen gaan. Ooit vond je hier een paviljoen, pier, restaurant en de eerste tennisbanen van Málaga. Het raakte in verval, maar werd weer opgeknapt. Je vindt er nu restaurant El Belneario (een aanrader!) en een klein strand. Vanaf het strand heb je een mooi zicht op de stad, zeker bij zonsondergang.

 

Er zijn maar weinig faciliteiten en toch is Peñon del Cuervo populair, met name onder jonge Malagueños en toeristen. Er zijn regelmatig feestjes, waarbij iedereen eigen drank en drinken meeneemt. De naam – vertaald ‘Rots van de raaf’ – dankt dit strand overigens aan de 12 meter hoge rots voor de kust.

 

Wil jij graag jouw handdoek uitvouwen op een of meerdere van deze stranden in Málaga? Bekijk ons voordelige aanbod en vlieg naar de verrassend leuke Spaanse stad.

Wat gaan we ondernemen in Málaga?

Misschien ook interessant :