reisindrukken Caravaca de la Cruz

Reisimpressies van de stad Caravaca de la Cruz - De stad Caravaca de la Cruz ligt in de regio Murcia.De prachtige stad Caravaca de la Cruz ligt ten noordwesten van de provincie Murcia. In de huizen die zich rond het kasteel uitstrekken staan prachtige voorbeelden van de Murciaanse Renaissance.

DE STAD cartagena - Beleef Spanje

Het gebied waar Caravaca zich bevindt, werd al bewoond door de Aarische, Iberische en Romeinse culturen, maar de oorsprong van de stedelijke structuur moet worden gezocht in zijn Moorse verleden. Na de Reconquista werden deze gebieden bestuurd door de Tempeliers orde en vervolgens door de Orde van Sint Jacobus. In die tijd, tijdens de 16e en 17e eeuw, was dit Caravaca's periode van pracht, toen het het politieke centrum werd van een uitgestrekt gebied. Daarom heeft deze stad een enorme monumentale catalogus, vrucht van zijn historisch belang.

Een van de belangrijkste kenmerken is het kasteel dat boven de stedelijke lay-out van Caravaca uitsteekt. Het is van islamitische oorsprong, werd in de 15e eeuw uitgebreid door het beschermheerschap van de Tempeliers en behoorde later tot de Orde van Sint-Jacobs. De 14 versterkte torens zijn er om het heiligdom van de Santísima Vera Cruz te beschermen, dat in de 17e eeuw in het centrum werd gebouwd. De gevel, die een eeuw later werd gebouwd, is in barokke stijl. De site is eenHistorisch-artistiek Monument en herbergt het Museum voor Heilige Kunst en Geschiedenis.

Booking.com

Een van de religieuze constructies die als een bekroning van de Murciaanse Renaissance wordt beschouwd, is te vinden in Caravaca. Het is de kerk van El Salvador, die is uitgeroepen tot historisch-artistiek monument. De culturele tour wordt voltooid door de kerk van Soledad, die tegenwoordig het Archeologisch Museum is; het Carmelitas-klooster, gesticht door Sint-Jan van het Kruis; en de Purísima Concepción, die in de 16e eeuw werd gebouwd op de plaats van de oude Cofradía Hospitalaria de San Juan de Letrán-kerk. Van Renaissance oorsprong, binnen het interieur zijn er prachtige Mudejar koffers en barokke altaarstukken.

 

Caravaca de la Cruz is ook de vijfde stad waar je het Heilig Jaar (Julierjaar) kunt vieren in de katholieke religie, samen met Santiago de Compostela, Santo Toribio de Liébana, Rome en Jeruzalem. In dit opzicht wordt in deze stad om de zeven jaar het Heilig Jaar gevierd en kan men jubeljaar, plenaire, plechtige en universele aflaat bereiken. Het volgende Heilig Jaar is in 2024.

Feestdagen

De Santísima Vera Cruz festiviteiten vinden plaats tussen 1 en 5 mei. De twee belangrijkste hoogtepunten zijn de kleurrijke Caballos del Vino en Moren en Christenen parades. Op de derde zondag van elke maand is er een pelgrimsmarkt die typische producten en ambachten verkoopt.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MURCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO MURCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :