Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Reisindrukken van de stad San Pedro del Pinatar

Reisimpressies van het stadje San Pedro del Pinatar - het stadje ligt in de Spaanse  provincie en gelijktijdig regio Murcia , rond 67 kilometer noordelijk van de stad ligt de stad Elche en op rond 78 kilometer ligt de stad Alicante, zuidelijk van de stad San Pedro del Pinatar ligt Cartagena en op ongeveer 50 kilometer westelijk de stad Murcia 

REISINDRUKKEN VAN DE STAD SAN PEDRO DEL PINATAR

Kapel van Apostel Petrus

Deze stad kreeg haar naam in de zeventiende eeuw na de aanleg door de Franciscanen van een kapel, die gewijd is aan Apostel Petrus. Dit kwam doordat de meeste van de bewoners vissers waren. Voorheen was de gemeente bekend onder de naam Pinatar. Deze naam verkreeg het door het bestaan van uitgestrekte dennenbossen. In het boek "Libro de la Montería", dat handelt over het leven van Alfons XI van Castilië, wordt omschreven hoe jagers in het gebied tijdens de winterperiode op wilde zwijnen kwamen jagen.

Booking.com

Toerisme

De gemeente bevindt zich aan de noordkant van de Mar Menor en is gelegen aan de Middellandse Zee, gebied dat de Costa Cálida (spaans voor de warme kust) genoemd wordt. Daarenboven is er op haar grondgebied een natuurpark, dat Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar genoemd wordt. Het bestaat uit meren waar zout gewonnen wordt.

San Pedro del Pinatar kijkt uit op het rustige water van Mar Menor en is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen aan de kust van Murcia. Tradtioneel een zeevarend en agrarisch centrum, San Pedro del Pinatar is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische steden aan de Costa Cálida in Murcia.

 

De belangrijkste attracties van San Pedro zijn geconcentreerd rond het strand en de kust. Hier vindt u Lo Pagán, een levendig toeristisch centrum met allerlei vakantiefaciliteiten, zoals hotels, bars, restaurants en winkels. Naast de lange promenade met uitzicht op de Mar Menor liggen uitgestrekte stranden zoals La Puntica of Villananitos. Deze waterige omgeving, gecombineerd met de faciliteiten in de jachthaven, betekent dat je heel veel sporten kunt beoefenen, zoals zeilen, duiken of windsurfen.

 

Naast een van de architectonische symbolen van de stad, de Quintín-molen, bevat de omgeving het regionale park Salinas de San Pedro del Pinatar, een ruimte waar een groot aantal soorten trekvogels komen nestelen. U kunt ook profiteren van de therapeutische eigenschappen van de modder, vooral geschikt voor de behandeling van bot- en huidaandoeningen.

Stranden

Er zijn een aantal absoluut fantastische stranden in en rond de stad San Pedro del Pinatar. Rijd naar de duinen van Playa de la Torre Derribada en het strand van Llana, waar een sporthaven en een restaurant is, samen met voldoende parkeergelegenheid. Vanaf hier zijn de uitzichten op de bergen in de verte, de Middellandse Zee en de Mar Menor en La Manga uitstekend. Blijf tot de vroege avond om te genieten van de prachtige zonsondergang.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR MURCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: vvww.net

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE REGIO MURCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :