Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Shoppen in de stad Valencia

Shoppen in Valencia - Wil je wel eens weten waar je in Valencia het beste kunt gaan winkelen?

In de stad Valencia kun je uitstekend winkelen, dan Valencia heeft leuke winkelcentra en gezellige winkelstraten. Je kunt  natuurlijk ook gaan shoppen bij de grote Spaanse merken zoals Zara en Mango, maar soms is het veel leuker de grote winkelstraten links te laten liggen en de kleine smalle straatje in te lopen dan hier vind je vaak heel leuke boetiekjes en dat tegen aangenamen prijzen. 

SHOPPEN IN DE STAD VALENCIA

De stad Valencia heeft een groot-  en gevarieerd aanbod aan moderne hedendaagse mode, maar ook traditionele ambachten vind je in het oude historisch centrum en het winkelgebied rond Calle Colón. De pagina Beleef Valencia heeft de winkelstraten, winkelcentra's en winkelgebieden  eens voor je op een rijtje gezet!

De winkels in Valencia zijn in het algemeen geopend van maandag tot en met zaterdag  van 10.00 uur tot 21.00 uur en op zondags hebben de winkels in het centrum beperkte openingstijden. Dus je hebt genoeg tijd om je aankopen te doen.

 

formidabele aanbiedingen

Vind je tijdens de uitverkoop van 7 januari tot eind februari en in de zomer van 1 juli t/m 31 augustus, en vele winkels hebben ook nog eens  specifieke acties . 

Booking.com

Calle Colón

“Calle Colón is de belangrijkste winkelstraat van Valencia. Hier kun je werkelijk urenlang shoppen in de talloze verschillende winkeltjes!”

Welk groot winkelmerk je ook zoekt, je vindt het vast en zeker in of rondom Calle Colón, het meest populaire winkelgebied van de stad. De meeste winkels die hier liggen zijn de bekende winkelketens zoals Zara, H&M, Apple en Mango, en het merendeel zijn kleding- en schoenenwinkels, maar er liggen hier ook enkele kleinere boetiekjes, vooral in de kleine zijstraatjes. Colón heeft bijna alles voor de fashionista's, inclusief een brede selectie lokale schoenenwinkels.

 

TIP: Ga naar het nabijgelegen Calle Don Juan de Austria voor meer schoenenwinkels, kledingmerken en hebbedingetjes.

 

Adres: Calle Colón 

Openbaar vervoer:

Metro 3, 5, 7, 9 naar Colón;

Bus 5, 10, 13, 32, 81 naar Los Pinazos-Colón

Calle Poeta Querol

“Een mooi klein straatje waar je luxueus kunt winkelen.”

Er zijn niet zo veel luxe winkels in Valencia als in andere grote steden, maar als je op zoek bent naar duurdere merken dan is dit de straat waar je moet zijn. Deze winkelstraat ligt dicht bij het Colón-winkelgebied en andere winkelstraten, zoals Calle de la Paz (hotspot voor juwelen) en Pintor Sorolla (waar het warenhuis El Corte Inglés zich bevindt). Op Poeta Querol vind je luxe modemerken zoals Bulgari, Loewe, Hermes, Salvatore Ferragamo, Montblanc en de Valenciaanse porseleinfabrikant Lladró. In de omgeving liggen ook nog andere designerwinkels, en tal van cafés waar je je voeten even kunt laten rusten.

 

TIP: Bezoek de Oxfam-winkel op deze straat, en steun een goed doel met je aankoop!

 

Adres: Calle Poeta Querol 

Openbaar vervoer:

Bus: Lines 6, 26, 31 toMarqués de Dos Aguas–Paz

Metro: Lines 3, 5, 7, 9 to Colón

Centro Comercial Aqua

“Voor een fantastische winkelervaring, met een goede selectie winkels en een prachtig uitzicht op de Stad van de Kunst en Wetenschap, ga je naar het Aqua Winkelcentrum.”

Als je een winkelcentrum in Valencia wilt bezoeken voor een middagje shoppen, dan is Aqua een hele goede keuze. Het ligt naast de Stad van de Kunst en Wetenschap en Jardín del Turia. Het winkelcentrum zelf is groot en ruim van opzet, en heeft een breed winkelaanbod met een mix van Spaanse en internationale mode- en beauty merken, en woonaccessoires. Er zijn verschillende bekende restaurantketens te vinden (meer dan in andere winkelcentra). Er bevindt zich ook een bioscoop in het complex, en El Corte Inglés ligt aan de overkant van de straat.

 

TIP: De (gratis) Lego Fun Factory op de tweede verdieping is leuk voor de kinderen.

 

Adres: Calle de Menorca 19 

Openbaar vervoer:

Bus 1 and 99 naar Menorca-Centro Comercial 

Telefoon: +34 963 30 84 29 

Website: http://aqua-multiespacio.com/

Calle Jorge Juan

“Een prachtige straat vol met winkels in het midden- en luxesegment, van schoenen tot sieraden en speelgoed!”

Jorge Juan is een mooie straat net naast het Colón-winkelgebied, maar in tegenstelling tot Colón vind je hier veelal kleinere winkeltjes en zelfs een paar lokale boetiekjes. Enkele van de meest populaire winkels zijn Bimba & Lola, Uno de 50, Imaginarium, en Ese O Ese. Halverwege de straat bevindt zich de mooie gastronomische markt Mercado de Colón, waar je kunt pauzeren met een hapje of een drankje. Iets verder ligt het leuke kleine winkelcentrum Galería Jorge Juan waar je nog meer fantastische boetiekjes vindt, evenals de meubelzaak Habitat. Aan de andere kant van de markt, op Calle del Conde de Salvatierra, bevinden zich nog een aantal winkels.

 

TIP: Kijk omhoog naar de gevel van het ‘drakengebouw’ op de hoek met Calle Sorní.

 

Adres: Calle Jorge Juan 

Openbaar vervoer:

Metro 3, 5, 7, 9 to Colón

Ruzafa

“Zoek je hippe en coole vintage winkels? Dan is dit de plek waar je moet zijn!”

Ruzafa is tegenwoordig een echt alternatief hipsterparadijs met een mix van culturen, nieuwe trends en creativiteit. De winkels die je hier vindt zijn een afspiegeling van het karakter van de wijk; het zijn veelal kleine, onafhankelijke boetiekjes en winkels waar je kunst, handgemaakte items en vintagespulletjes kunt kopen, evenals originele accessoires en kledingstukken die je wellicht nergens anders in de stad zult vinden. De winkels liggen verspreid door de hele wijk, maar je kunt je ontdekkingstocht beginnen op Calle Cadiz en de omliggende straatjes.

 

TIP: Je kunt op de buurtmarkt, Mercado de Ruzafa, lekkere verse groenten en fruit, kazen en andere Valenciaanse producten kopen.

 

Adres: Calle Denia 

Openbaar vervoer:

Bus 2, 3, 19, 40, 79 naar Germanías-Sevilla 

Of bus 19, 40 to Reino de Valencia-Gregorio Mayans

Metro 3, 5, 9 to Xàtiva

Hier een paar praktische tips voor je gaat winkelen in Valencia

Openingstijden

  • De grote warenhuizen en winkelcentra zijn normaal gesproken geopend  van 09.00 uur of 10.00 uur tot 20.30 of 21.00 uur uur in de avond.
  • De kleine winkels en boetiekjes gaan s'middag dicht ( siesta) tussen 13.30 uur of 14.00 uur en gaan om 17.00 uur weer open .
  • Op zondag zijn alleen de grote winkels geopend in de toeristische gebieden.

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl     Geschreven door: Inés Benlloch

Wat gaan we ondernemen in Valencia

Misschien ook interessant :