Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


de wijk Malvarrosa in valencia

De Wijk Malvarrosa in Valencia - Beleef de wijk Malvarrosa in Valencia met tips van een local. Alle nuttige Reis- en Vakantie informatie voor de mooie wijk Malvarrosa in Valencia .

Malvarrosa een wijk in de stad Valencia - Malvarrosa in het Valenciaans heet deze wijk Malva-Rosa deze mooie naam heeft deze wijk te danken aan de stokroos deze bloem was hier vroeger veel te bewonderen.

DE WIJK MALVARROSA IN VALENCIA - Beleef Spanje

Foto: Fleur van de Put

Malvarrosa, de wijk ligt ongeveer 7 kilometer buiten het centrum van de stad Valencia, Het strand van Malvarrosa, is een oase buiten het drukke stad centrum, met een heerlijk lang gouden strand, leuke kleine snack barretjes aan de waterkant, en een prachtige boulevard om er zo heerlijk over te slenteren

Booking.com

Malvarrosa Beach was voorheen een commerciële handelszone, waar vissers hun lading kwamen lossen om daarna weer terug de zee op te gaan.

Na een opknapbeurt door een toegewijde tuinder, die de moerassen rondom het strand wilde verfraaien en er dus overal stokrozen plantte, veranderde Malvarrosa in een toevluchtsoord voor de bourgeoisie.

De beroemde Valenciaanse schilder Joaquín Sorolla schilderde hier zijn prachtige strandtaferelen – met het schitterende Valenciaanse licht! – en de schrijver Blasco Ibañez (wiens huis aan de noordkant van dit gebied ligt) bracht vaak tijd door op het strand.

 

Voorheen was het een eenvoudig en ietwat louche strandgebied, maar tegenwoordig is Malvarrosa een levendig strand dat makkelijk te bereiken is vanuit het centrum door zowel toeristen als locals. De wijk onderging een complete renovatie in de jaren ’90 waardoor het enorm is verbeterd. De boulevard, winkels en restaurants zijn allemaal in goede zin veranderd, maar als je toch wat authenticiteit zoekt kun je wat meer 'landinwaarts' gaan.

Aan het 1 kilometer lange (en 135 meter wijde!) strand vind je fietsstallingen, douches, strandvolleybalnetten, speeltuinen, sportplekken, fonteintjes en nog veel meer. Je kunt echt lange tijd op het strand relaxen en even weg zijn van de ‘grote stad’! Als je in dit gebied wilt verblijven, kun je eens kijken bij het nabijgelegen Balneario Las Arenas, een historisch gebouw uit de late 19e eeuw dat, hoewel het nu op een Vegas-gebouw lijkt, je compleet in de watten legt in een luxe omgeving met zeezicht.

Beleef Spanje

Houd je spullen goed in de gaten wanneer je op het strand bent, het komt voor dat hier dingen worden gestolen.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET!

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :