Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


De wijk Ruzafa  in valencia

De Wijk Ruzafa in Valencia - Beleef de wijk Ruzafa in Valencia met tips van een local. Alle nuttige Reis- en Vakantie informatie voor de hippe wijk Ruzafa in Valencia .

Zuidelijk van het oude stad centrum van Valencia vind je de wijk Ruzafa. De wijk Ruzafa is één van de hipste en één van de leukste kleurrijkste wijken van de stad Valencia. De wijk Ruzafa is zeker de meest interessante wijk om kennen te leren! Ruzafa in het Valenciaans 'Russafa' genoemd is de laatste tien jaar bijzonder vlug van een vrij eenvoudige buurt naar de hipste wijk van Valencia gegroeid

DE WIJK RUZAFA  IN VALENCIA - Beleef Spanje

De wijk Ruzafa, Russafa, Ruṣāfatu…

De wijk Ruzafa is een van de grotere wijken van het district L’Eixample. Ruzafa loopt zuidelijk van Gran Vía Marqués del Turia. Tot het jaar 1877 was dit nog een zelfstandige gemeente en tegenwoordig is het een wijk van de stad Valencia.

Booking.com

Deze wijk wordt Ruzafa genoemt in het Spaanse en Russafa is de Valenciaanse naam. Maar de naam is oorspronkelijk afkomstig uit een ver verleden toen de Moren hier nog de baas speelden. De naam is afkomstig van het Arabische woord Ruṣāfatu wat zoveel betekent als ‘tuin’. Ruzafa was vroeger, tijdens de Arabische heerschappij in de 9e eeuw, een recreatiegebied. Toen de Christenen het gebied overnamen, werd de wijk, die 2 kilometer ten zuiden van het oude Valencia lag, gebruikt om gewassen te verbouwen waarmee de stad werd bevoorraad.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Als je zo heerlijk door de straatjes van Ruzafa slenterd, zie je verschillende mooie gebouwen in karakteristieke Spaanse architectuur.

 

PLAZA DE TOROS

Plaza de Toros, de stierenvechtersarena ligt in het meest noordelijke deel van Ruzafa. Dit karakteristiek Spaanse gebouw uit 1850 wordt vandaag de dag ook als evenement- en concerthal gebruikt.

 

Toen de stadsmuren werden afgebroken, breidde Valencia uit naar het zuiden, naar de iconische wijk Rufaza, wat toen onderdeel werd van de stad Valencia.

IGLESIA PARROQUIAL DE SAN VALERO Y SAN VICENTE MÁRTIR

Deze 15e eeuwse kathedraal staat in het hart van deze wijk. Deze kathedraal is tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936) uitgebrand maar is in 1939 door Salvador en Manuel Pascual en José Luis Testor weer opgebouwd. Alle klokken zijn gemaakt na de burgeroorlog, omdat de vorige tijdens het conflict zijn vernietigd. Onder de lokale bevolking staat de Cathedraal bekend onder de naam "Ruzafa Cathedral"

 

MERCADO RUZAFA

Mercado de Ruzafa is goed herkenbaar aan zijn vele bonte kleuren elke kant heeft een andere kleur,  de vismarkt is de blauwe zijde, de andere drie kanten zijn groen, oranje/geel en bruin gekleurd.

Het is een leuke, gezellige en traditionele markt waar je heerlijk kunt genieten van de bedrijvigheid.

Het Is een markt met eten, verse groenten, fruit, vlees, vis en andere etenswaren. Mercado de Ruzafa is zeker een bezoek waard.

 

Openingstijden van de markt zijn van:  7:00 uur tot 15:00 uur  

Zondags gesloten

Adres: Plaza Barón de Cortes de Pallas, s/n. Valencia

Vroeger was Ruzafa een heel eenvoudige en typische Valenciaanse buurt met kleine winkeltjes. Het was niets bijzonders, en Ruzafa was vooral geen coole plek om rond te hangen, maar tegenwoordig is het dé plek waar je moet zijn. Je vindt er veel cafés, restaurants, vintagewinkeltjes, en er duiken steeds meer multiculturele evenementen op. Sommigen noemen Ruzafa zelfs het ‘Valenciaanse Soho’, er is hier namelijk van alles te doen. In deze fantastische buurt vind je veel etnische restaurant en de laatste modetrends, en kun je naar livemuziek luisteren of culturele events bezoeken. De meeste bedrijven die je hier ziet zijn nog steeds zelfstandig, maar de sfeer is nu veel jonger, hipper en multicultureler.

 

Tijdens het vuurfestival Las Fallas (elke maart) gaan de feesten in deze buurt door tot in de late uurtjes! Verschillende straten (zoals Sueca, Cuba en Literato Azorín) winnen regelmatig prijzen voor hun papier-maché monumenten en de kleurrijke lichtversieringen op straat. Op andere tijden van het jaar is Ruzafa eveneens een populaire uitgaansplek, met coole bars en clubs die verspreid liggen in de hoofdstraten.

 

Andere traditionele bezienswaardigheden in Ruzafa zijn de zoete en overheerlijke buñuelos-pitstop El Contraste (dat al sinds de jaren ’50 bestaat!). Een paar moderne klassiekers zijn Ubik Café, Dulce de Leche, Gnomo, Canalla Bistro, La Conservera, El Rus.. Er zijn er gewoon te veel om op te noemen! Het beste wat je kunt doen is gewoon rondlopen en de leukste en mooiste plekjes zelf ontdekken en beleven.

Beleef Spanje

Ga hier niet tijdens de lunch naartoe als je ook wilt gaan winkelen, de meeste winkels zijn namelijk tot 17.00 uur gesloten.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tix.nl

Wat gaan we ondernemen in Valencia?

Misschien ook interessant :