Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Maak een veelzijdige vakantie in Alicante

Maak een veelzijdige vakantie in Alicante geniet van de cultuur, de mooie natuur en altijd is er wel barretjes in de buurt om van die lekker Spaanse lekkernijen te genieten en vergeet niet de rest van de prachtige Costa Blanca beleven. Willen we? 

WELKOM IN ALICANTE MAAK EEN VEELZIJDIGE VAKANTIE IN ALICANTE  Maak een veelzijdige vakantie in Alicante geniet van de cultuur, de mooie natuur en altijd is er wel barretjes in de buurt om van die lekker Spaanse lekkernijen te genieten en vergeet niet de r

Alicante ligt aan de zonovergoten Costa Blanca, een populaire regio in het zuidoosten van Spanje. De stad wordt al meer dan 7.000 jaar bewoond, maar is pas sinds de Tweede Wereldoorlog in opkomst als een toeristische hotspot. Met de rijke historie en gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar is dat goed te begrijpen. Ga je mee op vakantie naar Alicante?

Booking.com

Must-sees tijdens een vakantie Alicante

Het Kasteel van Santa Bárbara is niet te missen tijdens een vakantie in Alicante. Het prijkt op de Monte Benacantil, de hoge heuvel aan het stadsstrand. De klim naar 166 meter hoogte kan wat pittig zijn, maar gelukkig gaat er ook een lift. En dan dat spectaculaire uitzicht! Duik vervolgens tussen de eeuwenoude muren in de geschiedenis van het kasteel.

In El Barrio de Santa Cruz gaan de spectaculaire vergezichten nog even door. In deze oude wijk klim je tussen de pittoreske straatjes met witgekalkte huisjes namelijk aardig wat traptreden op.

Wist je ze in Alicante een unieke feestdag vieren? Tijdens Los Fogueres de Sant Joan (in juni) worden enorme ninots – prachtige houten en piepschuimen beelden – verbrand. Bijzonder om eens mee te maken en jouw vakantie naar Alicante omheen te plannen! De rest van het jaar zijn de mooiste exemplaren gelukkig ook in het Museu de Fogueres te bewonderen.

 

Ontdek de zonovergoten Costa Blanca

De helderblauwe zee en goudgele zandstranden van Alicante zijn een fijne plek voor jong & oud. Het meest populair onder locals en vakantiegangers is stadsstrand Playa del Postiguet. Hier wappert de Blauwe Vlag, wat betekent dat het er schoon en veilig is. Flink wat uren hier besteden tijdens een vakantie in Alicante is geen straf!

Sportievelingen kunnen diverse watersporten bewonderen, terwijl kinderen zandkastelen bouwen op het langzaam aflopende strand. Voor een pauze tijdens het sunsnacken zijn bij het stadsstrand ook tal van gezellige barretjes geopend voor een zomerse cocktail. Proost op een geslaagde vakantie in Alicante!

 

Flaneren kun je leren

De dag afsluiten kan het beste met een wandeling tussen de locals op de Explanada de España. Deze brede promenade heeft een mozaïekvloer met een opvallend golfend patroon en wordt omgeven door tientallen palmbomen en leuke winkeltjes. Hier geniet je tijdens een vakantie in Alicante van een blik op de romantische zonsondergang, terwijl de haven met de dobberende bootjes steeds dichterbij komt. Dansschoenen mee? Dan blijft het hier nog lang gezellig in de bars en discotheken!

Culinair genieten

Alicante bruist van de restaurants en cafés. Plaza del Ayuntamiento is een leuke hotspot om tijdens een vakantie in Alicante uitgebreid tapas te eten met uitzicht op het 18e-eeuwse barokke gemeentehuis. Nog meer proeven kan in Mercado Central: een overdekte hal met tal van marktkraampjes en eetstandjes. Wat te proeven? De pincho’s, een belegd stokbroodje met een prikker erin. Buen provecho!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALICANTENOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALICANTE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :