Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Het Spaanse kasteel gebouwd op een rots in de vorm van een schip


HET SPAANSE KASTEEL GEBOUWD OP EEN ROTS IN DE VORM VAN EEN SCHIP

Dit fort uit de 10e eeuw heeft ook een hermitage binnenin. 

In de hele Spaanse geografie vinden we een groot aantal kastelen en velen vallen op door hun locatie .  Sommige bevinden zich op rotsen of bovenop een klif, en andere creëren met hun structuur figuren die niets te maken hebben met de klassieke kanonnen van een fort. 

HET SPAANSE KASTEEL GEBOUWD OP EEN ROTS IN DE VORM VAN EEN SCHIP

Kasteel van Castellcir, BarcelonaStadhuis van Castellcir

Dit is het geval met het Castellcir-kasteel, in de volksmond bekend als het Castell de la Popa . Het kleine stadje Castellcir in de provincie Barcelona en is gelegen op een imposante rots, die de achtersteven van een schip simuleert , vandaar de naam. Bovendien bevindt het zich in een perfecte natuurlijke omgeving voor liefhebbers van wandelen en daarom is het een bezienswaardigheid geworden voor alle reizigers in de omgeving. 

Booking.com

Meer dan 1000 jaar

De oorsprong van dit fort dateert uit de 10e eeuw , hoewel het voor het eerst gedocumenteerd lijkt in het jaar 1014 in de archieven van Sant Benet de Bages. Bovendien was zijn functie in deze jaren de verdediging van de vallei van de beek Castellcir-el Tenes. 

HET SPAANSE KASTEEL GEBOUWD OP EEN ROTS IN DE VORM VAN EEN SCHIP

Kasteel van Castellcir, BarcelonaWikimedia

Gedurende de volgende eeuwen had het fort verschillende functies en was het actief totdat het in het midden van de 20e eeuw werd verlaten. Dit betekende een diepe degradatie en achteruitgang van de hele structuur van het kasteel, waardoor de staat van ruïne waarin het zich momenteel bevindt, werd blootgelegd. 

 

Desondanks bevindt het zich in het register van culturele activa van nationaal belang van het Catalaanse erfgoed en in dat van activa van cultureel belang van het staatserfgoed.

 

Zijn structuur

Het kasteelcomplex wordt tegenwoordig gevormd door de muren, gedeeltelijk verwoest, en door de overblijfselen van het hoofdgebouw en de kapel van Sant Martí de la Roca . De hele structuur is gebouwd op een rots, zonder fundering, ongeveer 100 meter lang en 7 meter breed. 

 

Bovendien heeft het kasteel een enkele toegang , hoewel deze tijdelijk gesloten blijft voor stabilisatiewerkzaamheden op potentieel gevaarlijke kritieke punten, aldus de website van de gemeenteraad van Castellcir.

 

De route van het kasteel van La Popa 

Dit fort biedt de bezoeker een uitzonderlijke route door de natuurlijke omgeving waarin het zich bevindt, dat zijn startpunt heeft in de stad Castellcir zelf, naast de kwekerij El Petit Camacurt. De route is gedeeltelijk cirkelvormig, eenvoudig , ongeveer 9 kilometer lang en heeft een geschatte duur van 4 uur en 30 minuten. 

Onderweg kunt u genieten van het ongelooflijke landschap en enkele traditionele boerderijen. Daarbij komt nog de kerk van Sant Andreu de Castellcir,  en niet ver van het kasteel ligt de balma in Rome, waar naar verluidt een bandiet zich verstopte.

 

Hoe kom je er

Vanaf Barcelona is de reistijd ongeveer 55 minuten op de snelweg C-59. Van zijn kant heeft de reis vanuit Girona een geschatte duur van 1 uur en 30 minuten op de AP-7-weg.  

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

Bron: 20minutos.es Geschreven door Roberto Ruiz
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :