Tablao Flamenco in Granada


Tablao Flamenco in Granada

Diversen Flamenco shows in Granada compleet met tickets

Als je Granada bezoekt en het Alhambra hebt gezien dan loont het zeker om de wijk Albaicin en de zigeunerwijk Sacromonte te gaan bezoeken vooral de laatste zeer bekend door hun grotwoningen en Flamenco muziek. Het is zeker de moeite waard om een Tablao te gaan bezoeken of in het centrum van Granada of in deze wijken

Diversen Flamenco shows in Granada

De stad Granada en zijn Tablao Flamenco. Het is mogelijk om in de voetsporen te treden van de maestro Antonio Chacón, de bedenker van twee van de meest bekende songstijlen: de granaína en de media granaína . Chacón woonde aan het einde van de 18e eeuw lange tijd in Granada , toen men dacht dat hij deze genres van liederen componeerde. Een andere figuur die intrinsiek verbonden was met de flamenco scène in Granada was de dichter Federico García Lorca.

Booking.com

Granada: flamencoshow in La Alboreá

Dompel jezelf onder in de Spaanse traditie met een spannende flamencoshow in Granada. Geniet van gereserveerde zitplaatsen met een prachtig uitzicht op de voorstelling en geniet (optioneel) van een Iberisch assortiment ham en chorizo en een glas wijn. Geniet van een magische Flamencoshow, perfect voor het hele gezin, op een locatie in het centrum van Granada. Nip aan een glas lekkere Spaanse wijn in combinatie met traditionele Spaanse hapjes, als je voor deze optie kiest. Profiteer van een gereserveerd zitgedeelte en een grote selectie lokale wijnen (ter plaatse te koop). Voel de passie van de lichamen van de dansers trillen en beleef een perfecte culturele avond met een professionele flamencoshow, een traditie die sinds de 18e eeuw steeds populairder is geworden.

  • Dans mee op de livemuziek en geniet van de levendige energie van de artiesten
  • Bewonder een authentiek flamenco-optreden in de geboorteplaats van de kunstvorm
  • Dompel jezelf onder in de Andalusische geschiedenis, cultuur en traditie tijdens een liveshow
  • Geniet van de unieke intieme sfeer van een grot als uw locatie
  • Proef de heerlijke regionale hapjes, heerlijke wijnen en bieren die tijdens de show worden aangeboden

Albaicín & Sacromonte: tour met flamencoshow

Geniet van het beste uitzicht op het Alhambra en ervaar goed bewaarde tradities tijdens deze rondleiding door de zigeuner wijk Albaicín en Sacromonte, twee van de meest typische buurten in Granada. Rond je tour af in een tablao flamenco met skip-the-line toegang. Ontdek Albaicín (ook wel Albayzín), de oude Arabische wijk. Wandel door de smalle straatjes en ervaar de sfeer van de bars en terrassen. Ga vervolgens naar Sacromonte, van oudsher de thuisbasis van zigeuners, kunstenaars en bohemiens. Leer de legendes en verhalen die de personages die in deze buurten woonden hebben achtergelaten, waaronder het verhaal van onder andere Mariana Pineda, de minnaars van de Aljibe en de zigeuner Chorrohumo. 

Om je tour compleet te maken, kun je genieten van een unieke flamenco-ervaring bij Tablao Flamenco La Alboreá, gelegen in het hart van Granada naast het beroemde Plaza Nueva. De locatie is op loopafstand van bijna elk punt in het oude stadscentrum. Tablao La Alboreá biedt authentieke flamencoshows van ongeveer een uur lang en met vier artiesten, van wie velen sterke wortels hebben in de stad Granada.

De wijk Sacromonte

Er is geen structuur in de wijk Sacromonte, met zijn grotwoningen die zijn uitgegraven in de legendarische heilige berg, de Monte Sacro del Valparaíso. Dit mysterieuze deel van Granada is de inspiratie geweest voor de verzen van zoveel dichters en flamencodansen, met zijn met maan gevulde tuinen vol met cactusvijg en aloë.

FLAMENCO-ROUTE IN DE REGIO GRANADA

De eerste gedocumenteerde kolonisten hier waren de zigeuners die arriveerden met de christelijke troepen van de katholieke koningen , voor wie ze werkten als metaalbewerkers. Hun liederen en dansen versmolten met de Andalusische muzikale tradities en zo ontstond de zambra-dans, een oude vorm van flamenco met passen gebaseerd op de zigeunerbruiloftsdansen, waarvan je nog steeds kunt genieten in de vele flamencobars in de omgeving.

Granada Authentieke flamencoshow van 1 uur

De flamencodans is gevuld met leven en emotie. Ervaar een uitvoering van 1 uur van deze unieke kunst in Granada, een van de belangrijkste locaties waar flamenco is ontstaan. Eeuwenoude flamenco heeft een rijke geschiedenis die zich ontvouwt met elke stamp van de voet van de danser, tokkel van de gitaar van de muzikant en handgeklap van de zanger. Het is geworteld in de zigeunercultuur van Andalusië, in het zuiden van Spanje. Een groep flamencoartiesten zal dansen en zingen terwijl u achterover leunt met een drankje en geniet van de voorstelling. Elke avond zorgen een zanger, een gitarist en 2 dansers voor een onvergetelijke show.

Granada: Flamencoles met de cast van Tablao La Alboreá

Er is geen betere plek om Flamnenco te leren dan in Granada. Danslessen, gitaar, zang, flamenco klappen en cajón lessen bij Tablao Flamenco La Alboreá. Gedurende 2 uur leert een professionele flamencokunstenaar de basisbegrippen van deze honderdjarige kunst, immaterieel erfgoed van de mensheid, op een eenvoudige, aangename manier en in een informele sfeer. Leer de basistechnieken van flamenco, zapateado, armen, lichaamstechniek, draaien en draaien, balans, bewegingen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SIERRA ESPUÑA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE  HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :