De beroemdste straten van Barcelona


DE BEROEMDSTE STRATEN VAN BARCELONA

Maak kennis met de beroemdste straten van Barcelona ; een unieke stad. Een wandeling door de wijken is om de geschiedenis en de essentie van een van de meest avant-garde, multiculturele en kosmopolitische steden van Europa te ontdekken.

DE BEROEMDSTE STRATEN VAN BARCELONA

Maak kennis met de beroemdste straten van Barcelona

Passeig de Gràcia

In tegenstelling tot zijn oorsprong is Passeig de Gràcia nu een van de meest glamoureuze en drukste straten van de stad.

Beroemd als een van de belangrijkste winkelgebieden in Barcelona, het is ook een van de belangrijkste centra van het modernisme in Barcelona. In die zin kun je de tour beginnen met een bezoek aan Casa Milà (ook bekend als La Pedrera ), een architectonisch wonder ontworpen door Gaudí. 

Booking.com

U zult verliefd worden op zijn kronkelige rondingen, onmogelijke vormen en een decoratie die elementen van de natuur imiteert.

We gaan verder met de schatten van het modernisme en de volgende halte is La Manzana de la Discordia , gelegen tussen de straten Aragó en Consell de Cent, het is een authentiek openlucht architectuurmuseum dat drie van de beste werken van de belangrijkste architecten van die tijd.

De Rambla

La Rambla (waar Hotel Arc zich bevindt ) is de beroemdste straat in Barcelona en een van de belangrijkste verkeersaders van de stad. Wandelend over de 1,3 kilometer (die Plaça Catalunya verbindt met de zee) vind je prachtige kiosken met bloemen en lokale producten, ijssalons, eeuwenoude winkels, souvenirwinkels, straatartiesten en een onophoudelijke stroom van mensen die het met leven vult.

 

Dit zijn enkele van de belangrijkste plekken op La Rambla:

  1. Colom gezichtspunt . Vanaf het uitkijkpunt Colón kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de haven van Barcelona
  2. Gran Teatre del Liceu . Heel dicht bij het hotel ligt het Gran Teatre del Liceu, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste operahuizen ter wereld (met een capaciteit van 2.292 zitplaatsen) en een waar cultureel en architectonisch icoon van Barcelona.
  3. Plaça Reial. Iets voor het Liceu ligt Plaça Reial, een prachtig neoklassiek juweel waarin 19e-eeuwse gebouwen en traditionele winkels naast restaurants, cafés, winkels en uitgaansgelegenheden bestaan, ideaal om te ontspannen en een drankje te drinken.
  4. Canaletes fontein. De Canaletas-fontein, die ook een lantaarnpaal is, staat bekend als het ontmoetingspunt waar FC Barcelona-fans de clubtitels vieren.

 

Plaça Catalunya

Aan het einde van La Rambla komt u aan op het altijd levendige Plaça de Catalunya , een bijenkorf van burgerlijke, commerciële, culturele en vrijetijdsactiviteiten waarin een veelvoud aan activiteiten wordt georganiseerd, waardoor het het hart van Barcelona is. Plaça Catalunya is niet alleen een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Barcelona, maar ook een centrale as waar de belangrijkste straten van de stad samenkomen: La Rambla, Rambla de Catalunya, Passeig de Gràcia, Portal de l'Àngel en Avinguda Diagonal.

 

Portal de l'Àngel

Nog een van de belangrijkste commerciële gebieden van Barcelona. In deze gezellige voetgangersstraat vind je winkels van praktisch alle grote franchises, maar ook schoenenwinkels, accessoireswinkels en El Corte Inglés.

De bevoorrechte locatie (naast Plaça Catalunya en de prachtige kathedraal van Barcelona, verbonden met de Gotische wijk) en de grote toestroom van bezoekers die het ontvangt, hebben van Portal de l'Àngel een van de 20 duurste straten ter wereld gemaakt wanneer ze een winkel openen .

 

Avinguda Diagonal

Trouw aan zijn naam, doorkruist deze grote laan (11 kilometer) Barcelona diagonaal van de berg naar de zee, volgens het stedenbouwkundig plan waarmee de ingenieur Ildefonso Cerdá de stad in de 19e eeuw transformeerde.

 

Zoals je je kunt voorstellen, kun je bij het oversteken van de Diagonal alles vinden, van enkele van de belangrijkste winkelcentra in Barcelona tot klassieke paleizen, parken en emblematische gebouwen.

 

Onder hen is het Casa de les Punxes , dat opvalt als een van de best bewaarde schatten van het Catalaanse modernisme. Het gebouw, dat in 1975 tot Nationaal Historisch Oriëntatiepunt werd uitgeroepen, dankt zijn naam aan de zes torens in de vorm van een spijker ('punxes' in het Catalaans) die uitkijken over de imposante façade.

Een andere must-see is het Koninklijk Paleis van Pedralbes en de prachtige en aromatische tuinen eromheen.

Plaça d'Espanya

Plaça d'Espanya, ontworpen door de modernistische architect Josep Puig i Cadafalch en gebouwd tijdens de Wereldtentoonstelling van 1929, is een van de belangrijkste punten in Barcelona die de wijk Sants, Gran Vía, Paral-lel en Parque de Montjuïc met elkaar verbinden.

 

In het midden van het plein staat de monumentale Font dels Tres Mars (fontein van de drie zeeën), die de drie zeeën symboliseert die het Iberisch schiereiland omringen.

 

In de buurt vindt u de oude arena van Las Arenas die is omgebouwd tot een winkelcentrum en, als achtergrondafbeelding, het indrukwekkende Nationale Kunstmuseum van Catalonië (MNAC) en de Magische Fontein van Montjuïc, waarvan de licht-, muziek- en watershows de geneugten van honderden van bezoekers per nacht.

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN BARCELONA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :