Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Buitrago del Lozoya

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 07:43

HET STADJE BUITRAGO DEL LOZOYA

Het stadje Buitrago del Lozoya is een mooie Middeleeuwse plaatsje in regio Madrid in centraal Spanje

In het dorpje Buitrago del Lozoya vind je kunst, cultuur en geschiedenis in een bevoorrechte natuurlijke omgeving op korte afstand van de hoofdstad van Madrid. De stad is een van de weinige steden die zijn complete stadsmuren heeft behouden, die van Moorse oorsprong zijn (11e eeuw) en in de 15e eeuw zijn gerestaureerd. Het stadje ligt op een schiereiland omgeven door de rivier Lozoya .

Het stadje Buitrago del Lozoya

Er zijn genoeg redenen om een dag door te brengen in dit mooie stadje ongeveer 75 kilometer noordelijk van  Madrid, aan de voet van de Somosierra-haven . Het stadje wordt omringd door de rivier Lozoya waaraan het ook zijn naam ontleent. 

Buitrago del Lozoya is een van die leuke charmante steden die de meeste van ons graag bezoeken waar we zo heerlijke door de smalle steegjes kunnen slenteren en ons verplaatsen kunnen naar lang vergeten tijden. 

Booking.com

Een uitzonderlijk middeleeuws erfgoed

Naast het prachtige plaatje waarmee Buitrago haar bezoekers verwelkomt, waarbij de oude historische gebouwen opvallen in een weelderig groen landschap , geeft een eerste wandeling door de oude stad je een idee van de historische en culturele rijkdom die de kleine gemeente bewaart. 

 

Het eerste dat uw aandacht trekt, zijn de muren , die hun inwoners lijken te willen beschermen tegen de rivier zelf. Ze vormen het oudste versterkte complex in de regio van Madrid en naar schatting zijn deze stevige muren gebouwd in het moslimtijdperk of aan het begin van de christelijke verovering. Een deel van de muur is te bezichtigen en kan worden bewandeld. 

Bij het betreden van deze prachtige stad, over de oude brug , ook wel El Arrabal genoemd, zie je gelijk een prachtig aanzicht van het architecturale stadje. Als je eenmaal binnen de muren bent loop je naar het kleine maar prachtige historische centrum. 

 

Bezienswaardigheden

  • Het Kasteel van Buitrago of Mendoza . Het dateert uit het einde van de 14e eeuw en is opgetrokken in baksteen en metselwerk. Het was de residentie van de markies van Santillana en ook van koningin Juana van Portugal, die hier woonde met haar dochter Juana la Beltraneja. De architectuur doet denken aan de Mudejar-stijl en de zeven torens vallen op doordat ze allemaal verschillend zijn. 

 

  • De Klokkentoren . Het is gelegen aan de Plaza  de la Constitución en is een goed referentiepunt voor elke bezoeker vanwege zijn ligging, in het historische centrum. Hier is ook het VVV-kantoor .

 

  • De Kerk van Santa María del Castillo . Het staat naast de klokkentoren en het is een van de essentiële monumenten van Buitrago del Lozoya. Er wordt aangenomen dat het op een oude moskee is gebouwd en hoewel het meerdere keren is gerestaureerd, blijft het silhouet deze stad benadrukken en bijna bepalen. Binnen, op het hoofdaltaar, heb je een prachtig Mudejar-cassetten plafond dat zeker een kijkje waard is.

Een cultureel stadje waar je meerdere activiteiten kunt ondernemen

Naast wandelen door de straten en genieten van het historische erfgoed, is er in Buitrago del Lozoya altijd iets te doen. Onder de essentiële culturele bezoeken mag u het Picasso Museum niet missen,  want hier kunt u meer dan 60 werken zien , vooral tekeningen en litho's, van de kunstenaar uit Malaga, die behoren tot de collectie die door Eugenio Arias is geschonken.

Als je in de tweede helft van juli gaat, kun je een van de concerten bijwonen die plaatsvinden tijdens het Marqués de Santillana-festival voor oude en klassieke muziek , in een unieke omgeving, zoals de kerk van Santa María of de paradeplaats van het kasteel. Vraag op het VVV-kantoor hier kunnen ze u alles vertellen over wat er allemaal te doen is.

Ontdek de natuurlijke omgeving van het stadje Buitrago del Lozoya

Het is het prima plaatsje om van een leuk en een geweldig weekend te gaan genieten. Naast het proeven van enkele van zijn gastronomische specialiteiten, kunt u ook een wandeling door een van de vele recreatiegebieden rondom Buitrago of maak een wandeling of ga met de fiets genieten van de  omgeving met zijn natuurlijke schoonheid.

 

Een goed plan is om naar de middeleeuwse tuin en het park van de villa te gaan , aan de noordkant van de muur. Het is ideaal voor een rustige wandeling en daarnaast vindt u hier een prachtige rozentuin naast aromatische en medicinale planten die al in de middeleeuwen werden gebruikt. 

Ook het recreatiegebied Riosequillo , zo'n twee kilometer van het centrum, is ideaal voor een wandeling door de natuur. 

 Een van de mooiste wandelpaden is het Gariñas-pad , ongeveer vier kilometer lang en geschikt voor beginners. Het begint vanaf de Lozoya rivierpromenade, van hieruit wandelt u heerlijk ontspannen door de prachtige natuur naar het oude paleis van El Bosque .

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com/
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :