Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Brañosera

Gepubliceerd op 7 januari 2023 om 10:54

Het oudste dorpje van Spanje, Brañosera

Het Spaanse dorpje Brañosera is het oudste dorpje, zover bekend is in Spanje en ligt in de provincie Palencia in de regio Castilië en León. In het natuurpark Montaña Palentina ligt dit stadje die is geclassificeerd als de oudste op Spaans grondgebied. Een dorpje van slechts 300 inwoners die 1.200 meter boven de zeespiegel ligt midden in de natuur. 

HET OUDSTE DORPJE VAN SPANJE BRAÑOSERA

Een bestemming vol geschiedenis, momenteel heeft deze stad, voorheen bekend als “tierra de brañas y osos”,  land van frisse weiden en beren, gelegen in het natuurpark Fuente Cobre, haar traditionele en middeleeuwse architectuur behouden. Sommige huizen gebouwd van steen en eikenhout omgeven door bomen die een uniek ansichtkaartbeeld creëren.  

Booking.com

Als je een weekendje weg wilt, maar je weet niet goed waar je heen wilt zijn er vele plekken om naartoe te gaan. Spanje is een geliefde vakantiebestemming, maar het land is groot en er zijn zoveel mooie plaatsen om te bezoeken. Je kunt naar de zee, het strand, de woestijn, het groen en nog eindeloos veel meer. Als je van cultuur en geschiedenis houdt, hebben we hier een perfecte locatie voor je gevonden. Die locatie is namelijk het oudste dorp van Spanje; de perfecte plaats om een reis te maken door de geschiedenis van Spanje.

In het nationaal park Montaña Palentina ligt een dorpje met ongeveer driehonderd inwoners  op 1200 kilometer hoogte en het is omringd door natuur. De naam van het plaatsje is Brañosera en het ligt in de provincie Palencia in de regio Castilië en León. 

 

Dit dorp wordt beschouwd als het eerste dorp dat ooit gebouwd werd door de mensen die het land hier bevolkten. Graaf Munio Núñez verleende de eerste privileges en rechten aan deze nederzetting. Dit gebeurde op 13 oktober 824. Dat is de datum waarop het dorp zelf dingen mocht gaan bepalen en waarop de lokale gemeente is ingesteld. Dit was een primeur voor heel Spanje. 

 

Het dorp was eerder bekend onder de naam ‘tierra de brañas y osos’ (land van frisse weiden en beren). Het is gelegen in de bergen van Palencia in een gebied dat Fuente cobre (bron van koper) heet. Men doet er erg hun best om de traditionele middeleeuwse architectuur te behouden. De huizen zijn gebouwd van steen en eikenhout en het is omringd door bomen. Dit geeft een pittoresk en uniek beeld van Brañosera. 

Ook voor de actievere bezoeker is dit trouwens een mooi gebied. Er zijn verschillende mooie wandelroutes die vanuit het dorp gelopen kunnen worden. Eén van die routes is de route ‘Besaya’ die onderdeel is van een gedeelte van de camino de Santiago. Andere bijzondere dingen die te zien zijn in het dorp zijn de kerk; de Santa Eulália en ook de Ermita van San Miguel.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SALOBRENA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: SpanjeVandaag
WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :