Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Markten Denia

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 15:02

Markten in Denia

Vakantie SpanjeProvincie AlicanteCosta Blanca • Markten in Denia

Markten in Denia, op verschillende dagen zijn er in Denia markten. Ga eens naar de markt in Denia, en slenter gezellig over de markt. Trouwens weetje waar het woord markt van afstamt? Het woord markt stamt af van het Latijnse woord mercatus, wat gewoon markt en handel betekent. Hier vind je een klein overzicht zodat je in ieder geval geen koopje mist!

Markt-Denia

Mercadillo op maandag

Op maandagmorgen is de ‘Mercadillo’ al jaren een vaste traditie, op de parkeerplaats van Torrecremada.  Hier komen duizenden mensen samen op zoek naar een koopje. Ook voor toeristen is dit een top activiteit in Denia!

Booking.com

Er zijn zowat 400 marktstalletjes om in rond te snuffelen. Naast fruit, groenten en andere eetwaren vind je er ook kledij, keramiek, terracotta potten, hoeden, manden, speelgoed,... Maar ook goed geprijsde lederwaren als tassen, schoenen en riemen. Voor de kinderen zijn er bijvoorbeeld ook vrolijk gekleurde snoepjes om ze even mee zoet te houden.

Hoe laat? De markt is open van 8.30 tot 14 uur.

Omwille van de drukte in de zomer geldt vooral dan: hoe vroeger je de Mercadillo bezoekt, hoe beter. Niet alleen omwille van de warmte rond het middaguur, maar ook omwille van de vele bezoekers, waardoor het soms eerder schuifelen wordt dan vlot wandelen langs de vele marktstalletjes.

Tips voor een bezoek aan de Mercadillo

Smeer je goed in tegen de zon, want er zijn heel wat open plaatsen op deze markt. Ook een hoed of pet kunnen erg van pas komen als bescherming tegen de felle zon. 

Krijg je het toch te warm? Er zijn voldoende stalletjes die frisse drankjes als vers fruitsap serveren. Ook voor wie honger heeft, is er allerlei lekkers. Zo ontbreken churros con chocolate (gefritureerde deegstengels met warme chocolade) zeker niet op een lokale markt als deze.

Zorg echter wel dat je voldoende contant geld bij hebt, want dat is vaak het enige wat verkopers aan dergelijke marktstalletjes aanvaarden. Let ook op voor zakkenrollers, want in de drukte van markten weet je maar nooit. 

Hoe kom je er?

De Mercadillo op maandag vindt plaats op de Explanada Torrecremada, op de parking aan de rand van Denia.

  • Kom je met de trein naar Denia? De Mercadillo bevindt zich op een redelijke wandelafstand van het treinstation. Vlakbij het station bevindt zich de Dienst Toerisme van Denia (Dr. Manuel Llatur n1), waar je een kaart kunt ophalen. Volg gewoon de Passeig del Saladar, steeds rechtdoor in westelijke richting, tot aan de Plaza Jaime. Sla daar rechtsaf en je zult de Mercadillo zien. 
  • Het busstation bevindt zich een stuk dichter bij de Mercadillo. Ook hier loop je in westelijke richting, via de Patricio Ferrandiz straat, die evenwijdig loopt met Passeig del Saladar, tot aan de Plaza Jaime en dan rechtsaf. 
  • Met de auto kan het even zoeken zijn naar een parkeerplaats in de straten rondom, maar wij vonden in de maand augustus relatief snel een gratis parkeerplaats. Misschien hadden we gewoon geluk; anders zijn er nog altijd publieke parkeergarages.

 

Artisanale markt aan de haven

Van maart tot november is er een fijne artisanale markt in Denia! Het blijft er gedurende die hele periode immers heerlijk weer, van lente tot zomer en herfst. In de zomer is de markt er elke dag, in de lente tijdens het weekend. De markt is 's avonds te bezoeken van 19u tot middernacht, als het lekker afkoelt bij zonsondergang en de zwoele mediterrane avond uitnodigt tot een aangename wandeling langs de haven Cervantes. 

Geschenkjes, kleren, lederwaren, sieraden,... Zelfs als je niets nodig hebt is het altijd leuk om langs de kleurrijke stalletjes te kuieren! Het zijn vooral artistieke 'hippies' die gedurende die warme periode hun waar uitstallen aan de Explanada Cervantes, de boulevard omzoomd met palmbomen die parallel loopt aan de haven. 

Het gaat vooral om juwelen en sieraden en allerlei accessoires, van tassen tot riemen voor mannen en vrouwen, speelgoed voor kinderen, sleutelhangers,... Leuk ook om er een geschenkje of vakantieherinnering te kiezen! Word je even moe, dan is een terrasje hier nooit veraf om er van de ontspannende avondsfeer te genieten.

Rastro op vrijdag

De bekendste en grootste ‘Rastro’ in Spanje is die in Madrid op zondagmorgen, maar ook in Denia kun je snuffelen tussen allerlei tweedehandswaar als je daar zin in hebt! Een Spaanse rommelmarkt, het is eens iets anders. Ze vindt plaats in calle La Vía, vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur

De eerste zondag van de maand van 9:00 tot 15:00 uur is een gelijkaardige markt te vinden in het riurau de Jesús Pobre. 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DENIA NOOIT VERGEET

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in aan  de Costa Blanca?

Dit Is misschien ook interessant: