Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Agaete

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 10:56

REISINDRUKKEN VAN HET DORPJE AGAETE op GRAN CANARIA

Reisimpressies van het stadje Agaete, dit plaatsje ligt in de Spaanse provincie Las Palmas op Canarische Eilanden. Agaete ligt aan de noordwestkust van Gran Canaria. Het dorpje ligt in de gelijknamige gemeente in deze gemeente liggen nog een aantal andere dorpjes, zoals het vissersdorp  Puerto de las Nieves.

REISINDRUKKEN VAN HET DORPJE AGAETE OP GRAN CANARIA

Het is een van de mooiste steden in het noorden van Gran Canaria. Gelegen in de gemeente met dezelfde naam, vinden we een stad met witte huizen en Canarische balkons. Je kunt niet stoppen met wandelen door het historische centrum en enkele van zijn wonderen ontdekken, zoals de Huerto de las Flores of de Iglesia de la Concepción. 

Booking.com

Naast de stad Agaete, binnen dezelfde gemeente, kunnen we ook de  Puerto de Las Nieves en zijn emblematische Vinger van God bezoeken.

Puerto de Las Nieves is de visserswijk van Agaete , waar u de prachtige stranden, de Ermita de Las Nieves, een breed aanbod aan restaurants, souvenirwinkels en een van de havens die Tenerife met Gran Canaria verbindt, kunt vinden.

Het historische centrum van Agaete bestaat uit witgekalkte huizen met groene of bruine deuren en ramen en houten balkons. Boven de huizen steekt de rode koepel van de Iglesia de la Concepción uit, gebouwd op de plaats van de eerste kapel (1515), waar het centrale plein en de oudste straten van het dorp omheen liggen. Nadat de oorspronkelijke kerk door brand was verwoest, werd in 1874 een nieuwe kerk ingewijd en een nieuw deel van Agaete gebouwd. Tegenover de kerk kwam het Plaza de la Constitución met daaromheen de belangrijke gebouwen van de gemeente.

 

Het Huerto de las Flores is een botanische tuin in het centrum van Agaete met een grote variëteit aan exotische groenten.

 

Van oudsher is landbouw de economische motor van de gemeente. De verschillende gewassen werden via de haven Puerto de las Nieves vervoerd naar andere Canarische Eilanden. Er zijn vele plantages met onder andere koffieavocado's en papaja's. 

 

Ze staat bekend om haar visgerechten. In Agaete wordt ook kaas gemaakt, een geitenkaas met een zachte smaak. De kaas wordt ambachtelijk geproduceerd in een aantal traditionele kaasmakerijen.

 

Het natuurpark van Tamadaba is een beschermd gebied en heeft de hoogste toppen van de gemeente (1180 meter) en het grootste pijnboombos van Gran Canaria.

REISINDRUKKEN VAN HET DORPJE AGAETE OP GRAN CANARIA
REISINDRUKKEN VAN HET DORPJE AGAETE OP GRAN CANARIA

De natuurlijke zwembaden van Las Salinas

Er is een wandeling die de Puerto de Las Nieves verbindt met de bekende natuurlijke zwembaden van Agaete genaamd Las Salinas. Jaren geleden was het een zoutmijn, vandaar de naam.  Tegenwoordig is het een perfecte plek voor het bad gevormd door drie poelen van vulkanisch gesteente met zeewater. We willen u echter informeren dat het hier veel winderiger is dan op de stranden van Agaete en dat het soms oncomfortabel is om te zijn. De beste tijd om van de zwembaden te genieten is in de maanden september en oktober.

 

Valle de Agaete (Agaete-vallei)

De Agaete-vallei is een van de minst bekende uithoeken van Gran Canaria. Echter, iedereen die het bezoekt wordt betoverd door de schoonheid ervan . Hier vallen de koffieplantages van de vallei op . U kunt ook een boerderij of wijnkelder bezoeken, zoals Los Berrazales

Dedo de Dios (vinger van God)

De Dedo de Dios of Vinger van God was een van de symbolen van Gran Canaria . Een van de belangrijkste natuurlijke monumenten van het eiland. En we zeggen "was" omdat in 2005 de tropische storm Delta het wegvaagde . Het was een handvormige rotsformatie waaruit een dunne vingervormige rots uitstak. Bovendien leek die vinger naar de hemel te wijzen. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds mogelijk om vanaf het dok te bekijken wat er nog over is van de Vinger of zoals sommigen het noemen, de stronk van God 

 

La rama fest

Tot slot, een van de dingen die u in Agaete kunt doen, is naar een van de meest populaire festivals van de Canarische Eilanden te gaan: La Rama de Agaete . La rama betekent "tak". Het feest van La Rama vindt elke 4 augustus plaats en duizenden mensen van over het hele eiland en zelfs van andere Canarische eilanden komen daar samen. De act begint naast de kerk van La Concepción. Alle assistenten en pittoreske papagüevo's (wandelende poppen met grote koppen) dansen door de stad op het geluid van de band van Agaete terwijl ze hun takken van dennen of eucalyptus schudden. La Rama eindigt wanneer het aankomt op het strand en de kerk van Las Nieves.

Bron: Wikipedia

Wat gaan we ondernemen op Gran Canaria?

Misschien ook interessant :