Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

11 Musea in de stad Valencia

 11 prachtige bezigheden in de stad Valencia

Een overzicht van de 11 leukste en mooiste musea in de stad Valencia. De stad Valencia heeft 35 verschillende museas waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. De stad Valencia is op twee na de grootste stad van Spanje. Ontdek, Beleef en Geniet van deze stad vol met cultuur, kunst en traditie. We hebben een overzicht gemaakt van de elf leukste en mooiste musea in Valencia, je vind hier kunstwerken van de grootste artiesten uit Spanje maar ook tijdelijke kunsttentoonstellingen en natuurlijk het grootste wetenschapsmuseum van Europa. Ja Valencia is zeker een bezoek waard

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

IVAM - Het Valenciaanse Instituut voor Moderne Kunst

Het Valenciaanse Instituut voor Moderne Kunst, ook wel IVAM genoemd, telt meer dan 11.000 moderne kunstwerken - waaronder schilderijen, tekeningen, standbeelden en foto´s. Zo vind je er stukken van de in Valencia geboren schilder Joaquien Soralla. Ook werken van Julio Gonzalez en Pablo Picasso maakten deel uit van de verschillende collecties in het museum. Even wat rust nodig? Bezoek dan het café in het museum, voordat je verdergaat naar de volgende plek.

Ook worden er iedere maand gratis activiteiten georganiseerd in het museum, zoals bijvoorbeeld lezingen van boeken en poëzie, maar ook filmvertoningen, muzikale optredens en presentaties met lokale kunst. 

In de kelder kun je de grote oude muur bekijken, die deel uitmaakte van een middeleeuwse stad en die werd ontdekt tijdens de constructie van het museum. Zowel studenten als kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de bibliotheek, waar ze wel 47.000 documenten kunnen raadplegen.

 

Adres : IVAM, Calle Guillem de Castro, 118, Valencia. 

Website : https://www.ivam.es/en/

Booking.com

Het museum in de Kathedraal van Valencia

Het museum in de Kathedraal van Valencia is een absolute must see als je op reis gaat naar Valencia. Het museum werd geopend in 1761 en ligt in het hart van de kapel van de Heilige Graal. Er hangen voornamelijk schilderijen uit de vijftiende en de zestiende eeuw, maar je vindt er ook twee werken van de schilder Goya uit het jaar 1799. De kathedraal is zeker een bezoekje waard.

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Hij werd gebouwd op de oude locatie van een moskee, die op zijn beurt weer gebouwd werd op de resten van een Romeinse tempel. Het rijst trots uit boven het Plaza de la Reina (Plein van de Koningin) en de rest van de stad. De toren ¨El Miguelete¨ is wel 51 meter hoog en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht. Houd er wel rekening mee dat je 207 traptreden moet klimmen om de top te bereiken! 

 

Adres : Plaza de la Reina,  46003 Valencia.

Website : https://museocatedralvalencia.com/en/#visitingtimes

Museo de las Ciencias Príncipe Felipe - Stad van de Kunst en Wetenschap

De Stad van de Kunst en Wetenschap in Valencia is een van de voornaamste toeristische trekpleisters in de stad: naast een museum is het ook een futuristisch archeologisch kunstwerk, dat uit meerdere gebouwen bestaat. El Museo de Las Ciencias Príncipe Felipe maakt er deel van uit en weerspiegelt de technologische en wetenschappelijke revolutie tot op de dag van vandaag. Het biedt de mogelijkheid om amusement te combineren met een leerzame ervaring. 

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Kijk uit dat je niet verdwaalt, want de expositieruimte is wel 26.000 meter groot! Dit maakt het museum het grootste wetenschapsmuseum in heel Spanje. De Oceanographic (een groot aquarium), de Hemispheric dome met IMAX bioscoop en de Agora en Umbracle maken allemaal deel uit van de Stad van de Kunst en Wetenschap. De hele familie zal hier de tijd van hun leven hebben! 

 

Website : http://www.cac.es/en/home.html

Adres : Avenida Autopista del Saler 1-7 46013, Valencia.

 

Het Fallas-Museum 

In dit unieke museum leer je heel wat bij over een van de meest indrukwekkende festivals in Valencia en zelfs in Europa: de Valenciaanse ¨Fallas¨, die elk jaar in maart gevierd worden. Gigantische, satirische figuren worden tijdens het jaar gebouwd en vervolgens op straat verzameld op 15 maart. 

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

De festiviteiten eindigen op 19 maart, wanneer de standbeelden in brand worden gestoken. Het Fallas-museum is gelegen in een oud klooster, dat in het verleden ook gebruikt werd als militair ziekenhuis en barakken, dichtbij de Stad van de Kunst en Wetenschap. 

 

Adres : Museo Fallero, Calle Monteolivete, 4, Valencia 

 

Centre Del Carme : Hedendaagse Kunst

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Dit voormalige klooster ligt in het hart van de stad, waar het in 1281 omgedoopt werd tot museum. Het is het huidige Centre Del Carme, een culturele plek die hedendaagse kunst tentoonstelt. Zo vind je er een uitgebreid programma van activiteiten en tijdelijke tentoonstellingen. Wandel door dit prachtige gebouw dat bestaat uit verschillende ruimtes die uitkijken op een groene binnenplaats. Er is zelfs een speciale ruimte voor de jongste bezoekers. 

 

Adres : Calle Museo, 2, 46003 Valencia / España

Website : http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/

 

Casa de las Rocas : Het museum van Corpus Christi

Dit museum is volledig gewijd aan de unieke viering van Corpus Christi, dat een speciaal deel uitmaakt van de Valenciaanse tradities. De traditie gaat terug tot het jaar 1434, toen de ruimte gebruikt werd als opslagplaats voor de objecten die werden gebruikt tijdens de festiviteiten. Het festival wordt jaarlijks gevierd in de maand juni, in het stadscentrum. 

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Processies met leden van verschillende broederschappen trekken door de straten, versierd met religieuze elementen. Het laatste kan gevonden worden in het museum, waar je alles zult leren over het vieren van Corpus Christi. Neem je familie mee terwijl je alle standbeelden en karren bewondert!

 

Adres : Calle Roteros, 8 - 46003 - Valencia

 

Museo de Bellas Artes - Museum voor Schone Kunsten

Het Valenciaanse ´Museo de Bellas Artes´, oftewel het Museum voor Schone Kunsten, ligt in het prachtige paleis van Sant Pius V, dat gebouwd werd in de zeventiende en achttiende eeuw. Het is een bekend museum in Spanje en huist de belangrijkste kunstcollectie van de stad

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Je zult de mogelijkheid hebben om de kunstwerken van verschillende meesters te bewonderen, zoals Diego Velazquez, El Greco, Goya, Joaquin Sorolla en Ribera. De collectie van dit museum begon in 1768 en werd langzamerhand aangevuld met schilderijen, standbeelden en inscripties die door de jaren heen gemaakt zijn. Er is ook een restaurant naast het museum, waar je tijdens een adempauze kunt genieten van de overheerlijke tapas. 

 

Adres : Museo de Bellas Artes, Calle San Pio V, 9, Valencia.

Website : http://www.museobellasartesvalencia.gva.es/

 

MUVIM: Museo Valenciano de la Ilustración y la Modernidad - Het Valenciaans Museum voor Illustratie en Moderniteit

Het Valenciaanse Museum voor Illustratie en Moderniteit werd gebouwd op de resten van antieke gebouwen, die goed bewaard zijn gebleven. Het museum biedt een contrast tussen de moderne architectuur en de resten uit oude tijdperken. Er vinden verschillende tentoonstellingen plaats tijdens het hele jaar, met onderwerpen zoals fotografie en design. 

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Het museum laat de stroom van moderne kunst door de jaren heen zien, net als de ontwikkeling van nieuwe concepten en ideeën. De centrale markt van Valencia ligt dichtbij, dus mocht je honger hebben gekregen dan kun je daar vervolgens stoppen. 

 

Adres : Gillem de Castro, 8 / Quevedo 4, Valencia.

Website : http://www.muvim.es

 

Museo de Ciencias Naturales

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Dit museum is gelegen in het hart van de prachtige koninklijke tuinen van de stad en zal de hele familie betoveren. Een spannende tocht neemt je mee langs de verschillende historische tijdperken. Zo kun je er onder andere fossielen en skeletten van uitgestorven wezens zoals dinosaurussen bekijken. Het museum focust op de wetenschappelijke en regionale ontdekkingen, net als de analyse van het ecosysteem en het milieu. 

 

Adres : Museo de Ciencias Naturales, Jardines de Viveros, Valencia.

Website : http://www.mncn.csic.es/

Museo Nacional de Cerámica - Het Nationaal Keramiekmuseum

Spanje staat bekend om zijn aardewerk en traditioneel mozaïek. Als je er graag meer over te weten wilt komen en voorbeelden wilt bekijken, dan is het Nationaal Keramiekmuseum zeker een plek die je niet mag missen. Andere decoratieve objecten zoals kleding en meubilair zijn hier ook te vinden. 

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Het museum kan gevonden worden in het prachtige Palacio del Marqués de Dos Aguas, dat dateert uit de achttiende eeuw. Liefhebbers van antieke gebouwen en van geschiedenis zullen de gedecoreerde muren en plafonds zeker kunnen waarderen. De originele stukken meubilair en kunst geven de elegante levensstijl van de voormalige Valenciaanse aristocratie weer. 

 

Adres : Calle Poeta Querol, 2, Valencia 

Website : https://www.mecd.gob.es/mnceramica/

 

Museu de Prehistòria de València - Het Prehistorisch Museum

Dit museum werd in 1927 gebouwd om de architecturale resten van de omgeving te onderzoeken en te waarborgen. Inmiddels is de collectie al heel wat uitgebreid; van botten en munten tot werktuigen en keramiek.

11 MUSEA IN DE STAD VALENCIA

Elke ruimte draait om een ander thema. Je kunt er bovendien gedetailleerde toelichting vinden bij de items. Op de eerste verdieping vind je de permanente collecties over de Steen- en Bronstijd. Op de tweede verdieping kun je de invloed van het Romeinse Rijk bestuderen.  

 

Adres :  Corona, 36 (Centre Cultural La Beneficència)

Website : http://www.museuprehistoriavalencia.es/web_mupreva/?q=en

 

Om geld te besparen op transport, is het een aanrader om de toeristenpas van Valencia te gebruiken. Je krijg dan op bepaalde plekken zoals musea zelfs korting. Sommige musea zijn gratis toegankelijk op zon- en feestdagen. 

Zoals je hebt kunnen zien, vind je in Valencia een hoop interessante musea die zeker het bezoeken waard zijn. Een cultureel uitje is perfect voor wat afwisseling voor je strandvakantie in Valencia. 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE STAD VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :